hivision készülékhez magyar dyndns

Hali!

Egy HIKVISION DS-7208HQHI-K1 típusú készüket kellene a közeljövőben beüzemelnem. A kérdés, hogy gyári állapotában rábírható-e bármelyik magyar "dyndns szolgáltató"-val történő együttműködésre.
A leendő ügyfél nem jártas informatikában... viszont plusz nyűgöt sem szeretnénk a nyakunkba (pl no-ip.com ingyenes, de havonta lejáró cuccai). Fizetős is lehet, ha tudja velük magyarul tartani a kapcsolatot. Megmondjuk neki mennyibe fáj havonta/évente aztán eldönti kell-e neki.
Plusz router első körben mem játszik... a meglévő régi tp-link viszont kétlem, hogy tudna magyar dyndns-t. Nem-nem-nem nem tennék rá akármilyen lede/wrt cuccot. Gyári állapotban kellene tartani az eszközöket.
Elsősorban gyakorlati tapasztalat érdekelne, mert kísérletezni nem szeretnénk a helyszínen. Az a terv, hogy a routerben mehet egy szimpla port forward a hikvision meg frissítgesse a dyndnst...

Minden választ előre is köszönök.

Üdv: Feri

Hozzászólások

Pedig a router / firmware csere a legjobb. Nincs szívás, és egy életre megoldod az ilyen "problémákat".

Ja, ha fizetős: kérsz fix ip-t a szolgáltatótól, s ha még csinosat is szeretnél, veszel hozzá egy domain nevet!
Csokoládé!

Hali!

Néztem pl a cameradepo oldalán 3k HuF az éves díj dyndns esetén. A szolgáltatójánál 2k HuF felett lenne a havidíj a fixipnek. Azért nem mindegy...
Egy kisebb településen él ahol nem feltétlenül talál hozzáértőt bármely custom firmware esetén ha engem elüt a villamos... ezért cél az eszközök gyári állapotban tartása.

Üdv:
Feri

Mikrotiknél standard a dyndns, nincs semmi custom mókolás. Gondolom erre értette a kolléga.
Ha szolgáltatói router akkor meg majd a kamerák biztonságos elérése lehet problémás. A Hikvision, mióta gond volt, nem aktiválja a "cloud"-os cuccukat alapból.

https://www.csoonline.com/article/3269199/critical-hikvision-flaw-could…

Miért nem a Hikvision saját dyndns szolgáltatását használod, és akkor semmilyen módon nem kell nekik kommunikálni a dyndns szolgáltatóval? Régebben hik-online.com, újabban hik-connect.com néven fut, és az összes Hikvision eszköz támogatja...

--
http://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

Ha lelkiismeretesen akarod megcsinálni, akkor a normális routert úgysem kerülöd el.
Normális például hogy VPN vagy legalább IP szűrés nélkül direktben internetről ne lehessen elérni a kínai kamerába épített számítógépet, se a kínai kamerába épített számítógép ne lásson ki bárhova az internetre, például időnként esetleges távoli parancsot csekkolni.

Kis teljesítményű mikrotik routert olcsón kapni, annak meg van gyári mikrotikes dyndns szolgáltatása. Valamint többféle VPN-t is támogat.