nagyon lassú samba szerverhez

 ( micsa | 2006. február 1., szerda - 15:16 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Az a gondom, hogy van egy linux szerver, amin fut 1 samba. Ha megpróbálom elérni egy winxp-s gépről (\\gepneve explorer alól vagy cd \\gepneve totalcmd alól), akkor bemegy és látom a share-eket. Ha viszont be akarok menni egy share-be, akkor var vagy 10 másodpercet. Persze linux alól semmi gond nélkül egyből felmountolja az illető share-t. Próbáltam én már 2 óra googleezés után task scheduler-t letiltani, registry-tweakeket, letiltani netbios-t, mindent, nem sok eredménnyel és már igencsak felment a cukrom...

Nincs firewall probléma, legalábbis az illető szerver nem logol semmit, amúgy pedig egy másik vindozos gépre is pont ilyen lassú a dolog. A kliens gépen pedig teljesen ki van kapcsolva a firewall, ez ki va próbálva hping2-vel.

A kérdés, ugye: valakinek valami 5lete?

me hogy lehet hogy béna vagyok és nincs annyi vindoz kultúrám, de nem hiszem hogy ezzel a problémával egyedül vagyok...

[quote:16107c89fe="micsa"]me hogy lehet hogy béna vagyok és nincs annyi vindoz kultúrám, de nem hiszem hogy ezzel a problémával egyedül vagyok...[/quote:16107c89fe]
nekem régi samba régi xp, vel volt hasonló.

Milyen smb verziód, van fent, esetleg dist?

Nem probalkozik veletlenul webdav-val az XP? Dumpold ki a kliensrol jovo halozati forgalmat, abbol latszik, mit akar.

nos...

köszi a hozzászólásokat, időközben kicsit még "invesztigáltam" a problémát, kis tcpdump, ez az, hát igen, a 80as portra akart konnektálni a drága... persze ezt nem engedi a linuxos samba be. Ahogy beraktam már egyből nem timeoutol...

de hogy jön ő ahhoz hogy a 80as portot használja?

probléma megoldva: a webdav okozta a problémát. megállítottam a webclient service-t és azóta nagyon gyorsan bemegy bárhová... :)