Asus laptop , beéíptett kamera , mintha nem is létezne.

Sziasztok

Van egy Asus x550c laptopom. Feltettem rá egy windows 10-et viszont bajban vagyok az egyik eszközzel. Pontosabban a kamera modullal. Ami frissitést lehetett azt mind feltettem , plusz minden drivert.

 

Az a fő probléma hogy amikor belépek az eszközkezelőbe , nem jelenik meg a kamera mint eszköz , amikor egy integrált hardverről van szó... A drivereket odavissza már töröltem frissítettem de nem lett megoldás. Egyszer már működött telepítés közben , vagyis nem működött mert csak teljes fekete képet adott. De legalább láttam eszközkezelőben. Miután a driverekkel szarakodtam , egy újrainditás után újra megjelent a kamera. Hagyom hogy felálljon a gép , és 1 perc múlva magától eltűnt. Ezzel párhuzamosan megjelent az usb eszközöknél egy ismeretlen eszköz. Az gondolom a kamera lehet. Viszont nem tudok vele nagyon semmit kezdeni sajnos. Elképzelhető hogy valami chipset driver van fent rosszul ?

Az előlapi jack pedig nem bír felvenni mikrofonos hangot. A legfrissebb realtek van telepítve. Amikor bedugok oda egy eszközt , ki lehet választani hogy az mi , de a mikrofon nincs a listában , hangafal hangszóró fejhallgató viszont van. A jacken az van hogy mikrofon/hangfal kompatibilis.

 

Igazából nem reménykedem hogy erre valaki tud megoldást mondani , elég régi laptop. De a remény hal meg utoljára , tehát ha valakinek van bármi ötlete írja meg.

Hozzászólások

https://www.asus.com/hu/support/FAQ/109836/

Ha UVC-s a kamera, akkor van esély. Érdemes végig nézni, amiket engedélyezni kell, meg hogy ne legyen kikapcsolva a billentyűzet kombóval.

Hang:

Tipikusan akadhatnak ilyen problémák linux alatt is. Olyankor PulseAudio-ban, ALSA config fájlban, esetleg JACK-ben lehet babrálni, hogy milyen kimenetek és bemenetek hogy legyenek használatban. Tesómnak volt olyan Asus laptopja, ahol folyamatos anomáliák voltak a hanggal, még a BIOS-ban is állítgatta. A gyártók is el tudják rontani az implementációt, meg variálnak. És a fórumokban ilyenkor néha az a vége, hogy vesz egy USB-s hangkártyát. Remélem neked sikerül.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."