Tejszínhabból hóesés!

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 07. 04., v – 09:36

Valaki megkérdezte, hogy hogyan távolítod el a fűről :D Slaggal... anyám... no de a purhabot... az már macerásabb lehetett, ott lombgereblyére saccolnék, de az aprajára max lombszívó/porszívó.

Ami viszont egy kicsit aggasztó, hogy egy beláthatatlan "sarok" mellett (a bejárat előtt) lősz el, bárki alig észlelhetően hirtelen kiléphetne a lövésirányba. Nem tűnik biztonságos fegyverhasználatnak első ránézésre. Amikor a puskát elsütötted, akkor legalább nem közvetlenül a fal mellett álltál - purhab. (gondolok itt: szomszéd gyerek labdája beesett az udvarra, átmászik érte és bóklászik egyet nálad).

Marok/sportlőfegyverek hazai tartási/használati szabályairól amúgy fogalmam sincs, de laikusként nekem megkérdőjelezhető, hogy jó ötlet volt-e a feltöltés így ebben a formában. Ha úgy gondolod minden hazai rád vonatkozó szabályt betartottál, nem kell reagálni rá, csak neked ne legyen bajod belőle (engedély bevonása pl).

A purhabos takarítás nem volt vészes, megvártam amíg megköt, aztán fűnyíróval és porszívóval a törmeléket hamar felszedtem... De elsőre valóban ijesztő volt. :)

Általában akkor próbálok lőni amikor a család nincs itthon, most a nyári szünetben ilyen kevesebb van, de tudják hogy az a heti fél-egy óra szent idő nekem, mostanában olyankor be vannak zárkózva, az anyjuk pedig elvan a kölykökkel. Az ajtót úgy is hallanám ha nyílna, van egy jellegzetes hangja. Közben folyamatosan keresek helyet a nagyobb/hangosabb/látványosabb témákra de nem olyan egyszerű mint gondolnánk sajnos...

Lőtér... ami tragikus, hogy a hivatalos lőtér esetében is van eltévedt golyó, pl utoljára ha jól emlékszem a MÁV lőteréről tévedt át egy kósza golyó a MÁV újonnan átadott uszodájába, le is zárták a lőteret ideiglenesen... szóval még lőtéri ellenőrzött körülmények között is nehéz biztonságosan kiélvezni ezt a dolgot, ez veszélyes üzem, igazából kiszámíthatatlan.

Az egyetlen biztonságos lőtér szerintem a teljesen zárt, ld műegyetemi lőtér... [sarcasm]már ha épp nem vagy ott amikor leég[/sarcasm] RIP 3 tűzoltó.

Hát igen, én gyanítom valami figyelmetlenség lehet a háttárben és nem pont a lőirányba sült el a fegyver, akkor kilóméterekre arrébb is becsapódhat a lövedék.
Vagy valami hibásan van kialakítva a lőtéren és nincs meg a megfelelő lövedékfogó / geller-/gurulat védelem.

Az otthon készült videóimon látható fegyverek mind szabadon tartható startpatronos ólomlövedékes muzeális kategóriáúak. Ezek alig erősebbek mint egy légpuska és ugyanazok a szabályok vonatkoznak rájuk. Elkerített telken lehet használni, a lövedék nem hagyhatja el a bekerített területet és másokat nem veszélyeztethet. Szerelt lőszeressel / feketelőporossal nem lövöldöznék így otthon, nem is szabad és extrán veszélyes lenne a környezetre is. Ezekre ott az egyesületi lőtér. Bár most náluk pont halódik a helyi lőtér és nincs is üzemeltetője... :(

"Az otthon készült videóimon látható fegyverek mind szabadon tartható startpatronos ólomlövedékes muzeális kategóriájúak."

én ezt biztos beletenném az impresszumba a videók végén... vagy inkább az elejére afféle disclaimernek.

Az a flóbert az engedélyköteles is lett. Ma ha 7,5J alatti csőtorkolati energiájú flóbertet tartasz, az "egyszerűsített engedély" nélkül, akkor a TEK bármikor rádtörheti az ajtót és bármilyen bűncselekményhez képest aránytalan módon le kell ülni a büntit, egy szobai céllövő pisztolyért...
A muzeális kategórinál a flóbert riasztója hajtja ki az ólmot. De ez nem lőszer, külön csappantyú-csappantyúelegy és külön lövedék. Nem engedélyköteles konstrukció. Hiába lesz 15-25J a csőtorkolati energia, más kategória, más szabályok.

Nem is jók ezek a mai tejszínhabok, még az sem, amelyikben több is az igazi tejszín, mint a növényi. A complettának van egy már majdnem jó változata. A többit tényleg ki kell lőni :)

Az volt a jó, mikor a habszifonba a tejszín mellé talán vaníliás cukor is került.