Revolut - adatszivárogtatás

Bicskanyitogató, álszent és szemforgató "tájékoztató" levél, miután frissítetted az alkalmazást amiben alapbeállításként szivárogtatnak. Most letilthatod ha akarod. Persze, ingyenes, stb....az összes alkalmazás adatvédelmi tájékoztatóját átolvasom az elejétől a végéig mindig és minden módosítást követően így én vagyok az oka mindennek és ha nem akkor is :-).

https://www.youtube.com/watch?v=WberQSoM6Rs

Mai posta:

Bizonyára észrevetted, hogy nemrégiben módosítottuk az adatvédelmi szabályzatunkat. A Revolut szellemiségéből eredően azt szeretnénk, hogy te döntsd el, hogyan használhatjuk fel az adataidat, és hogyan nem.

Sok cégnél bevett gyakorlat az ügyfelek adatainak megosztása, hogy célzottabban hirdethessenek, és relevánsabb termékeket alkothassanak. A közelmúlt néhány nagy port felkavaró esete azonban rávilágított, hogy ez nem mindig átláthatóan és etikusan történik. Fontos dolgok sikkadnak el az apró betűs szövegben, és nem egyértelműek a letiltási lehetőségek a felhasználók számára, márpedig ez elfogadhatatlan. Mi viszont közösen elérhetjük, hogy te tökéletesen megértsd a Revolut adatkezelését, és azt, hogy miképpen szabályozhatod ezt, amikor csak szeretnéd.

Megjegyzés: Ez ugyan magától értetődik, de leszögezzük, hogy soha nem adjuk el az adataidat harmadik feleknek, és nem osztjuk meg az adataidat oly módon, hogy harmadik felek megkereshessenek a termékeik eladása ügyében.

Közösségimédia- és hirdetési platformok számára küldött adatok

Az adataid felhasználásának egyik módja, hogy marketingcélokból megosztjuk a nevedet, az e-mail-címedet és az appban végzett egyes tevékenységeidet* harmadik fél közösségi platformokkal. Ez alapvetően abban segít, hogy reklámozzuk a termékeinket és a szolgáltatásainkat neked és más hozzád hasonló embereknek.

*Az appban végzett tevékenységen olyan dolgokat értünk, amiket te végzel az appban, például telepíted az appot, megrendelsz egy kártyát, megnyitod az irányítópultot.

Előfordulhat persze, hogy nem szeretnéd, ha a Revolut megosztaná az ilyen jellegű adatait, és mi ezt tökéletesen megértjük. Ha le szeretnéd tiltani, nyisd meg az appot, menj az Irányítópult > Beállítások > Adatvédelem területre, majd kapcsold ki a Közösségimédia- és hirdetési platformok beállítást.

Hiteltermékekhez kapcsolódó adatok (új információk)

A közelmúltban küldtünk neked egy e-mailt, amelyben említettük, hogy az adataidat hitelinformációs szolgáltatókkal is megosztjuk. Ez csak azokra vonatkozik, akik az Egyesült Királyságban regisztráltak a Revolutra. Ha nem az Egyesült Királyságban élsz, akkor ez rád nem érvényes.

Emlékeztetünk, hogy a fentiekben leírt, az adatvédelmi beállításokhoz tartozó két letiltási kapcsoló csak akkor látható, ha frissítesz a Revolut 6.18-as vagy újabb verziójára az App Store-ból vagy a Play Áruházból.

Ha ennél részletesebben szeretnél tájékozódni, mindezeket az információkat és az adataiddal kapcsolatos egyéb tudnivalókat megtalálod az adatvédelmi szabályzatunkban (ennek angol nyelvű változata megkapta a Plain English kampány jóváhagyását a közérthető megfogalmazásáért). 

Az adatok megosztásában nincs újdonság, de annak, ahogyan megosztják az adatokat, és erről az embereket tájékoztatják, változnia kell. Élére szeretnénk állni ezeknek a változásoknak – nem helyetted, hanem melletted – őszintén és tisztelettel. 

A Revolut csapata

Hozzászólások

Azért parkol némi pénz is náluk...úgy értem ebben a fura banki világban, ahol szombaton és vasárnap pihennek a számítógépek - ha utalásról van szó -, szóval van mit forgatni...és arról nem is szólva, hogy valahol mindig szombat és vasárnap van itt a Földbolygón...

-s-

Erdekes, hogy nalam amikor megneztem  az uj verzioban, alapbol le voltak ezek tiltva, nem volt teendom.

A hiteltermekes az valoban gaz, viszont az csak az UK usereket erintette (legalabbis a tajekoztatas alapjan).

" így én vagyok az oka mindennek és ha nem akkor is :-). "

-s-

Most miert nem kerepelnek a liberalisok  hogy ruszki cceg?

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.