Postfix?

Fórumok

Sziasztok!

Kicsi problémám akadt a levelezésemmel!
Kaptam egy mailt egy nagy magyar pénzintézettől hogy állítsam át a HELO-t a gép dns nevére mert a szerver neve illetve a userek neve próbál bejelentkezni! Van ennek értelme és ha igen akkor hol kell ezt beállítani? Mi a problem?

Hozzászólások

Nem feltétlenül, lehet hogyha beidézed hogy pontosan mit írtak, az jobban érthető. Amúgy arra gondolok a helo host neved van elcseszve.

myhostname = tied.gep.neve.jol
smtp_helo_name = $myhostname

naggyából pontosan írtam a körítést kivéve, és én is nagyjából erre gondoltam, csak az nem illik az egészbe hogy több user is próbálkozik a cégnél.

- postconf és nézd meg mi az értéke ennek a kettőnek, ha ok
- Probálj küldeni egy levelet a mailszervereden keresztül egy másikra aminek nézheted a logját, és sasold meg mi a helo
- Ha úgy érzed a te host neved jó, akkor még az is lehet hogy valami vírus cucc küldözget mail-t, vagy a userek telepítettek valami furmányos progit

viszont valami ilyesmit is írt hogy ne egyezzen meg a helo name és a gép neve

De miért nem kéred meg a rendszergazdát, h ugyan állítsa már be tisztességesen?

Hello!!

Nagy az Isten állatkertje. Az esélytelen nyugalmával nekiálltam beállítani egy komplett webservert úgy-ahogy-van. ^_^ Fennt van az apache2, php4, mysql4.1, postfix és ... pill.. igen, a postfixel bajaim vannak. Az archlinux wikijében találtam egy kiru leírást.
http://wiki.archlinux.org/index.php/PostFix_HostOnly_Howto#Postfix_How_…
ez alapján csináltam meg mindent, meg amit a falkotimme oldalon a perfect sarge setupban találtam. Elvileg fenn van a Bind9 és a postfix is.
A levelezés a számítógépen működik:
mail root @ danis.myip.hu root @ danis.myip.hu
val elküldi a levelet a usernek, akinek a root leveleit kapnia kell.

Router mögül megy ez a szerver. Milyen portoknak kell nyitva lennie, hogy kaphassak leveleket? Milyen dolgokon szokott elcsúszni a levelezőprogram konfigurálása? Az MX rekordomoat hogyan tudom beállítani? A myip.hu ad MX-et csak nem tudom az mire jó meg ilyenek.