Surface Laptop 3 tapasztalatok?

Sziasztok,

 

Főnököm szeretne egy a címben említett Microsoft Surface Laptop 3-as gépet, viszont a gyári specifikációk alapján lennének kérdéseim.

Már eleve a beszerzés része érdekes lesz, mivel eddig csak a kis idegesítő zöld manós boltban láttam eladó példányt angol billel (illetve a Media Markt-ban 1 modelt, de azt 100e forinttal olcsóbban, az tuti elírás lesz).

SSD bővíthetőséggel mi is pontosan a helyzet? "Hard drive is not user removable. Hard drive is only removable by skilled technician following Microsoft provided instructions." Ez most így mit jelent? Csak hivatalos MS szakember cserélheti ki, vagy mondjuk egy IT szaki megoldhatja garvesztés nélkül? Amúgy 4 csavar a laptop alján, 1 csavar az M.2 SSD, semmi olyan nincs benne, amit ne látott volna bárki aki kapott már szét laptopot.

Firmware TPM mit jelent pontosan? Működik ezzel a bitlocker mindenféle PIN meg egy egyéb hardware kulcs nélkül?

Az, hogy csak Home-al adják egy kicsit bosszantó, de megoldjuk a Pro lincensz beszerzést.

 

Ha valakinek van egyéb tapasztalata a géppel arra is kíváncsi lennék.

Köszi

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 01. 14., k – 19:41

Surface vagy Surface Pro? Elvileg az előbbinél forrasztva van az tár is, utóbibban cserélhető (ifix szerint)

Ebben a "4 csavar, 1 csavar M.2 SSD" dologban ne legyél annyira biztos, az iFixit Very difficult-nak titulálta: https://www.ifixit.com/Guide/Microsoft+Surface+Pro+3+SSD+Replacement/51…

Hogy mennyire szerelhetetlenek, az első szériánál az iFixitnek nem sikerült anélkül megbontania a gépet a ragasztás miatt, hogy a hővel ne deformálja a billentyűzetet... a legújabb modellnél (azt hiszem ez a Pro X) kifejezetten azzal demózták, hogy szerelhető is: https://www.youtube.com/watch?v=I7fXJfk2_eE

Szerk.: Oh, Surface Laptop... akkor amiket írtam, vedd tárgytalannak. (az MS meg csessze meg az elnevezési szokásait :) )

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Szerkesztve: 2020. 01. 16., cs – 08:09

Nem értem, minek szopatják az emberek magukat ilyen msft hardverrel? Mo.-n hivatalosan nem árulják (alza, média és a többi bolt is csak behozza szomszédos országból), magyar kiosztású bill. nincs hozzá hivatalosan. Arcon köp a boltos, nem állok neki haverkodni az illetővel, megyek máshová vásárolni.