Symfonisk / Sonos

Fórumok

Küzdök az Ikeás Symfonisk beállításával. A Sonos app nem hajlandó beolvasni a (raspberry pi 4-es smbd-s) "zenei könyvtárat", csak ha public=yes -t állítok be. Pedig elvileg elfogad felhasználónevet/jelszót. Mintha a workgroup okozna neki gondot (merthogy ilyen mező nem adható meg a Sonosban). Valaki küzdött már hasonlóval?

Elég bosszantó, hogy nem tudom "normál hangszóróként" (pl. okostévéhez vagy számítógéphez) használni ezt a méregdrága kütyüt, csak kifejezetten hangfájlok lejátszására meg mindenféle zenei szolgáltatásokhoz. Vagy csak én nem ismerem a lelkivilágát? Mindenesetre csak egy ethernet csatoló van rajta (meg persze wifi és kékfog). Persze ha rendesen elolvastam volna ezt a https://www.ikea.com/us/en/p/symfonisk-wifi-bookshelf-speaker-white-804… leírást, itt látszik, hogy csak "streaming"-et tud, de voltam olyan naiv, hogy "á, biztos általános célú hangszóró ez"...

A linuxos noson-app meg különösen dühítő, még helyi fájlokat sem tudok rajta beolvasni, a "This device" csak "No index found"-ot mutat, és nem látok hozzáadás/indexgenerálás gombot.

Szerk: a noson-app le tudja játszani az adott eszköz (notebook) audio kimenetét, ami remek dolog. (Jobb lent, select source, pulseaudio)

Azt meg kell hagyni, hogy ha sikerül megszólaltatni, akkor szépen szól.

Hozzászólások

smbd log-jában mit látsz? Nekem kamera csinálta azt hogy smb3 kellett neki, de a zyxel csak smb2-t tudott és valami speciális smb parancsot nem tudott értelmezni a kiszolgáló. Ami jelen esetben egy rpi, azaz smb-t lehet cserélni rajta. De ehhez kellene a log.

"Elég bosszantó, hogy nem tudom "normál hangszóróként"": sajna lassan a felhőbe megvett zenék lesznek elérhetőek, de persze multiroom + utazás közben + amikor a nagyinál vagy + buszon + ...éljen a felhő.

Köszi a választ!
Érdekes módon az smbd logjában nem jelenik meg a csatlakozási kísérlet (a /var/log/samba könyvtárban), pedig itt vannak fájlok, mégpedig a csatlakozó gépekre vonatkozóan (pl. log.192.168.0.106).

A telefon annyit ír csak ki, hogy "\\RASPBERRYPI\zenek megosztott mappa elérése megtagadva, ellenőrizze a felhasználónevet és/vagy jelszót".

Az az információ, hogy a WORKGROUP workgroupban kérném a dolgot, az sehol sem kerül átadásra, ez gyanús. (Próbáltam persze WORKGROUP\felhasználónév, WORKGROUP/felhasználónév stb. irányból is.)
De ha átállítom a konfigurációt public=yes-re, akkor megy szépen. A lükedéke.

A samba verziója: 2:4.9.5+dfsg-5+deb10u1+rpi1

Szerkesztve: 2020. 01. 06., h – 18:53

Valóban rengeteget naplóz a samba ezzel a 10-es loglevellel.

https://pastebin.com/kGzwbrdw - A "sam_ignoredomain" kicsit csípi a szemem, mintha az lenne kapcsolatban a már említett workgroup kérdéssel... Ott van fehéren-feketén, hogy clientDomain": "" - nem csoda, hogy nem jut be.

De lehet, hogy más a dolog gyökere. Pl. az a NT_STATUS_WRONG_PASSWORD is ínycsiklandozó. De nem hinném, hogy elrontottam a felhasználónevet/jelszót.

A "sam_ignoredomain authentication" jelzi, hogy kihagyja a domain-t és az esetleges AD-t, sima userrel próbél belépni.

Ha jól látom, a PI userrel lépnél be. Ugye nem a linux-os password-del (alapért: raspberry) próbálkozol??? "sudo smbpasswd -a pi" a barátod, amivel samba jelszót tudsz létrehozni. (Lehet hogy erről tudtál eddig is, bocsi)