Milyen íróasztalt? v2.0

Előzmény: https://hup.hu/node/132631

 

A korábbi topicban ajánlanak elektromos és kurblis állítható asztalokat is.

Sajnos az ott ajánlott IKEA már nem kapható (vagy béna vagyok és nem találom).

Aktuális konkrét javaslatok, típusok, tapasztalatok?

Pro/kontra elektromos vagy kurblis?

Hozzászólások

A tekerősből még van. Abban a topikban is írtam, hogy nekem ilyen van és évek óta boldogan élünk együtt. Naponta egyszer-kétszer szoktam le-fel tekerni. A folyamat nem annyira kellemes, de megszokható.

kicsit nekro:

nekem 60-65 tekerés a 2 állás közti váltás (ülő és álló). Az nagyon max. fél perc, szóval attól függ, hogy kinek mi a sok, de azért megoldható + egy kicsit átmozgatja a válladat is. 

+ info: az Ikea-s tekerős nem tud 120 cm-nél kisebb lenni (szélesség), mert a vázszerkezetet nem tudod jobban összenyomni (mélység: ~71cm). Nagyobb lehet, mert széjjelebb lehet húzni, és nagyobb lapot simán rá lehet rakni. 

Ha vennék, megint ilyet vennék. 

Üdv. 

Az jutott eszembe, hogy ha csak egy laptop a kritikus, akkor az is egy opció lehet, hogy legyen a lakásban egy normál íróasztal. És legyen egy emelt asztal. És akkor nem kell állítgatni csak átsétálni néha a laptoppal. Az emelt asztal akár lehet a étkező pult is a konyhában. Amihez amúgy bárszéket használ az ember, ha leülne.

Sajnos, ha folyamatosan kell az extra monitor is, akkor ez nem opció. És elvileg nekem is ilyen a munkám, hogy ez kell, de most így végig gondolva, emailek megírásához meg egyéb hasonló ügyekhez elég a laptop. Szóval lehet kilehetne alakítani olyan feladat részeket, ami végezhető állva egy screennel.

Több elektromos asztalom is van. Leginkább a gyerekeim nyomkodják.

Valaki látott már ezekből esetleg kisebbet? Egy 100x80-as helyre beférőt keresek, de eddig sikertelenül.

Szerkesztve: 2020. 02. 15., szo - 09:16

A motorosat is lehet a mai napig kapni, egyenes és 5 szögletű laphoz egyaránt.

https://www.ikea.com/hu/hu/p/bekant-asztal-uelo-allomunkahoz-feher-s69022537/

Konkrét tapasztalatom nincs, de egy motorosat tervezek venni, ha végre elkészül az új irodánk. Látatlanba biztos vagyok benne, hogy ha kézi tekerőset vennék, sohasem állítanám a magasságát.

Láttam már más márkában is motorosat, sőt, olyant is, ami valódi L alakú volt (3 lábbal 2 helyett), nem csak az asztallap volt kicsit más forma (mint az IKEA-s), de azok mind jóval drágábbak (motorosbanm 20+%), mint az IKEA verzió, és képen nézve nem nyújtanak többet (nincs magasság memória, a nagyon hasonló fizikai kivitel miatt a stabilitás nem lehet sokkal jobb/rosszabb).

Nekem egy elektromos Jarvis van. Szeretem: megnyomom a gombot, néhány másodperc múlva pedig a kívánt magasságban van. Jellemzően telefonálások alkalmával emelem meg, hogy addig is álljak, amíg nem kell mélyen koncentrálni. 

IKEA Bekant asztalom van, tehát a motoros. Lehetn(ne) vele állva is dolgozni,
de az nekem nem jött be: ha telefonálok akkor inkább sétálok, dolgozni meg ülve
szoktam.

Ami viszont nagyon jó benne, az a pár centi magasságállítás, hogy épp kényelmes
legyen ha egyenesen ülök lábammal a földön, vagy éppen hátradőlve lábtartón a
lábakkal, vagy ki akarom húzni magam, vagy krumplizsákot emulálok, vagy akármi.

Az a lényeg, hogy a szék magassága mindig ugyanaz marad (a lábam hossza nem
igazán változik ahhoz képest, hogy a hátamnak mikor hogyan jó).

Ha most vennék, valószínűleg a kurblisat venném, de olyan még nem volt amikor
ezt vettem.
 

Olyan Magyarországon elérhető, állítható magasságú, ülő és álló munkára is alkalmas asztallal találkoztatok-e már, ami nem szélesebb mint 1m? Sajnos nincs több helyem és amiket láttam itthon minimum 120cm szélesek. 

Ilyesmikre gondoltam, de sajnos ezen boltok nem szállítanak. 

https://vivo-us.com/products/desk-v111v

https://www.standupdeskstore.com/single-column-crank-adjustable-stand-u…

Én csináltattam magamnak - ez immár majdnem 30 éve történt. Jött az ügyeskezű, lemért és csinált egy nagyon klassz lapra szerelhető cuccot, amely áll egy nagy mély felületből és egy oldalra kitörő és magasabb felületből. Nagyon szép anyagokból készült professzionális módon, a mai napig használom/használjuk. VASTAGON megérte.

> Sol omnibus lucet.

Nem. Odajött hozzám az ügyeskezű, leültetett egy kényelmes székre, fogta a zollstockját, fölírta az adatokat és eltünt. Egyszercsak megjelent és hozta az asztalt. Én szerintem, ha van ilyen ismerős a horizonton, érdemes egyedi, kívánságodnak megfelelő asztalt csináltatni. Nem egy egetverő költség és pont olyan lesz, amilyet te akarsz.

A napnak a harmadát/felét emellett töltöd el, sprórolni nem érdemes.

> Sol omnibus lucet.