Furcsaságok rosszul cdre írt fillm gyógyítása közben

 ( j_szucs | 2005. december 29., csütörtök - 3:08 )

Furcsaságok rosszul cdre írt fillm gyógyítása közben

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

[quote:393cd2f77f]Na ehhez miccosz??[/quote:393cd2f77f]
Hogy mit? Hát mondok nagyobbat: nekem az indulásnál már a biosban elakad a gép, ha az LG GCC-4521B combo meghajtómba újraírható dvd lemezt teszek.

Pedig a gyári specifikáció szerint ennek a combo meghajtónak a dvd+rw és a dvd-rw formátumot is olvasnia kellene :(:
http://www.lg.hu/prodmodeldetail.do?actType=search&page=1&modelCategoryId=040204&categoryId=040204&parentId=04&modelCodeDisplay=GCC-4521B&model=NOTHING

Egy hibásan cdre írt ogm fájlt állítottam helyre az épen maradt darabjaiból a mencoderrel, és közben egy-két furcsasággal találkoztam. Kíváncsi vagyok tudtok-e rájuk valami magyarázatot:

- a mencoder -identify /media/cdrom/valami.ogm parancs szerint a cd-n lévő film 8820s hosszú, ami kizárt; max 1,5 órás volt eredetileg, még a cdre írás előtt

- a mencoder hajlandó volt a cd-n 5400s (a film tényleges hossza) fölé is seek-elni (pl. -ss 7200), de 5400s -tól 8820-ig csak valami szemetet szedett ki

- a mencoder a 4400s-tól 5400s-ig tartó részt 100s-os darabokban ki tudta szedni (-ss -endpos 100), de a végén, amikor az egészet egyben akartam kiszedni (-ss 4400, endpos nélkül), akkor pár másodperc kiszedése után mindig elakadt. Ennek mi lehet az oka? A sok seek-eléstől leromlott a cd drive-om ill. esetleg a cd állapota, vagy lehet ennek valami tudományosabb magyarázata?

Ez csak puszta kíváncsiság, mivel alapvetően sikerrel jártam, sőt, úgy néz ki, hogy a mencoderrel (éz erre a célra írt szkripttel) még jó pár karcos cd-n lévő filmet kényelmesen meg tudok menteni az enyészettől, néhány másodperc elvesztése árán. :)

Hi!

Az mind semmi!!
Én tegnap elvetemülten win***s alatt irtam egy rakat dvd-t és mikor inditanám a kedvelt pingvines oprendszerem a dvd irora (hdg) bepánikol a kernelem. Valami vinyonak látja a szerencsétlen aztán meg johogy lehal ha nem stimmel.

Na ehhez miccosz??