két mobilnet terhelés elosztás hogyan?

Sziasztok,

Ahol lakok csak mobil net van (és az sem dübörög) de cirka 3 éve használom a telenor 4G-t, viszont mostanában főleg délutántól eléggé leterhelt ahogy egyre többen költöznek ide. Most viszont már napközben sem volt igazi sokszor. Szóval vettem egy tmobilos netet is. Térerő csak a domb tetején van, nem ott ahol a ház:)
 

A kérdés, hogy miként tudnám mind a kettőt párhuzamosan használni?

Most így néz ki a hálózat:

telenor USB modem <-> ppp0 <-> orage pi zero (armbian 3 éve telepítettem) <-> usb0 <-> régebbi mobil tmobile 4g
                                                                          |
                                                                 eth0 (ipforward)
                                                                          |
                                                             2db powerline adapter
                                                                          |
                                                                     switch/AP
                                                                          |
                                                                      localnet
 

A kérdés, hogy mivel lehet megcsinálni ezt? Próbáltam a bondingot, de nem igazán akart menni. :) Jó lenne valami egyszerű megoldás kevés dombra rohangálással, hogy kivegyem az SD-t az orange pi-ból vissza állítani a hálózatot.

Jelenleg az megy, helyből ppp0-n megy a net, hogy ha lelövöm a ppp0 interfacet ifconfig ppp0 down-al akkor az USB0-n megy a net.

Hozzászólások

Ahhoz, hogy a bonding menjek, mind a 2 oldalon meg kell lennie. Azaz kell neked egy szerver valahol ami a bonding távoli lába lesz. Régebben valahol volt arról diszkurzus, hogy "szkript mágiával" és iptables hekkeléssel megoldható, hogy TCP kapcsolatonként oszd szét a forgalmat. Ehhez nem kell a túloldalra semmi. De nem találom a régi topikot. Valószínűleg itt a HUP -on volt jó pár évvel ezelőtt, vagy még az ADSL -es időkben, vagy talán még azelőtt a betárcsázós korszakban.

Hát van kint a neten saját szerverem, ez még elméletben megoldható is lenne.

De a másik megoldás tetszene, ami csak itt helyben megoldja.

Találtam egy ilyet is:
https://lartc.org/howto/lartc.rpdb.multiple-links.html

Már elkezdtem scriptet csinálni, ami levadássza az IP-ket, de még nem jutottam a végére. Plusz ebben nem látom a nat-ot a belső hálóra.

Vagy én értem félre a kérdést, de neked nem load balancing kell? A két kapcsolat közt 50-50 százalékban elosztva. Ilyen megoldásokkal meg tele a net.

Egyszer nagyon régen, egy laptoprol streameltem úgy, ha jól emlékszem, hogy volt rajta egy usb stick es a telefon megosztott wifije, mindkettőn keresztül készült egy-egy openvpn egy külső gépre, majd a két openvpn lett összefogva. (Talán így volt, talán nem, de arra emlékszem, hogy  ki lehetett használni egy videó streammel a két openvpn tunnelt.  Meg rettentő macerás volt.)