PoE 12V

 ( sabe | 2019. augusztus 13., kedd - 9:32 )

vettem pár darab IP kamerát (https://www.aliexpress.com/item/32803306621.html) direkt PoE-sat kerestem. Naivan azt gondoltam, hogy ez általános szabvány.

Most keresek hozzá PoE-s switchet, de ahogy nézem megszivattam magam, mert a kamera 12V-t vár, a PoE-s switchek meg 48V vagy 24V-t adnak. van egyáltalán ilyen switch, vagy inkább menjek a minden kamerához injektor irányba?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ez alapján megy 48V-al:
"Power Supply:DC 12V/ 48V PoE Optional"
A 12V a külső tápcsatira vonatkozik, gondolom...

Úgy értettem, hogy lehetne venni 48V-os eszközt is, de ezek szerint ha PoE-n táplálom, akkor az eszköz lekonvertálja magának 12V-ra (vagy akármennyivel is megy belül)

minden POE-s eszköz "lekonvertálja" magának a megfelelő feszültségre, hiszen a benne lévő alkatrészeknek nem kell akkora feszültség, a távolság miatt van, mert minél nagyobb a feszültség annál nagyobb távra lehet küldeni (valamint a vezetéknek sem kell túl vastagnak lenni), szóval ezen részével teljesen felesleges foglalkoznod :)

köszi, végső esetben ez lesz

Ha valóban passzív PoE feladást akarsz nagy mennyiségben, akkor inkább ezek: http://www.wireless-bolt.hu/-poe-tapfelado-rack

DE neked nem fog kelleni. A 12V a DC tápcsatlakozó a kamerán, a PoE az szabvány 48 portos. Ez 2 külön dolog a kamerában, mindkettőből külön belső táp-áramkör csinál 5V-ot az elektronika működéséhez.

A passzív 12/24V DC "paraszt" PoE már szerencsére a múlté, 1-2 legacy eszköznél fordulhat még elő (Régi Unifi AP-k, szintén régi Mikrotik eszközök)

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Kerdesek kozott irjak, hogy 48V PoE-t tamogat. Ha kulon taplalod, akkor kell 12V. Egesz biztos vagy benne, hogy nem megy normal PoE switchrol?

Nem tudom, már belezavarodtam a PoE-ba :(
A kérdezz-feleleket nem olvastam, akkor jó leszek a 48V-s poe switch-csel!

Ahogy itt tobben is irtak, PoE szabvanyu kamera 48V, ez alol kivetel a regi Ubi kamerak, azok 24V-osak.

A 12V a kamera kulso tapjara vonatkozik. PoE-n is 12Vot hasznal amugy, csak letranszformalja. A tavolsag miatt kell neki a 48V, hogy pl egy 80 m es szalon is meglegyen a 12V.

PoE-s telefonokból én olyat láttam, ami 5V-s tápról vagy 48V-s PoE-ről ment.

Csináltam is házibarkács tápfeladót hozzá talált 18V AC tápból és diódás feszültségkétszerező kapcsolásból, melyhez alkatrészeket ATX tápból bontottam. Tovább bírta a buheratáp és a teló, mint a 90m kábel :D, azt megette az időjárás.

Szia,

többen is írták a jó választ, én annyit tennék hozzá, hogy van ilyen kamerám (csak 3MP-es), tökéletesen megy egy noname 48V-os PoE switchről, de az első konfiguráció alkalmával 12V-os tápot dugtam rá a megfelelő bemenetére!

Köszönöm a válaszokat, ha még hozzáértő olvassa ezt a kérdést is, akkor használhatok gigabites PoE switchet 100-as PoE-s kamerához? Ahogy olvastam a wikipedian, más a megvalósítás gigabiten.

Más, valóban. Máshogy kell modulálni a biteket, hogy átférjenek a dróton.
De a gigabites cuccok szokták tudni a kompatibilitást a lassabbakkal. Amikor rádugod, "összefütyülnek", megbeszélik, milyen sebességen tudnak együtt dolgozni.