"Ronda" lett a Sans a Xorg frissítése után

Fórumok

"Ronda" lett a Sans a Xorg frissítése után

Hozzászólások

Sziasztok!

A 3CD-s 10.1-es Mandraket tettem fel valaha, de a xorg-devel-t nem tették fel rá eredetileg, így a gyári xorg-x11-xfs-6.7.0-2mdk alá nemsok mindent lehet forrásból felpakolni. Amúgy is mindig netről frissítek, így feltettem a 6.7.0-4.4.101mdk-t, aminek a következménye totális anarchia minden alkalmazásnál: az eredeti Sans karakterkészlet élsimítás nélkül látszik, ráadásul kisebb is lett. Sajnos csak a KDE alkalmazáskonál tudtam kiváltani egy másik betűtípussal. Nem mintha ki akarnám váltani bármi mással, de ebbe belekényszerültem, mert nem találtam megoldást arra vonatkozólag, hogyan tudnám a Sans-ot normálisan megjeleníteni. A nagyobb dpi-s X-szel sem vezetett eredményre.
Talán ez nem kifejezetten Mandriva bug, de rendkívül bosszantó.

Hi!

Nemrég futottam hasonló dologba én is, csak sarge alatt, xorg felrakása után csúnyák lettek a betűim több helyen. Nem volt időm még utánanézni, gyors tippet ha dobna valaki, azt én is megköszönném.
Üdv!

Batyu'

Nálam is xorg frissítés után néhány betű olvashatatlanul kicsi lett. Hamar kiderült, hogy csak a gtk1-et használó progikkal van baj. (switch, switch2 állítja a gtk, gtk2 témákat és betűket, de nem reagált). Nálam a megoldást az hozta, hogy a /etc/gtk/gtkrc.iso-8859-2 file utolsó sorát kikommenteztem:
#class "GtkWidget" style "gtk-default-iso-8859-2"
és láss csodát, utána lehetett betűket álítgatni, sőt még olvasható is lett...

Gentoo alatt a /usr/share/fonts/TTF konyvtar mely lelegzetvetellel egybekotott torlese kivaloan orvosolja a problemat.

[quote:cdf1b8127c="razoli"]a /etc/gtk/gtkrc.iso-8859-2 file utolsó sorát kikommenteztem:
...

[quote:cdf1b8127c="fdavid"]Gentoo alatt a /usr/share/fonts/TTF konyvtar mely lelegzetvetellel egybekotott torlese kivaloan orvosolja a problemat.

Sajnos egyik megoldás sem vezetett eredményre...