[ Tényleg megoldva ] Eco : D-link dir-869 Password Reset

Hozzám került egy darab a fenti routerből. Kidobták, bár technikailag még működőképesnek tűnik. De a jelszavát nem tudom, és a dlink szerint ajánlott password reset módszer sem működik. Hiába nyomom a reset gombot 10 másodpercig, az egyetlen ledje ugyan villogásba kezd, de ha újraindítom, akkor továbbra is a régi jelszót használja. A hálózati címe sem áll vissza 192.168.0.1-re. Arról nem is szólva, hogy a leírás szerint automatán újra kéne indulnia, amit nálam nem tesz.

Csak a TFPT-s gyalu marad? Felnyomni rá egy OpenWrt-t? Mert gondolom, ha a saját firmware-ét rakom vissza, attól a beállításai épp nem fognak megváltozni. Vagy az benne van a firmware-ben?

Mindenesetre egy alapbeállítások visszaállítása lenne a legegyszerűbb.

Tud ebben valaki segíteni?

Megoldás:

Gyári firmware feltöltése után. Bekapcsolt állapotban a reset gombot legalább 10 másodpercig nyomni, nem baj, ha nincs látványos változás, utána elengedni, várni. Várni. Majd elkezd pirosan villogni az egyetlen ledje. Kivárni, míg újra stabilizálódik. Ekkor http://192.168.0.1 címen elindul a telepítő varázslója. Ennyi.

Hozzászólások

Újraindítod villogás közben? Ha ez történik lehet meg kellene várni, hogy kivillogja magát és magától újrainduljon. :)

Vártam 5 percet, és csak villog folyamatosan. Nem gondolnám, hogy ennyi időbe telik, míg néhány bájtot alapértelmezettre vált. Mennyi ideig kellene hagynom villogni?

Milyen rendszer van rajta? Ugy nez ki a login screen, ahogyan ki kell neznie? Mert ha nem az tortenik, ami a gyari doksiban van (nekem volt ilyen, ott magatol rebootolt es factory modba kerult a boot utan), akkor lehet, hogy nem is gyari rendszer van rajta. Akkor pedig ugye, hiaba varod el, hogy a gyari rendszer szerint cselekedjen.

Ránézésre gyári. Belépéskor kéri az Admin jelszót. És ahonnan származik, ott sem feltételezném, hogy nagyon más firmware-t raktak rá. A gép alján a verziószám már 1.02. Ezen kívül, mivel belépni nem tudok, nem tudom, pontosabban ellenőrizni.

Már azon gondolkozom, hogy szétszedem, és egy terminált kapcsolok rá, hogy többet lássak. Bár jelszó nélkül úgy sem fogok sokkal többre jutni, gondolom.

Dugj rá egy LAN kábelt, majd wiresharkkal nézd meg, hogy csinál-e valamit miközben reseteled.  Egyébként miért félsz a TFTP reflashtől? Még mindig egyszerűbb mint szétszedni...

Leginkább azért tartok a tftp-től, mert ezer éve csináltam utoljára, még TP-LINK routereken. Egyelőre még statikus IP címmel sem tudom elérni ezt a D-Link routert. Ha rendesen indítom, akkor 192.168.100.1 a címe. Ha resetelve indítom el, és felveszem a 192.168.100.2 IP címet, nem tudom megpingetni. Próbáltam a 192.168.1.2 és a 192.168.0.2 IP címek felvételével is. Ráadásul 5 hálózati csatlakozóm van a routeren. Emlékeim szerint bármelyik LAN-ba be lehet ilyenkor dugni, de ezt sem tudom biztosan.

A lényeg, hogy egyelőre tftp-vel sem tudtam föltolni egy openwrt bin fájlt. Lassan bármilyen megoldás érdekel, amivel átvehetem az irányítást a router fölött.

Konkrétan ezt a módszert nem próbáltam még, de így valóban működik!

A hibát ott követtem el, hogy azt hittem, ha nem ping az ip, akkor nem is megy a router. Ez a módszer azonban ment, és még tftp sem kellett hozzá. Belépni is sikerült, így teljes a siker.

Köszönöm!

Picit elhamarkodottra sikerült ez a "Megoldva" jelzés.

Az OpenWrt ugyan felment, de csapnivaló sebességgel megy vele a router, így visszatöltöttem az eredeti firmware-t, hátha a hardver nat kezelésével az jobb teljesítményt fog nyújtani. Ám az eredeti firmware az eredeti jelszót használja még mindig!

Most visszatöltöttem újra az OpenWrt-t, remélve, hogy azzal vagy kileshetem, vagy kitörölhetem a gyári firmware jelszavát.

Erre van valakinek ötlete, hogyan lehetne?

Egy kérdés, telnet van rajta nyitva ha gyári firmwareel bootolod?

Ez alapján factory reset után kellene:

echo [$0]: $1 ... > /dev/console
orig_devconfsize=`xmldbc -g /runtime/device/devconfsize` 
entn=`devdata get -e ALWAYS_TN`
if [ "$1" = "start" ] && [ "$entn" = "1" ]; then
    telnetd -i br0 -t 99999999999999999999999999999 &
    exit
fi

if [ "$1" = "start" ] && [ "$orig_devconfsize" = "0" ]; then
    
    if [ -f "/usr/sbin/login" ]; then
        image_sign=`cat /etc/config/image_sign`
        telnetd -l /usr/sbin/login -u Alphanetworks:$image_sign -i br0 &
    else
        telnetd &
    fi 
else
    killall telnetd
fi

És az Alphanetworks / wrgac54_dlink.2015_dir869 párossal be is kellene , hogy tudj lépni. Már ha jól olvasom. :D Esetleg az Admin üres jelszót próbáltad weben?

Sajna a telnet nincs nyitva. Úgy tűnik, hogy a gyári firmware visszatöltése nem változtat a már beállított értékeken.

A weben pedig próbáltam jelszó nélkül, de nem enged be.

Próbáltam openwrt alatt az nvram parancsot is, de úgy tűnik, az nvram parancs csak broadcom eszközökre működik. Openwrt alatt nincs /dev/nvram eszközöm sem.

Gyári firmware újratelepítése után bekapcsolt állapotban a reset gomb 10 másodperces nyomvatartása után böngészőben a 192.168.0.1 címen végigvihető a telepítő.

Telepítés után elég gyors, így érdemes openWrt helyett a gyári firmware-t feltenni.

Köszönöm a segítségeket.

Kiegészítés: bár mindenhol azt mondják, hogy a default password üres, a telepítő varázsló nem engedi a telepítést üres jelszóval.