Cedega + Counter-Strike

 ( marhasok | 2006. május 21., vasárnap - 9:08 )

Sziasztok!

Tud nekem valaki segíteni fordítani Cedega-t és belőni vele a Counter-Strike-ot Debian Sarge-ra? (lehetőleg Skype-on keresztül) Ha igen, akkor megtanítom profin (eredményesebben) játszani. :) (6 éve játszok vele Windows-on, de át akarok térni Linux-ra.) Ide is írhattok: marhasok@freemail.hu

Köszi, üdv:
marhasok

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

sima wine-al elindul. gúúúgliiii
--------------
Sok ember hord Superman-pizsamát. Superman Chuck Norris-pizsamát hord.

Igen, több helyen is ezt olvastam, de nekem csak annyit ír ki, hogy "Wine exited with a successful status" Továbbá azt is olvastam, hogy a cedega-t jobban szereti. Tudsz segíteni? (mert sosem használtam még wine-t)

Ezzel a linkel már sokszor találkoztam. Viszont nem vettem meg a Cedega-t, amit meg találtam azzal meg nem ment. Tényleges segítség kellene, nem csak egy link bevágás, mert abból én is sokat tudok csinálni...

ennél ténylegesebb segítséget nem is kaphattál volna... amúgy "Please follow every step just as it is described here."
---
"A legjobb dolgok az életben nem dolgok."

Ez link arra mutat utat hogy fordisd le a cedegat cvs-ből ami ezáltal ingyenes is neked, legális is neked és menni is fog neked.

Értem, akkor bocsi. Végiglépkedek rajta, aztán jelentkezek. Köszi!

Sőt most nézzem még forditgatnod se kell, mert egy scriptet kell leszedned és az megcsinál mindent, de persze neked előtte a leírt függöségeket fel kell telepitened.

Feltelepítettem minden függőséget, de valami libole hibát ír ki. Annyira azért nem írja le részletesen, csak annyit ír, hogy kövessem végig az utasításokat. Mi lehet a baj?

Másold ide pontosan, hogy mit ír ki és akkor talán tudok segiteni is. :)

Teljesen jogos. :) A winex330-as telepítésnél írja ki ezt az Errorlog-ba:

make[2]: *** [oaidl_p.o] Error 1
make[2]: Leaving directory `/root/.WineCVS/sources/winex330/winex/dlls/oleaut32'
make[1]: *** [oleaut32/liboleaut32.so] Error 2
make[1]: Leaving directory `/root/.WineCVS/sources/winex330/winex/dlls'
make: *** [dlls] Error 2

Ennél bővebben is írjak még?

wine-t rakd fel és nézd úgy, hogy lefut e teljesen

Feljebb írtam már, hogy mit ír ki. Nem tudsz segíteni Skype-on például?

Lévén hogy soha még a büdös életben nem telepitettem így meg amúgy se a cedegát, így nem. :) De wine fent van? Mert ha rákeresel arra liboleaut.so file-ra googleben akkor ott általában a wine-nal kapcsolatban van emlitve.

Persze, hogy fent van a Wine.

Innen (http://www.iol.ie/~locka/mozilla/mozilla.htm) leszedtem a mozilla control1712.exe-et. Ezt wine-vel futtatva keres valami mozilla layout könyvtárat. Ezt hol találom?

A Cedega miben nyújt többet mint a Wine?

--
TheReplaced, Argh! ><

játékokra van 'kihegyezve' > jobban mennek vele az opengl-es alkalmazások.
_______________________________________________
"Óra nélkül halottak vagytok! Stimmel?!" (szivatógép rlz)

meg a directx supportja jobb
---------------------
Ригидус а бетегадьбол

Én ugyan felraktam, de nem nagyon akar működni... majd még túrom kicsit.
Ha még akkor sem megy, akkor jövök ide nyafogni. =)

--
TheReplaced, Argh! ><

Már felment a Steam, csak valamilyen main exception-el elszáll. Nem tudná valaki átküldeni a wine.conf-ját, vagy segíteni beállítani?

Hello!

Nálam az a helyzet, hogy gyakorlatilag windows-t csak a cs miatt használok, és elég sok féle képpen probáltam már a counter-strike-ozni linux alatt, de sose volt "számomra" játszható.

Wine-vel elég küzdelmes feltelepíteni, nekem még nem sikerült, a steam telepítés közben általában elszáll. (Aszem ActiveX miatt, amit én nem nagyon tudtam belőni wine-vel, bár rég próbáltam, de meg lehet csinálni és akkor működne is a cs gondolom.)

Viszont mér elég sok féle cedegaval és distribbel probákoztam (gentoo a64-től ubuntuig). A fent belinkelt scriptel utoljára nekem akkor sikerült cedegat feltelepítenem amikor még Winex-nek hívták, azóta általában fordításnál elszáll hibával. (bár csak gentoo-n probáltam fordítani..) Viszont debian bináris csomagot lehet "találni" , és azzla fel is települ a cs, de az a tapasztalaltom (gentoon, ubuntun és debianon probálva) hogy egyedül kezdőn állva, vagy a pályán rohangálva megvan a stabil 100 fps, de ha neten játszom vele akkor emberek láttán már rendesen megzuhan az fps (kb 40 videokártyától függetlenül, probáltam már geforce 3-al és 6600 GT-vel is), ha meg nagyobb "action" van akkor már inkább képregényt látni és a hang is csúszik rendesen. Úgy tünik hogy ilyenkor elfogy a proci és azért nincs se fps és a hang is csúszik. Az a legnagyobb gond hogy prociból nálam egy a64 3200+ is bőven kevésnek tűnik, és igazából játszhatatlan a dolog. Mindezt én neten próbáltam, botok esetén nem tudom milyen a helyzet, de gyanítom hogy rosszabb.

Ezek saját tapasztalaltok, relatíve sokat foglalkoztam a kérdéssel, mert tényleg csak a cs miatt használom a windowst, és főleg azt mert lusta vagyok rebootolni. De azt is hozzátenném hogy nem vagyok egy hard core linux felhasználó, lehet valamilyen beállítás rossz nálam és ezért játszhatatlan a dolog.

nekem normalisan feltelepult cedega val a jatek es jatszani is lehet vele es szagatni se szagat. en gentoo t hasznalok, de debianon is jatszottam csvel. szoval megoldhato a dolog. ne adjatok fel. :)

nvidia vga-val?
Nem igazan értem nálam miert nem megy soha pedig több configon is probáltam és mindig az az érzésem h elfogy a proci :/

egy ratyi ati kartyaval muxik rendesen, nemsok rammal, nemnagy procival.

Hali!
Én is Counter-Strike-zok de én nem forgatam a cedegat. Ha gondolod én tudok segíteni a CS elindításában.

Szia PP!

Megkérnélek akkor, hogy segíts légy szíves. Van Skype-od? Küldj légy szíves egy e-mail-t a marhasok@freemail.hu-ra és akkor ott megbeszéljük, hogy miképpen oldjuk ezt meg.

Köszi, üdv:
marhasok

Ment az e-mail. :)

"Ha igen, akkor megtanítom profin (eredményesebben) játszani. :) "

Pffffffffffffffffffffffffffffffffffffft

Ez sok embernek vicces, de tudod van aki pénzért (órabérben) tanít másokat játszani. Ha "beülsz" egy ilyen ember órájára, akkor rájössz, hogy másképp is fel lehet fogni ezt a játékot és akkor már esténként nem csak leülsz a gép mellé lövöldözni, hanem fejlődsz, tanulsz és napról napra eredményesebben játszol. Ennek a határa az akaratodtól, képességeidtől és a hardware-től függ. Nem egy olyan embert tanítottam már, aki bent volt a Magyar válogatottban...

Milyen nick-el szoktál játszani? :F
_______________________________________________
"Óra nélkül halottak vagytok! Stimmel?!" (szivatógép rlz)

Már nem játszok. Creative néven játszottam anno...

rotflmao

Es van aki megdolgozik a mindennapi kajaert...

Majd mikor a lesipusi jatekok olimpiai szammal dicsekedhetnek, szoljal.

P.S. Get a life. Or a shotgun...

Ennek a lesipusi játéknak a szervezői nemrég 3.000.000 dolláros összdíjazású versenyt rendeztek. Kevés olimpikon keres ennyit... :)

Hmm... Nem eppen a penzre gondoltam... De ha szerinted aki sokat keres, az mar olimpikon, akkor bajok vannak :)

Ja es "a jateknak a szervezoi"? Mit lehet egy jatekon szervezni? :P

Jó, hülyeséget írtam, de itt nem arról van csak szó, hogy valaki sokat keres, hanem arról, hogy a világon a legjobb. És ezt nem csak a sportolóknál kell elismerni, hanem az E-játékosoknál is. Attól, hogy ilyen nagy az összdíjazás lesz elismert a verseny, hiszen ezért minden ország legjobbjai harcba szállnak és aki itt győz, az tényleg a legjobb...

nem a jatek tanitassal van bajom, hanem a CS tanitasaval.

Gondolom a Halfot opengl-ben érdemesebb wine alatt használni.

--
TheReplaced, Argh! ><

marhasok: talán probáld meg ezt a howtot is
ne warezolj pp-vel :)
http://www.linux-gamers.net/modules/wiwimod/index.php?page=HOWTO+Steam&back=HOWTO+INDEX+Wine+Games

Köszi, de én már rengeteg howto-t próbáltam, rengetegszer megpróbáltam feltenni mind a wine-t, mind a cedega-t. Még unstable disztribúciót is feltettem csak hogy hátha akkor megy csak, de akkor sem sikerült belőni. Olyan ember kellene nekem, aki már legalább egyszer beállította valamelyiket. Ha van ilyen, akkor írjon nekem legyen kedves e-mail-t és segítsen, ne csak linkeket vágjon be, mert az higyjétek el, de ebben az esetben már nem segítség. Lécci írjon már valaki, aki feltette valamelyiket már legalább egyszer...

Nem tudom ismered e hogy nem akarásnak nyögés a vége : o ) nyavajogsz nyavajogsz és mások segitségét kéred hogy warezolj
előre is gratulálok

Te miről beszélsz? Hányszor írjam le, hogy sokmindent megpróbáltam, de egyszer sem jutottam el odáig, hogy a Steam felfrissítés után ne szálljon el? Windows alatt tökéletesen megy, de linux alatt még odáig sem jutottam el, hogy bejöjjön a főmenü. Szerinted nem próbáltam google-ozni, utána olvasni a linkeknek, linux-ot újrahúzni? Ez szerinted nem akarás? Ember, akkor itt valaki nagyon más dimenzióban gondolkodik...

marhasok, hogy érted hogy elszáll a Steam?Én is szoktam frissiteni a steam-et és nekem sose szállt el.

Beírom ezt a megfelelő könyvtárban: wine Steam.exe Az első alkalommal felfrissíti a Steam.exe-t, majd kilép a wine-ból. A következő indításra pedig nem történik semmi sem, csak várok, várok, stb... :) Készítsek screenshot-okat róla? Nincs valamilyen log, ami keletkezik ilyenkor?

winedbg esetleg :)

marhasok, probáld ki a cedega-t.Én cedega-val használom és semmi gondom nincs vele.
Wine-vel is ellehet indítani csak rendesen be kell konfigozni.

Nagyon szívesen kipróbálnám. Körülbelül 5-féle cedega verziót töltöttem le DC-ről, de egyikkel sem akart menni. Biztos vagyok benne, hogy én rontok el valamit, vagy valamin átugrik a szemem a Readme-kben, vagy már azért nem megy, mert fent van vagy 5-féle cedega tmp-je. :) (viszont már nem szívesen húznám újra még egyszer a linux-ot) Át tudna nekem valaki küldeni egyet amelyikről tudja, hogy biztosan megy? (marhasok@freemail.hu-ra) Ha esetleg több, mint 5 mega, akkor csak egy e-mail-t küldjön és visszaküldök egy FTP címet, ahová fel tudná másolni. Köszi!

Mivel a sima winenal kellene menie, ezért valami más lehet a hiba. Küldj konzolkimenetet, és megpróbáljuk kiokoskodni

--
TheReplaced, Argh! ><

A Steam első telepítése után Steam is already running-ot ír ki, majd kilép. "wine exited with a successful status" A fake_windows/.../wine steam.exe-re megkezdi a frissítést, ami végig is megy, majd kiírja, hogy letölti és telepíti a Mozilla Active X control-t és itt jön a hiba: "Steam.exe (main exception) Win32 StructuredException at 7D923131: Attempt to read from virtual address 88 without appropriate access rights." Az ok-ra kattintva bezáródik, majd semmi sem történik.

A konzolra ezt írja ki:

"Please use the registry key HKEY_CURRENT_CONFIG\Software\Fonts\LogPixels
to set the screen resolution and remove the "Resolution" entry in the config file
fixme:vxd:VXD_Open Unknown/unsupported VxD L"gdperf.vxd". Try setting Windows version to 'nt40' or 'win31'.
You need to install the Mozilla ActiveX control to
use Wine's builtin CLSID_WebBrowser from SHDOCVW.DLL
fixme:ole:CoCreateInstance no instance created for interface {00000000-0000-0000-c000-000000000046} of class {8856f961-340a-11d0-a96b-00c04fd705a2}, hres is 0x80040111
Please use the registry key HKEY_CURRENT_CONFIG\Software\Fonts\LogPixels
to set the screen resolution and remove the "Resolution" entry in the config file
Win32 MiniDump Helper version 1.0.0.0 (c) Copyright 2000-2003 Valve Corporation All rights reserved.

Expected argument 'ProcessId'.

Usage: WriteMiniDump [@argfile] [/?|h|help] [/v|version] [/Type ]

@argfile Read arguments from a file.
/? Show usage.
/v Show version.
/Type Select dump type values are:
normal
full
ProcessId Select process id for which to generate a dump
DumpFile Select path of output dump file

Shutting down. . ."

Mi lehet a baj?

Hoppá, egy ötlet: milyen partícióra telepítetted CS-t?
A linuxos partícióra, vagy egy Windows partíciót mountoltál, amire régebben telepítetted?
Lehet, hogy rossz jogokkal megy, és nem tud írni a lemzre?

--
TheReplaced, Argh! ><

Nálam nem megy a legújabb wine-vel se a cs.(igaz, nem probáltam nagyon konfigolni a wine.)

reiserfs partícióra tettem, tehát elvileg ez nem lehet gond.

marhasok, ma este ha van kedved és időd akkor megnézhetjük a cedega-t nálad is.

Mindenképp nézzük meg ma este a cedega-val, mert lehet hogy azzal jobb fps-em lesz, de azért megpróbálom wine-vel is belőni. Köszi!

Az én problémám már a játékkal kapcsolatos. Miért nem tudok funkolni?? Nem hallják a játékban, pedig én hallom magam a fülesben meg a próbánbál is visszahallom a hangot tökéletesen.

Marhasok: segítek ha gondolod, sokáig én sem bítram vele. Nem igérek semmit, de dobj egy mailt.

Microfon nincs lehalkítva?
Egyeltalán nem hallanak vagy csak halkan?

mikrofon nincs lehallkítva, meg müködik is, csak a játékban nem hallanak

Nagyon szívesen dobnék egy mailt, csak írj egy e-mail címet lécci. :) Kösz!

pusztito1987@freemail.hu

régebben lehetett itt is üzit küldeni. pár napja még küldtem :)

mail/msn: nagybal@gmx.net

szépen kiszolgáltatjátok magatok a spam-boroknak. én a helyetekben kicsitát szerkeszteném az ide kiírt mail-címem, mielőbb....

ez sajna így van. lehet még utólag szerkeszteni a hozzászólást (így hogy már mindenki birtokában van mindenféle mailcmeknek)??? :D

Ne aggódj, nem innen fogják kinyerni az e-mail címedet a botok. 90%-ában az ismerősöktől nyerik ki a mail címet, valamint iwiw, meg hasonlóktól...

Köszi, írtam.

Sziasztok!
Ki az aki tud Cedegával játszani?
Nekem minden játék hiányolja a directx-et..:(:(
Tud valaki segíteni?

Előre is köszi:Saddam

Hali !
Én tudok játszani.
Fent van a VGA driver a gépeden?

Szia!
Természetesen igen,nvidia 6600gt kártyám van,a legújabb driverrel..
Felraktam és semmi :(
De ha Cedega-ban lefutattom a system testet,akkor oknak ír mindent :(
1szerűen nem értem..

Ajánlották ezt a CVScedegát de azt meg nem birom felrakni,a script állandóan megáll a make fázisnál..:(

Ott melyik profilt indítsam?

De van az eredeti cedega is de az nem megy :(

"De van az eredeti cedega is de az nem megy :("
Ezt úgy érted hogy elöfízetél?Vagy azt hogy elöre forgatot csomag?

Az a lényeg hogy az fglrxinfo -ra felismerje.A cedega szokot szórakozni, nekem volt már olyan hogy azt mutatta hogy nincs openGL és 3D de 3X lefutattam a akkor a cedega is jónak mutatta.A cedegara ne támaszkodj.

Előfizettem..
Forgatni meg nem tudtam..
A fenti link alapján probáltam forgatni de a script kiakadt..
fglrxinfo -ra hibat dob h nincs ilyen parancs.

glxinfo kimenete:
http://sztettk.atw.hu/file

mi lehet a hiba?

bocsi rossz parancsot adtam.
glxinfo -ra mit add?

Irtam az elöbb is..:)
akkor berakom ide ujra:

http://www.sztettk.atw.hu/file.log

Nem találtam ebben semmi hibára utalot.
Igazság szerint az nvdia-hoz nem értek, még nem volt hozzá szerencsém.

sajnalom :(

de igazan köszönöm a probalkozast!

Esetleg vki aki jartas a dologban?