Viber & Spotify összeomlás IOS 13.5.1 Alatt

Fórumok

Sziasztok!

A mai napon délelőtt még szépen működtek Ipshone 6S készülékemen IOS 13.5.1 rendszeren a Viber illetve a Spotify alkalmazások, aztán délután már sem az én, sem kollégáim Apple készülékein nem üzemelt egyik alkalmazás sem. Az említett applikációk  megnyitáskor hirtelen bezáródnak, de a háttérben úgy tűnik, mintha futnának viszont nem futnak.

Próbáltuk frissíteni az alkalmazásokat, telefont újraindítani, alkalmazást eltávolítani, újratelepíteni, de ugyanaz az eredmény.

Andorid alatt gond nélkül üzemelnek, illetve próbáltuk többféle Apple Iphone készüléken ( 6S | 7 | 11Pro ) , de mindegyiken ugyanaz volt az eredmény.

Tudtok esetleg valamit, hogy miért nem üzemelnek IOS alatt ezek az alkalmazások?

Hozzászólások

A kedves Facebook SDK megprobal a netrol letolteni valamit, aminek nem figyeli a tipusat, ami igy NSNull lesz. Ezutan megprobalja meghivni az NSNull nem letezo "count" fv-jet. Ezt iden mar masodjara jatszottak el a Facebookos fiuk. Meg kell varni, amig az FB kijavitja a problemat.

Nem kell, hogy legyen FB accountod. Az adott appok fejlesztői az FB SDK-jából ettől függetlenül használnak dolgokat, amiket beraknak a saját app-jukba. 

És mivel ezt elcseszték, így kihatott mindenkire, aki FB DSK-t használó app-ot próbált meg használni (pl. Waze, Spotify, de pl a DJI Go4 és fly app-ja sem indult el emiatt)

 

De egyébként már megpatkolták, úgyhogy a probléma elméletileg már megszűnt.

Ez nem igy mukodik. Ha berakod az SDK-t, akkor az FB kodja fut hamarabb. A hiba ebben a reszben volt, mert szarul csinaltak meg. Egy idealis vilagban lett vona type check a kodban, a szerver oldali valtoztatasra pedig riasztott volna valamilyen unit teszt. Mivel az Androidos SDK nem volt erintett, gyanithato, hogy abban van ellenorzes. Ajanlott irodalom: https://developers.facebook.com/docs/ios/getting-started