mindmap, todo, kanban board izét keresek

Fórumok

Hali!

Valami olyan programot keresek, amivel kicsit jobban rendszerezni tudnám a feladataimat. Kíváncsi vagyok, van-e olyan, ami minden követelményt kielégít.

1) Fel akarok venni kategóriákat, azon belül hierarchiában további szinteken sokmindent. Képzeljetek el egy mind map toolt mondjuk. Vagy a KDEPim-nek volt része régebben egy program, amibe hierarchikus todo listát lehetett létrehozni. Nem tudom, most van-e régóta nem használom. Ahogy KDEPim-et sem.

2) A hierarchiában felvett "kártyákat" vagy "leveleket" más módon is szeretném csoportosítani és összekötni. Szeretnék cimkézni és szeretnék függést beállítani (úgy emlékszem, a KDEPim ezen vérzett el).

Természetesen ezeket értelmesen szeretném tudni használni pl. szűrésre vagy kiemelésre. Látni akarok mindent, ami mondjuk a foo és bar cimkékett viseli, vagy látni akarom az összes kártyát, ami az épp kiválasztott kártyától függ, vagy azt blokkolja. Ideális esetben nem csak a közvetlenül előzőt és következőt, hanem az odáig vezető kritikus útvonalakat, illetve az innen induló blokkolt útvonalakat szeretném tudni látni.

3) Nagyon szeretném, ha egyszerre tudna prioritási sorrendet, sürgősséget, határidőket és kötelezőséget is kezelni, bár jellemzően nem szokták tudni az eszközök az összeset. Szóval kibékülök vele, ha hiányzik erről a listáról ez-az. Nice to have. Kötelezőség és sürgősség kiváltható cimkékkel is, de relatív sorrend igazán jó lenne.

4) Szeretném a kártyákat egy kis boardon látni (hívhatjuk kanban boardnak is akár). Nem számítok sok oszlopra, mondjuk csak to-do, in-progress, done. Viszont fontos, hogy nem minden kártyát akarok látni itt, csak azokat, amiket kiválasztok, hogy a board-ra kerüljenek.

Ideális esetben valami webes szolgáltatásként nyújtaná ezt valaki ingyenesen (ne gyertek azzal, hogy ingyen nem ad senki szolgáltatást, mert sok olyan van, ahol magáncélra vagy ilyen-olyan korláttal ingyenes, cégeknek meg jópénzért megy). De ha így nem, azzal is kiegyezem, hogy itthon fusson egy "szerver" amit webes felületen elérek, vagy legyen egy standalone program (de akkor fusson Linux alatt, és nem ártana, ha KDE vagy Qt lenne).

+1 örülnék neki, ha ügyes mobil alkalmazása lenne, amivel mondjuk a board-ra kiválasztott dolgokat át lehet nézni, meg ilyesmi. Nem gond, ha nem tud a mobil app mindent.

Ha nem tudtok semmi egyebet javasolni, megcsinálom Jira alapon az atlassian cloudban, bár azért az eléggé másra van, és konfigurálnom kellene mezőktől kezdve automatizmusokon át szűrőket és reportokat, de ha jól nézem, menne. A hierarchia valószínűleg teljesen máshogy működne és butább lenne, mint amit szeretnék, de legalább megoldható.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 05. 16., szo - 02:28

Kanban boardban én a WeKan-t követtem egy ideig, de még túl korai volt akkor, több zavaró stabilitásproblémával. Nézz rá, hátha... (subs)

Ha ennyire feature richness kell akkor qkk ide. :D