Portable játékok W10

Fórumok

Üdv!
Megvan esetleg valakinek valamelyik játék az alábbiak közül? (portable, "kicsomagolom és fut")
* Incredible machines
* Prince of Persia
* Cut the rope (bármelyik rész)
/vagy hasnonlók -> logikai, labirintusos, gondokodtatós :)/

W10 alatt szeretnénk használni. Elvileg több store-ban is mintha megtalálhatók lennének, de portable kellene.

Hozzászólások

Nem vagyok tökéletesen tisztában a jogi hátterével (és nem is szeretnék most utánanézni), de egész biztos vagyok benne, hogy az "abandonware" keresőszóra keresve az első találat körül le tudod tölteni. DOSBoxból indítva gyakorlatilag portable, és fut kb. minden platformon (Linux, Win, Android biztosan).

Külön kiadva nincs belőlük portable változat. De a DosBox-nak van portable változata, amit csak ki kell bontani egy mappába, és a játékokat is le lehet tölteni abandonware oldalakról, ahonnan letöltve a tömörített fájlokat kibontva szintén egy célmappában használhatók portable módon, portable DosBox-ban. Kicsit dolgoznod kell vele, de simán megoldható.

Vagyis a Prince of Persiának van modern portja is, amit szintén tudsz portable módban használni. Még az adatfájlokat sem kell neki bemásolni, azokat is tartalmazza.

Illetve sok DOS-os játéknak van GOG.com-os változata, amit ugyan telepíteni kell, de nem kell hozzá admin jog és telepítés után portable módban tovább használható, portable formában elmenthető.

“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧