Elutazás - hogyan és hová?

Fórumok

Pár hónapon belül szeretnék kiszakadni Budapestből, mondjuk 5-10 napra. Legyünk pesszimisták, mondjuk azt, hogy a COVID-19 miatt nem hagyhatom el az országot, mert megint valami bazi nagy lezárás van. Az egyetlen merev feltételem az, hogy egyedül szeretnék lenni valahol, tehát család, barátok, ismerősök, kollégák nélkül. A helyi személyzet nem érdekes. Saját kútfőből azt mondanám, hogy felmegyek (mondjuk) a szallas.hu-ra, ott beállítok mindenféle filtert, majd az eredményeket értékelés szerint csökkenő sorrendbe rendezem, és a top n darabból random kiválasztok egyet. Ha túl közel van Budapesthez (vagy pont Budapest), akkor goto 10, és választok másikat.

Lehet ezt értelmesebben és célszerűbben csinálni? Ha igen, hogyan? Ha elhagyhatom az országot, akkor hogyan? A célhely szempontjából semmilyen preferenciám nincs, csak az, hogy ne legyen Budapest.

Hozzászólások

Fogod magad és egy számodra kedves helyet kinézel és ott szállásokat. Lehet ez a Balaton felvidék, a Mátra, Sopron környéke, a Bükk vagy bármi, de én alapvetően a helyet határoznám meg elsőre. Második lépésben a büdzsét.

A külföld szerintem szóba jöhet, megnézed a zöld és közeli országokat, azon belül iválasztasz célt és megnézed, hogy helyben mennyire korlátoznak, mik az előírások. EU-n belül ezekben olyan nagy szórás nem lesz. Én személy szerintem itthon kezdeném a nézelődést, biztosamibiztos alapon, illetve nagyon sok szép hely és jó szállás van.

Szerkesztve: 2020. 08. 16., v – 14:41

Én pont most vagyok túl egy ilyenen.

Dunavarsány - Egerszalók - Demjén - Miskolctapolca - Aggtelek - Szerencs - Sátoraljaújhely - Mezőkövesd - Kiskunmajsa

1 300km-t autóztunk el főleg Észak-Magyarországon - 3 szállást foglaltam ebből 2 ilyen 1 napos volt -  ne kelljen annyit vezetni egyszerre, a harmadikat meg használtuk ilyen bázispontnak. (100 alatt volt hármunknak a szállás 1 hétre).

Aggtelek nagyon jól esett a kánikulában a 10 fokos barlanghőmérséklettel, Egerszalók nagyon szép, Demjénen jók voltak a strandok.

A zempléni kalandparkban az átcsúszást(sólyom) mindenképp ajánlom - visszafele meg a dongót illetve  a a bobozást is, de készülj fel, hogy tömeg van és rettenet sokat kell várni(2-3 óra is lehet!) - talán a legjobb a zárás előtt menni 1-2 órával addigra elkopnak az emberek(ha meg nem akkor lehet kimaradsz valamiből).

A Rukkel tóra viszont soha életemben nem akarok többet menni, Miskolctapolca is olyan, hogy a bakancslistáról kihúztam, de egyszer elég volt, szép meg minden, de kösz többet nem. Kiskunmajsán a termálfürdő rész elég ijesztő, de a tó meg a csúszdás rész nagyon jó, illetve van a strandon egy étterem/grilles ott remek volt a kaja.

No rainbow, no sugar