dhcp3-server, ddns, ÉS KÉT DNS

 ( Oops | 2006. március 1., szerda - 15:26 )

Megoldható-e, hogy a dhcp3-server egyszerre KÉT DNS-szerverrel is közölje a frissen kiosztott (ddns) név/cím párost?
Halálra gugliztam magam. Valaki mondja meg a tutit.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hát senki, tisztelt nagyérdemű?
Komolyan én vagyok a világon az első, aki ezzel a problámával szembekerül? Nem hiszem, sokkal nyomibb vagyok én annál.

Miért is szeretnéd 2 DNS szerverrel közölni a dhcp3 szervereddel? Az legyen a DNS szerver feladata, hogy közölje már a slave szerverekkel az IPt. Így nem egyszerűbb az élet? Vagy egész pontosan mit is szeretnél elérni?

Sza*ból akarok várat építeni, megbizhatatlan, 2 kicsit combosabb PC segítségével kézgránát-álló szerverparkot készíteni. (Bp. kerületi fenntartású gimiben. Pénz nyet, (még UPS sem) de én meg csakazéris minőséget akarok.)

Azt ötlöttem ki, hogy a két gép egymásnak peer DHCP-je, és mindkettő frissíti a saját magán futó DNS-szerveren túl a másikon futót is.

Amit te mondasz, azzal az a bajom (bár félek, hogy a végén az lesz) hogy ha mindkét dhcp3 a master DNS-t frissíti, akkor mi van, ha pont a master DNS gép hal meg?
Az én remek ötletem szerint mindkét DNS lehetne master, a ddns címeken kívül (XP kliensek) mást úgysem kell tudniuk, tehát nem is kell kapcsolóniuk egymáshoz.

Másképp feltéve az eredeti kérédsemet: mi a ráknak szerepel a dhcpd.conf-ban a zóna/pool definíciónál a "primary x.y.z.w." lehetőség a frissítendő DNS-szerver beállítására, ha a secondary-t nem akarja figyelembe venni? (Ha a primary-t kikommentezem és csak secondary marad, akkor bezzeg figyelembe veszi. A szutyok!)

Volt itt mar valami ilyesmi topic en ugy emlekszem.

---------------------
Ригидус а бетегадьбол

nem találom brühühű.... az a legrosszabb, hogy a dns, dhcp szavak minden 3. fórumban előjönnek. Napok óta nem találom. Ригидус а бетегадьбол, ha véletlen rohadtul ráérsz... akkor lécciléccilécci:) Hátha végre te leszel Ригидус аz адьбол csak úgy simán:)