iPhone 12 Mini lock screen touch sensitivity gate

Egy új iPhone sorozat bevezetése nem múlhat valamilyen gate nélkül. Most sincs ez máshogy.

Egyre több újdonsült iPhone 12 Mini felhasználó panaszkodik, hogy amennyiben tok van a telefonon, úgy a lock screen érzéketlen lesz, nem - vagy nem minden esetben, illetve nehezen - reagál és ismeri fel a swipe-up gesztust, illetve a kamera vagy zseblámpa gombok érintését. Érdekes, hogy ez általában csak egykezes használatnál van így, másik kéz érintésével nincs probléma. A felhasználók valamilyen földelési problémára gyanakodnak, mert a jelenség megszűnik, ha tok nélkül -csupaszon-, vagy töltőre dugva használják a telefont.

Források: 

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 11. 16., h - 18:14

"You're holding it wrong!"

Az. Ha az ESD védő műanyag asztalbevonatra teszem az iPhone 6s-t (műanyag tokban) ugyanez a gond.

Szerkesztve: 2020. 11. 16., h - 21:06

Only on the iPhone

Semmi új. Az énNokiám ezt már rég tudja. Ha szilikon tokban van, akkor túlmelegedik nyáron, és unreszponzív lesz amíg le nem hűl, illetve ha tokban van, akkor hajlamos rá, hogy a touch screen unreszponzívvé válik addig, amíg hozzá nem nyúl az ember a lock/unlock/kikapcs gombra. 

minek használ valaki egy telefonra tokot, sohase értettem?

Brilliant Reason Why Neil deGrasse Tyson Doesn't Put Cover on His iPhone

https://www.youtube.com/watch?v=vvFeqL86JBk

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

apám 5. éve használja ugyanazt az "iszarját". egy karc van rajta. a töltőnél, mert megszokta az előző telefonján nem ott volt a töltő, és az elején mindig mellédugta. egy percig nem volt rajta tok. a kábele és a telefonja is tökéletes. akku egy napig bírja.

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Azért mert az átlagember néha leejti / lesodorja az asztalról / stb. Lehet hogy te nem, de a többi x milliárd ember igen. Ha nincs tok, akkor meg ugye törik, mert nem a normal wear -re lett tervezve.

A laboratóriumi wear amit a kütyüikre érzékeny emberek tolnak, az ugye nem normal.

Nem is ertem:

Itt tenyleg kokemenyen dolgoztak a mernokok, hetekig tulorazgattak, alig aludtak, hogy ez a telefon ilyen kicsi lehessen. Es az emberek raraknak egy ronda nagy tokot. Ezert kar volt minit venni.

Nekem is minim van. Tok nelkul. Igy nem erint ez a problema. 

Masik kedvenc szubkulturam aki a 800 euros iPhone-hoz egyeuros boltban vesz tokot. A 2 euros mar nem jo, mert draga. A vekonytesztas olasz pizza ala se teszek egy szelet kenyeret.

Azért teszünk rá tokot mert leejtjük. Lehet hogy te nem, de a többség igen. Nem olyan nehéz kérdés ez, hogy felhúzd magad rajta.

Sőt, nekem volt egy olyan törésem is aminél nem is én voltam a hibás, hanem az építőipar egy random dolgozója.

Ugyanis egy mosdó feletti üvegpolcra tettem az elül hátul üveg telefont ami nem volt teljesen sík, csak ránézésre. Szóval olyan 10 perc után, amikor éppen a zacsit mosogattam a kádban 3 méterre, lepottyant a telefon ami addigra szép lassan lecsordogált a lejtőn. Erről már igazán nem én tehettem. Ahogy azt kell keresztbe szétrepedt és a touch screen az úgy meg is szűnt rajta.

Úgy gondolom az ilyen balesetek ellen egy vékonyított, egyszínű, nem flip, nem csicsás, nem bőr, nem átlátszó, hanem normális tok teljesen védhető és ésszerű. Kötheted rá a biztosításokat, ami az anyagi veszteségtől lehet hogy megóv, de az utánajárástól meg az intézkedéstől nem. Plusz ha a törés miatt nem használhatod, csere telefon is kelleni fog azokra a hetekre amíg az Alma homokórázik rajta.

Szóval lehet nem használni a tokot, csak ezt a markáns lenézést nem teljesen értem egy ilyen egyszerű dolog kapcsán (ráadásul abszolút racionális okból tokoznak az emberek, még ha sokaknál az ízlésficamot kiemeli is).

"Itt tenyleg kokemenyen dolgoztak a mernokok, hetekig tulorazgattak, alig aludtak, hogy ez a telefon ilyen kicsi lehessen."

Ez olyan Hevis volt :))

Senki nem garantál semmit. Ezért veszik el a garancia, ha belül az indikátor vizet jelez. Egyetlen egy gyártót ismerek a világon, aki IP68-nak mondott telefonját cseréli, ha mégis beázna: Sonim.

Beázásra, lopásra, törésre többi gyártónál max biztosítást tudsz kötni. Az is csak bizonyos területeken érvényes, valahol egyes szinteket venni sem lehet.

Például AppleCare nem vonatkozik vízkárra, AppleCare+ pedig ha jól tudom nem vehető hazánkban.

Én voltam szervizben iphone -al, és ahhoz hogy a javítás után le tudják tesztelni minden szenzor és hardver elem funkcionalitását ki kell tudniuk nyitni a telefont.

Ez vagy úgy megy hogy megadod a jelkódot, vagy úgy hogy factory resetelsz szerviz előtt, és restore-olsz utána. Mindkettőnek megvan az előnye meg a hátránya.

Ezek is tények.

(plusz van, aki nem szereti az icloudot és a többi hasonló adatnyelőt).

"(plusz van, aki nem szereti az icloudot és a többi hasonló adatnyelőt)."

ilyen esetre lehet hogy alufóliát kéne osztogatni az embereknek. nekem még soha semmilyen adatomat nem nyelte le az icloud. mindig minden megvolt. az apple pedig nem lát ezekbe bele. plusz kurvára nem hiszem hogy érdekli. megint ott vagyunk, hogy itt mindenki olyan fontos adatokat őriz a telefonján amit élő ember nem láthat soha. lehet hogy nem a telefonon kéne tárolni a pénisz fotókat.

Tokkal leejtve is lattam mar torni.

Rengetegszer leejtettem oket, es a legrosszabb, ami tortent, az a kijelzouveg betorese volt. Egyedul repulore szallasnal lenne ez erdekes (QR jegy), jo a peldad. :) De hasznalhato maradt a touchscreen mindig.

Ha egyszer nagyobb baja lesz egy tok nelkuli leejtestol, majd atgondolom ezt a strategiat. :)

Szerintem nem kell átgondolnod. Ha neked ez működik így, akkor használd így.

Nekem van egy telefonom, ami biciklizés közben kicsúszott a kezemből (épp a térképet néztem meg), az aszfalton pattogott egy darabig, úgy állt meg. A kialakítása miatt (a képernyő nem a káva síkjában van, hanem néhány tized milliméterrel mélyebben) a képernyő nem sérült, de mind a 4 sarkán deformálódott a ház és lejött a festék. Egy tok megvédte volna ettől, igen. De még ezután is használtam kb. másfél évig a telefont, és azért tettem le, mert elavult, és az újabb telefonok okosabbak és ügyesebbek voltak.

Vannak emberek, akik pókhálós képernyővel használnak telefonokat éveken át. Sőt, azt is mesélte valaki, hogy tinik a vadi új telefont direkt pókhálósra törték, mert úgy menő. (Lehet, hogy ha tini lennék, érteném, de így, öregebb fejjel nem értem ezt az utolsót).

Ha nagyobb baja lesz, akkor majd a biztosítónál bejelented, a régi készüléket leadod és kapsz egy újat. Csak emiatt nem kell tok.

Számomra a tok a bosszúságot és a javítás/csere időtöltését védi ki. De ez nem mindenkinek szempont.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Egyszer a biztonsági ellenőrzéskor rádobtam az övemet a tálcára, de már volt benne más is: Hallottam egy roppanást. Az öv csatja pont a sarkával esett a telefonra, pókhálósra törte az üveget. Szerencsére azt, ami a kijelzőn volt plusz védő üvegként. 

A mostani telefonom egy átlátszó TPU tokban ül kb másfél éve és abban is marad. Nekem a telefon az telefon. Férjen el a zsebemben, ha leesik, ne törjön el, ne horpadjon, tudjam használni, mikor kell. 

1 ora alatt megcsinaljak, ha csak a kijelzo. Rengetegszer leejtettem es a legrosszabb ami tortent, az a kijelzouveg torese. Amig nem tudok egy orat felszabaditani, addig hasznalom torotten, mert hasznalhato marad, amig nem QR kodot kell rola leolvasni.

Itt tenyleg kokemenyen dolgoztak a mernokok, hetekig tulorazgattak, alig aludtak, hogy ez a telefon ilyen kicsi lehessen. Es az emberek raraknak egy ronda nagy tokot.

Az a baj, hogy a mérnökök hülyeségen dolgoznak kőkeményen. Az, hogy papírvékony legyen a telefon, az maximum a marketingesek fejében előny, valódi felhasználásnál teljesen mindegy, hogy papírvékony, vagy 5-10-12 mm vastag az a telefon. OK, ne legyen 4-5 centi vastag, persze. De az, hogy 12mm helyett csak 10, vagy 7mm helyett csak 6mm, az nem valódi előny.

És pont ezért, ha tokot teszek rá, akkor nem vesztek semmi értékeset. Az én 4 éves telefonom 8mm vastag. Van rajta egy átlátszó szilikon tok, amivel együtt már 9mm. Ezért az 1mm-ért nem rohanok ki a világból. Cserébe a 4 éves telefon karcmentes, pedig ejtettem már le nem egyszer.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Különféle tokok vannak. Nekem a régi Nokiának volt olyan, hogy a por belement a tokba, és a tokon belül a műanyag hátlapot kikezdte, egy foltban matt volt a felülete. Mondjuk a tokban tartva ez nem látszott.

A mostani tokom átlátszó, és úgy látszik, a kialakítása miatt nem szokott por alámenni. Ha piszkosnak látszik a telefon hátulja, akkor igazából nem érdekel, hogy a tok külsejét tapogatták össze a gyerekek lekváros kézzel, vagy belül van valami por, hajszál vagy esetleg a tok felrakása előtt ujjlenyomatot hagytam a telefon hátulján, szétpattintom, megy a csap alá, lemosom szappannal, megszárítom, rápattintom a tokot, és kész, újra tiszta.

De ahogy mondtam, nem kötelező használnod, ez a te döntésed. Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy mások esetleg miért döntenek másképp.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

A video alapján egyszerű a megoldás: ujjlenyomat olvasót építettek a második lencse mögé, ezért kell rátennie az ujját :-D

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Ezekről az iPhonekról mindig az jút eszembe, hogy drágák mint a kurvaélet, de legalább jó szarok :D

"Egy idei iPhone 180k-ért a tiéd."

Azért ne essünk át a ló túloldalára valami szolgáltatói 2 éves hűséges, havi 20e Ft tarifacsomagos ár bemondásával. Jóhogy már nem ingyen van :D

A 12 Mini 300e Ft 
A sima 12 350e Ft 
A 12 Pro  440e Ft.
A 12 Pro Max 480e Ft.

És ezek az induló árak, minden modellnél lehet feljebb lépni tárhelyben és ezzel árban is, nem is kicsit, pl az 512GB-os Pro Max 612e Ft. 

A 12 Mini 300e Ft 
A sima 12 350e Ft 
A 12 Pro  440e Ft.
A 12 Pro Max 480e Ft.

Az SE 2020 179e Ft. Nem szolgáltatónál. https://www.apple.com/hu/shop/buy-iphone/iphone-se

pl az 512GB-os Pro Max 612e Ft. 

Feltételezem, az vesz fél TB-s háttértárral telefont, baszó kamerával, akinek a munkájához kell. Tehát pénzt keres vele. Samsungnál mennyibe fáj az 512 GB-s $currentGen modell?

"Az SE 2020 179e Ft."

Jogos, az SE-t valóban kihagytam, igazad van, az is 2020-as (legalábbis a megjelenés évét tekintve, a formavilága inkább 2012-es :)). Nekem most csak az új felhozatal volt a fejemben.

"Feltételezem, az vesz fél TB-s háttértárral telefont, baszó kamerával, akinek a munkájához kell."

Nem tudom mi lehet az a munka, amihez ez kell :) 
A baszó kameráról is lehetne beszélgetni egyébként, mert igazából -legalábbis az eddigi 8000 teszt szerint, amiket megnéztem- semmi pluszt nem ad mondjuk a sima pro-hoz képest. Papíron valamivel jobb, de a végeredményen nem látszik sajnos. 

"Samsungnál mennyibe fáj az 512 GB-s $currentGen modell?"
Nem tudom, de nem is érdekes, nem összehasonlítottam, csak ténymegállapítottam a "drága mint a kurvaélet" felvetésre. Egyébként nyilván samsung vonalon sem olcsó.

Nem tudom mi lehet az a munka, amihez ez kell :) 

Passz. Az enyémhez pl. nem, de aki 600k-ért vesz telefont, annak vagy annyi pénze van, hogy nem tudja már hova tenni (tehát mindegy), vagy pénzt akar keresni vele. :)

semmi pluszt nem ad mondjuk a sima pro-hoz képest

A Pro és Pro Max között nem csak a méret a különbség?

Nem tudom, de nem is érdekes, nem összehasonlítottam, csak ténymegállapítottam a "drága mint a kurvaélet" felvetésre.

Technikailag igazad van, de szerintem a fél terás mobil már céleszköz (valami rejtélyes célhoz :)), azok általában drágák.

Az elso iPhone valasztasakor mindenki megszivja a tarhellyel. A masodiknal mindenki a max opciora megy. Az mar tenyleg 5 ev.

Kamerabol nekem a 10 evvel ezelotti is eleg jo volt.

Igen, valtottam 2 ev utan ennek ellenere: mert csak iden van Qualcomm-os antenna modul. Jovore az Apple sajatja lesz, tavalyig negyedik eve a szar Intel volt.

Ezen most felnevetett a 2000-ben vásárolt Nokia 3310-esem ami a napig tökéletesen működik úgy ahogy 20 évvel ezelőtt is :)
Ma is lehetne ilyen időtálló telefont gyártani, csak nem akarnak! Nyilván mert akkor nem tudnának évente milliárdokat lehúzni az emberektől. 
A technológia adott az időtálló készülékek gyártására, csak az emberi hozzáállás nem, mert kapzsiság van.

És utána kidobod a kukába? Én simán lepasszolom ismerősi körben, eladom, stb. Ezekben az esetekben mégis egészen jól jön az 5 év support.

Nem, de az már nem az én gondom. Ajándék lónak ne nézze a fogát, vagy vegyen magának a keresetéből jobbat. Nem olcsójános saját telefonjáról beszélek. 

Szempontomból irreleváns az öt év. Most maradjunk ennél a vonalnál.

trey @ gépház

"Mindig veritek erre az 5 évre, de nem igazán értem. "

Ott a saját példád, hogy családon belül nálatok is vígan működnek tovább még évekig a lecserélt telefonjaid. Csak te megoldod rajta a Lineage frissítést, más meg nem tudja megoldani. 
Sógorom a régi Oneplus3-masomat használja, annak sincs semmi baja (a kamerája is bőven használható kategória), de ~1 éve kapott utoljára security patch-et. Pedig bőven elmenne rajta a legfrissebb android.

Félreértettél. Te írtad, hogy nem érdekel a támogatás, mert "Egy telefon egészséges csereciklusa szerintem 2(+1) év max.", de ugyanakkor családon belül akár évekkel tovább használjátok a telefont, tehát nem lenne baj, ha mégis tovább lenne rá támogatás, nem? Ésakkor innen már csak egy lépés, hogy megértsd, hogy mások is vannak így, és ezért verik örülnek az 5 év támogatásnak.

Nem tudok mást mondani erre, mint eddig. Az én szempontból nem, nem érdekes, irreleváns, felesleges.

Más nevében én nem nyilatkozom. Odaadom a készüléket ahogy van. Ha úgy jó, akkor jó. Ha nem, nem. Akkor vesz mindenki magának, amit akar.

Ésakkor innen már csak egy lépés, hogy megértsd, hogy mások is vannak így, és ezért verik örülnek az 5 év támogatásnak.

Bocsánat, de én nem érdekképviselet vagyok, a magam szempontjából kommentelek. 

trey @ gépház

Azt írtad nem érted mások miért verik az 5 év támogatásra. Csak próbáltam elmagyarázni egy számodra is elég közeli példán keresztül. Ezért, mert van aki 3-4-5 éves korában is használja a telefont, akár másodkézből is, miután az apja lepattintotta neki. Hogy téged miért nem érdekel azt értem, azt kevésbé, hogy mit értetlenkedsz azon, hogy mást érdekelhet. 

Hogy téged miért nem érdekel azt értem, azt kevésbé, hogy mit értetlenkedsz azon, hogy mást érdekelhet. 

Ahogy olvasom a hozzaszolasait, az a kep alakult ki bennem, hogy nem igazan fejlett az empatiaja.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Olvasom némely hozzászólásaidat, ezek alapján alakult ki a kép.

Bevallom, hogy nem minden egyes hozzászólásodat olvastam el, leginkább azért, mert vannak olyan cikkek, fórum posztok, amiket egyáltalán nem olvasok (és így senki hozzászólását sem), mert olyan téma, ami nem érdekel. Sőt, blog posztokat szinte soha nem olvasok, tehát blogposztra adott hozzászólásokat se, szinte soha.

Így simán előfordulhat, hogy valahol leírtad, én meg azt pont nem olvastad. Szorri.

Vagy olvastam, de amilyen rövid az eszem, már el is felejtettem :-D

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Hogy téged miért nem érdekel azt értem, azt kevésbé, hogy mit értetlenkedsz azon, hogy mást érdekelhet. 

Igen, de ennek fordítva is igaznak kellene lennie. Felesleges nekem felemlegetni folyamatosan, hogy az iPhone-nak mennyi a támogatása, mert számomra irreleváns. Mi sem mutatja jobban ezt, minthogy volt 3 iPhone-om zsinórban és váltottam róluk.

trey @ gépház

Nem, én gyakrabban veszek, mert a technológia az érdeklődési köröm része, ezért sokszor akkor is megy az upgrade (nemcsak telefonból), ha nincs rá égető szükség. Rengeteg ismerősöm viszont simán kibír 4-5 évet egy iPhone-nal. Miért ne bírna? Support van rá, 3 év körül elköltesz egy tízest aksicserére, aztán mehet tovább a buli még két évig.

En inkabb a masik oldalrol kozelitenem meg a kerdest.

Miert pont 5?

Es ha en 6 evig hasznalom a telefomomat?

Az, hogy mikor csereli valaki a telefont elegge szemely fuggo. Ismerek olyan embert, aki evente uj telefont vesz. Itt, Angliaban, a legtobb szolgaltato 2 evente ad uj telefont, ha az ember megtartja a telefon arat is tartalmazo elofizeteset. A legtobb ember igy is tesz, ket evente uj telefon es folyamatosan fizeti a torlesztot a telefonszamlaval. Nekem most kb. 4 eves a telefonom, egyelore elegedett vagyok vele, csak a hattertar keves (de az is foleg azert, mert mindenfele appal telifosom, valoszinu a dupla ekkora is teli lenne). A fenykepezogepe kifejezetten szep kepeket csinal, es ugyan tudom, hogy az ujabbak meg jobbat (pl. az enyem utodja kifejezetten sokat javult szurkuleti fenykepezesben), de csak emiatt nem fogok cserelni.

Ha az lesz, hogy a hasznalt appok szamara a hardver nem lesz eleg jo, lassuak lesznek vagy nem indulnak el vagy fagynak (mint ahogy a tabletemmel tortent mikor kioregedett), vagy esetleg osszetorom, akkor majd lecserelem. Amig mukodik es teszi, amit kell, addig nincs kulonosebb motivaciom penzt kolteni csak azert, hogy egy nagyobb szam legyen az about menuben a tipusnal.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Egyszerűen szuper, milyen csodákat lehet kapni 400 000 forintért. :)

"Sose a gép a hülye."

Az "agymosott trolljaidnak" olyannyira "ki van mosva az agya", hogy egymassal se ertettek egyet ebben a threadben sem.

Amugy en tenyleg nem ertem, miert olyan jo dolog tokba tenni egy telefont, foleg ha a kicsi merete miatt veszed. :) De azt ertem, hogy ez a hiba miert ciki, foleg ha hw, bar sw-nek tunik.

Vékonyított tok alig növeli a méretét. Én nem vagyok mm-baszó ebben a kérdésben. Az érdekel, hogy 6,5-ös vagy 4,7-es a telefon, de az nem, hogy 1,5 milliméterrel nagyob-e az egész. Ezerszer több pluszt ad a biztonságérzet, hogy ha elhajítom, vélhetően megmenti a telefon seggét a tok.

De ha nem hardveres, hanem szoftveres, akkor a szoftver honnan tudja, hogy 1 kezzel vagy 2 kezzel hasznalja-e epp a kedves user, vagy hogy van-e tok vagy nincs a telefonon, esetleg hogy hozzaer-e epp a lencsehez az ujjaval vagy azert fekete a kamera altal erzett kep, mert az asztalra van leteve a telefon vagy ejszaka van?

Es mielott megforditod a kerdest, nem tudom, hogy ha nem szoftveres, akkor miert csak a lock screen-t erinti, szoval hajlando vagyok elfogadni a velemenyedet, csak nem ertem, hogy mukodik a hiba.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Vannak ilyen okosítások, hogy a telefon "valahonnan rájön" dolgokra, nehezebben old fel pl., ha azt hiszi, zsebben ül... lehet hogy ez is ilyesmi

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it."
"Senkit nem hagyunk az ereszcsatornán!"

megérkezett a javítás. vége a drámának.  

huh bazz. még jo hogy lehet ilyent kapni

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Nekem S10+-om van. Tettem rá tokot, mert zavart, hogy vékony. ;) Tettem rá tokot, mert ez a cucc is elöl-hátul üveg, és nem szeretném szilánkosra törni. Amúgy meg van benne DeX, és használhatom asztali gép módjára. Szóval, ha valaki egy táposabb Samsungot vesz, mondjuk 1Tb háttértárral és 12GB RAM-mal, akkor ő azt használhatja pár kiegészítővel laptop helyett is. Esetleg egy lapdockkal ez még egyszerűbb. ;)