kivulrol router meg latni ...

 ( bacsa81 | 2006. február 15., szerda - 11:08 )

Hali

Szoval ADSL internetem van es ez egy adsl modem router ap-n keresztul jut el a gepemhez. Az lenne a kerdesem hogyan tudonam a gepemet kivulrol latni?. pl ftp szervert elerni vagy VNC. Mi kell ehhez? esetleg DMZ? leirast is kuldhettek

kossz.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A routerben általában lehet port forwardingot beállítani.
Tehát pl. 21 portot át kell irányítani a belső gép ip-jére (ha tud ilyet) továbbá a csomagtipusokat is lehet definiálni pl. TCP,UDP

DMZ-be nem érdemes... ha csak pár service-re van szükséged.

Es akkor hogyan tudok foljelentkezni? a router ip jet kell megadnom?

**********************************************
Heavy Metal for Human Beeings!
**********************************************

Igen. Ez úgy fog kinézni, hogy mikor megcímzed a router (ADSL) IP címét az adott porton, akkor a router ezt továbbítja a véped IP címére, a továbbítási porton, ahol elméletileg figyel az alkalmazás.
Csak arra figyelj, hogy ha a routert is szeretnéd távmenedzselni az internetről akkor a távmenedzseli portot ne forwardold.

szoval beallitottam hogy a tcp 21 es portforvardingolja.Port Map-hoz mit irjak? Szoval az meg szivas hogy minden egyes megszakadaskor valtoztatja az ADSL router az IP cimet .

**********************************************
Heavy Metal for Human Beeings!
**********************************************

persze mert dinamikus az IP
erre talaltak ki a DDNS-t azaz pl no-ip.com-ra beregelhetsz egy tetszoleges, szabad nevet es akkor ha a router ujrakapocsolodik akkor updateli a dinamikus ip cimhez tartozo nevet pl. myhost.sytes.net
Ekkor azt a nevet hasznalva mindig elered a routered/geped.

Persze ehez a routernek tudnia kell tamogatni valamelyik DDNS-t

Okes nagyon szepen kossz! NEm tudom miert de a heveral probalom megpingeltetetni a routert es nem sikerul. Van meg valami remote IP is ami a Gateway, de azt se sikerul neki.Sot ha fellepek a sulis terminalra onnan se tudom. Ez mi lehet?

koszi az infot megeccer

**********************************************
Heavy Metal for Human Beeings!
**********************************************

Hali!!

a helyzet az az hogy meg mindig nem latom a ruteromat:( es asszem azer mer a szolgaltato is ugy ossza ki nekem az IP-m, mer nem tudom megpingelni. ilyenkor mit lehet csinalni.Mar regisztraltam a no-ip.com on. nem tudom a routerom tamogatja e. mindenestre olyan funkcio nincs benne hogy ddns. de domainnevet lehet neki adni. lecci segiccssetek:)

kozz

A router tűzfala ha be van kapcsolva, akkor a ping kéréseket szépen eldobja ezért nem tudod pingelni (magánvélemény).

Regisztrálj a noip.hu címen és ott windows alá van kliens, linux alatt meg egy wget sorral tudod elintézni, hogy 2-3 óránként vagy kapcsolatbontás után újra regisztráld magad a valós ip-vel, ekkor bárhonnét is nézed elérhető a router. Engedélyezd a távoli hozzáférést (remote managment) természetesen jelszóval védve, ekkor a router az énnevem.noip.hu:8080 címen (routerfüggő) elérheted. Ezután akár webről is konfigurálhatod. Azonban a legtöbb router annyira hulladék, hogy minden egyes változtatás után reboot-ot hajt végre, ami új ip cím kiosztással jár együtt.

--
Az élet harc. Délelőtt az éhséggel, délután az álmossággal.

Haat a routerom nem ismeri a remote managmentet:( a klienst elinditottam az mukodik. engedelyeztem is a 21 es portforvardingot.es megse tudok feljelentkezni az ftp szerverre. MI az a PORT MAP?

Esetleg irhatnal egy router tipust... Talan valamelyikunk, aki jobban raer megnezne mi az abra, a te routered mit tud es mit nem :-)

Helyes meglátás :-)

--
Az élet harc. Délelőtt az éhséggel, délután az álmossággal.

WELL ADSL modem/router 845G

ez az a bajkevero. enis rakerestem neten mifelele fajta ez de meg honlapot se talaltam hozza. lehet ennyire gagyi marka? nekem nem tunik annak.

Ő róla van szó? :-) A manual sajnos cseh nyelvű, de tudja ahogy nézem...

--
Az élet harc. Délelőtt az éhséggel, délután az álmossággal.

OO nagyon kossz, ezt en valahogy nem talaltam meg, akkor most atnezem es veletlenul ertem a cseh nyelvet:))) majd meg kerdezek

Nem tudom miért de sejtettem, hogy érted, mivel ez a modem nem madzsar területen honos ;-)

--
Az élet harc. Délelőtt az éhséggel, délután az álmossággal.

Ja es meg azt nem emlitettem hogy en WLAN-on kapcsolok a ruterhoz.

Most hogy megneztem nekem a http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=7013498 G-s van es hogy hatartalan az emberi hulyeseg annak en vagyoka az elo peldaja mer van benne egy halom alapbeallitas ftp szerver, Radmin, VNC minden anyamkiiinya. De .... mosthogy ezeket a helyere raktam se tudok fellepni az ftp-m re. A sulimra foljelentkezekek telneten kersztul es azt irja ki connection refused.
5let?