[Megoldva] HPE Proliant ML30 Gen10 - Ubuntu Server nem bootol

Fórumok

Biztos én csinálok valamit rosszul. De már vagy tízszer újratelepítettem az Ubuntu Servert (18.04, 19.10) először RAID-del, aztán csak alap beállításokkal, de mindig ugyanaz van:
https://www.youtube.com/watch?v=kR80a_RibEs

Egyszerűen semmi, nem bootol és semmi hibaüzenet. Most használok először ilyen gépet, biztos nem tudok valami beállítást...

Megoldás:
https://hup.hu/comment/2457968#comment-2457968

Hozzászólások

Nem villog semmi akárhol is vannak a paneleken a ledek?Nincs semmi ami nem zölden villog?

Vam ILOra licensed és be tudsz lépni rá? Logokat nézd már meg ott is.

Bezzeg az én időmben még volt ILo a gépekben , hát a régi jó dolgokból már nem maradt semmi? :D

Ha jól nézem viszont ilyen verbose booting option is van ami talán kiír valamit ahelyett hogy csak elveszi a képet. Max még kihúzol mindent ami benne van, usb ha van akármi. Aztán poweroff 10 mpig és durr neki megint.

Van benne iLO. Még nem próbáltam ki, de bekapcsoláskor kiírja az IP címét, a gépen meg egy matricán rajta van a username/password.

Egyébként meg írtam a HP supportnak és azt válaszolták, hogy az Ubuntu nem támogatott:

https://support.hpe.com/hpesc/public/docDisplay?docLocale=en_US&docId=e…

Most akkor a 20.04 hátha fogja támogatni?
Kipróbálom a CentOS-t mondjuk, kiváncsi vagyok, hogy azzal bootol-e. Akkor is zavar, hogy nincs semmi hibaüzenet.

UEFI boot van beállítva? UEFI módban telepítetted?

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

En a helyedben megneznem a legacy bios one time boot menu-t....

usb-rol bootolsz? ha igen, mekkora a pendrive? valassz kisebbet! :)

Megoldás:
System utilities -> System configuration -> BIOS/Platform Configuration -> Storage options -> SATA controller options -> Embedded SATA configuration
Ezt át kellett állítani erre: "SATA AHCI Support" erről: "Smart Array SW RAID Support"

HPE support to the max!