Cedega + Counter-Strike

Fórumok

Sziasztok!

Tud nekem valaki segíteni fordítani Cedega-t és belőni vele a Counter-Strike-ot Debian Sarge-ra? (lehetőleg Skype-on keresztül) Ha igen, akkor megtanítom profin (eredményesebben) játszani. :) (6 éve játszok vele Windows-on, de át akarok térni Linux-ra.) Ide is írhattok: marhasok@freemail.hu

Köszi, üdv:
marhasok

Hozzászólások

sima wine-al elindul. gúúúgliiii
--------------
Sok ember hord Superman-pizsamát. Superman Chuck Norris-pizsamát hord.

Teljesen jogos. :) A winex330-as telepítésnél írja ki ezt az Errorlog-ba:

make[2]: *** [oaidl_p.o] Error 1
make[2]: Leaving directory `/root/.WineCVS/sources/winex330/winex/dlls/oleaut32'
make[1]: *** [oleaut32/liboleaut32.so] Error 2
make[1]: Leaving directory `/root/.WineCVS/sources/winex330/winex/dlls'
make: *** [dlls] Error 2

Ennél bővebben is írjak még?

A Cedega miben nyújt többet mint a Wine?

--
TheReplaced, Argh! ><

Már felment a Steam, csak valamilyen main exception-el elszáll. Nem tudná valaki átküldeni a wine.conf-ját, vagy segíteni beállítani?

Hello!

Nálam az a helyzet, hogy gyakorlatilag windows-t csak a cs miatt használok, és elég sok féle képpen probáltam már a counter-strike-ozni linux alatt, de sose volt "számomra" játszható.

Wine-vel elég küzdelmes feltelepíteni, nekem még nem sikerült, a steam telepítés közben általában elszáll. (Aszem ActiveX miatt, amit én nem nagyon tudtam belőni wine-vel, bár rég próbáltam, de meg lehet csinálni és akkor működne is a cs gondolom.)

Viszont mér elég sok féle cedegaval és distribbel probákoztam (gentoo a64-től ubuntuig). A fent belinkelt scriptel utoljára nekem akkor sikerült cedegat feltelepítenem amikor még Winex-nek hívták, azóta általában fordításnál elszáll hibával. (bár csak gentoo-n probáltam fordítani..) Viszont debian bináris csomagot lehet "találni" , és azzla fel is települ a cs, de az a tapasztalaltom (gentoon, ubuntun és debianon probálva) hogy egyedül kezdőn állva, vagy a pályán rohangálva megvan a stabil 100 fps, de ha neten játszom vele akkor emberek láttán már rendesen megzuhan az fps (kb 40 videokártyától függetlenül, probáltam már geforce 3-al és 6600 GT-vel is), ha meg nagyobb "action" van akkor már inkább képregényt látni és a hang is csúszik rendesen. Úgy tünik hogy ilyenkor elfogy a proci és azért nincs se fps és a hang is csúszik. Az a legnagyobb gond hogy prociból nálam egy a64 3200+ is bőven kevésnek tűnik, és igazából játszhatatlan a dolog. Mindezt én neten próbáltam, botok esetén nem tudom milyen a helyzet, de gyanítom hogy rosszabb.

Ezek saját tapasztalaltok, relatíve sokat foglalkoztam a kérdéssel, mert tényleg csak a cs miatt használom a windowst, és főleg azt mert lusta vagyok rebootolni. De azt is hozzátenném hogy nem vagyok egy hard core linux felhasználó, lehet valamilyen beállítás rossz nálam és ezért játszhatatlan a dolog.

Hali!
Én is Counter-Strike-zok de én nem forgatam a cedegat. Ha gondolod én tudok segíteni a CS elindításában.

"Ha igen, akkor megtanítom profin (eredményesebben) játszani. :) "

Pffffffffffffffffffffffffffffffffffffft

Ez sok embernek vicces, de tudod van aki pénzért (órabérben) tanít másokat játszani. Ha "beülsz" egy ilyen ember órájára, akkor rájössz, hogy másképp is fel lehet fogni ezt a játékot és akkor már esténként nem csak leülsz a gép mellé lövöldözni, hanem fejlődsz, tanulsz és napról napra eredményesebben játszol. Ennek a határa az akaratodtól, képességeidtől és a hardware-től függ. Nem egy olyan embert tanítottam már, aki bent volt a Magyar válogatottban...

Jó, hülyeséget írtam, de itt nem arról van csak szó, hogy valaki sokat keres, hanem arról, hogy a világon a legjobb. És ezt nem csak a sportolóknál kell elismerni, hanem az E-játékosoknál is. Attól, hogy ilyen nagy az összdíjazás lesz elismert a verseny, hiszen ezért minden ország legjobbjai harcba szállnak és aki itt győz, az tényleg a legjobb...

Gondolom a Halfot opengl-ben érdemesebb wine alatt használni.

--
TheReplaced, Argh! ><

Köszi, de én már rengeteg howto-t próbáltam, rengetegszer megpróbáltam feltenni mind a wine-t, mind a cedega-t. Még unstable disztribúciót is feltettem csak hogy hátha akkor megy csak, de akkor sem sikerült belőni. Olyan ember kellene nekem, aki már legalább egyszer beállította valamelyiket. Ha van ilyen, akkor írjon nekem legyen kedves e-mail-t és segítsen, ne csak linkeket vágjon be, mert az higyjétek el, de ebben az esetben már nem segítség. Lécci írjon már valaki, aki feltette valamelyiket már legalább egyszer...

Te miről beszélsz? Hányszor írjam le, hogy sokmindent megpróbáltam, de egyszer sem jutottam el odáig, hogy a Steam felfrissítés után ne szálljon el? Windows alatt tökéletesen megy, de linux alatt még odáig sem jutottam el, hogy bejöjjön a főmenü. Szerinted nem próbáltam google-ozni, utána olvasni a linkeknek, linux-ot újrahúzni? Ez szerinted nem akarás? Ember, akkor itt valaki nagyon más dimenzióban gondolkodik...

Beírom ezt a megfelelő könyvtárban: wine Steam.exe Az első alkalommal felfrissíti a Steam.exe-t, majd kilép a wine-ból. A következő indításra pedig nem történik semmi sem, csak várok, várok, stb... :) Készítsek screenshot-okat róla? Nincs valamilyen log, ami keletkezik ilyenkor?

Nagyon szívesen kipróbálnám. Körülbelül 5-féle cedega verziót töltöttem le DC-ről, de egyikkel sem akart menni. Biztos vagyok benne, hogy én rontok el valamit, vagy valamin átugrik a szemem a Readme-kben, vagy már azért nem megy, mert fent van vagy 5-féle cedega tmp-je. :) (viszont már nem szívesen húznám újra még egyszer a linux-ot) Át tudna nekem valaki küldeni egyet amelyikről tudja, hogy biztosan megy? (marhasok@freemail.hu-ra) Ha esetleg több, mint 5 mega, akkor csak egy e-mail-t küldjön és visszaküldök egy FTP címet, ahová fel tudná másolni. Köszi!

A Steam első telepítése után Steam is already running-ot ír ki, majd kilép. "wine exited with a successful status" A fake_windows/.../wine steam.exe-re megkezdi a frissítést, ami végig is megy, majd kiírja, hogy letölti és telepíti a Mozilla Active X control-t és itt jön a hiba: "Steam.exe (main exception) Win32 StructuredException at 7D923131: Attempt to read from virtual address 88 without appropriate access rights." Az ok-ra kattintva bezáródik, majd semmi sem történik.

A konzolra ezt írja ki:

"Please use the registry key HKEY_CURRENT_CONFIG\Software\Fonts\LogPixels
to set the screen resolution and remove the "Resolution" entry in the config file
fixme:vxd:VXD_Open Unknown/unsupported VxD L"gdperf.vxd". Try setting Windows version to 'nt40' or 'win31'.
You need to install the Mozilla ActiveX control to
use Wine's builtin CLSID_WebBrowser from SHDOCVW.DLL
fixme:ole:CoCreateInstance no instance created for interface {00000000-0000-0000-c000-000000000046} of class {8856f961-340a-11d0-a96b-00c04fd705a2}, hres is 0x80040111
Please use the registry key HKEY_CURRENT_CONFIG\Software\Fonts\LogPixels
to set the screen resolution and remove the "Resolution" entry in the config file
Win32 MiniDump Helper version 1.0.0.0 (c) Copyright 2000-2003 Valve Corporation All rights reserved.

Expected argument 'ProcessId'.

Usage: WriteMiniDump [@argfile] [/?|h|help] [/v|version] [/Type ]

@argfile Read arguments from a file.
/? Show usage.
/v Show version.
/Type Select dump type values are:
normal
full
ProcessId Select process id for which to generate a dump
DumpFile Select path of output dump file

Shutting down. . ."

Mi lehet a baj?

Az én problémám már a játékkal kapcsolatos. Miért nem tudok funkolni?? Nem hallják a játékban, pedig én hallom magam a fülesben meg a próbánbál is visszahallom a hangot tökéletesen.

Marhasok: segítek ha gondolod, sokáig én sem bítram vele. Nem igérek semmit, de dobj egy mailt.

Sziasztok!
Ki az aki tud Cedegával játszani?
Nekem minden játék hiányolja a directx-et..:(:(
Tud valaki segíteni?

Előre is köszi:Saddam

Szia!
Természetesen igen,nvidia 6600gt kártyám van,a legújabb driverrel..
Felraktam és semmi :(
De ha Cedega-ban lefutattom a system testet,akkor oknak ír mindent :(
1szerűen nem értem..

Ajánlották ezt a CVScedegát de azt meg nem birom felrakni,a script állandóan megáll a make fázisnál..:(

Ott melyik profilt indítsam?

De van az eredeti cedega is de az nem megy :(

"De van az eredeti cedega is de az nem megy :("
Ezt úgy érted hogy elöfízetél?Vagy azt hogy elöre forgatot csomag?

Az a lényeg hogy az fglrxinfo -ra felismerje.A cedega szokot szórakozni, nekem volt már olyan hogy azt mutatta hogy nincs openGL és 3D de 3X lefutattam a akkor a cedega is jónak mutatta.A cedegara ne támaszkodj.