Az NVIDIA lelökte az Apple-t a "legértékesebb vállalat" trónjáról

Az NVIDIA pénteken letaszította az Apple-t a világ legértékesebb vállalata címéről, miután részvényeinek rekordot döntő emelkedése az egyre növekvő keresletnek köszönhető, amelyet a mesterséges intelligencia területére fejlesztett speciális chipjei iránt támasztottak.

Részletek itt.

Hozzászólások

Amikor mindenki ásni akar árulj lapátot. Nvidia meg ugye for gamers profit mentalitásával csodálatos lapátportfólióval rendelkezik.

Most már tényleg kíváncsi leszek mi lesz ebből az egész AI izéből, szerintem a specifikus kimondottan egy témán tanított llmben van fantázia, esetleg egy "válogató" llm aki kiosztja a megfelelő témakörös llmnek a feladatot vagy hasonló.

Szerintem itt a one size fits all dolog nem fog sose működni mert össze-vissza haluzik, de én csak laikus külső szemlélő vagyok, will see.

Én google 2.0-nak szoktam hívni, illetve baromira hasonlít a tipikus tudálékos mindent is tudok típusú informatikusra. Ha kérdezel tőle akkor odaböfög valamit aminek bár van köze a kérdéshez de erősen sántít, ellenben ha gyomrozod még kicsit hogy legyen pontosabb és precízebb akkor már kaphatsz tőle jó választ.

Vannak jó tulajdonságai, én is használom néha de rohadtul nem akkora nagy dolog mint amekkora hype van mögötte. Semmi világmegváltó csak +1 eszköz a hozzáértő kezében.

3 eve vettem 10k usd-ert nvidia reszvenyt. most 140k-t er... meg jo hogy tavaly nem szalltam ki belole :)