Google Cloud Platform-on VPN szerver készítése

 ( pozso123 | 2019. március 20., szerda - 1:05 )

Sziasztok! Némi segítségre lenne szükségem abban hogy a github.com/Nyr/openvpn-install script alapján telepített openVPN szervert létrehoztam és lehet is hozzá csatlakozni. Létrehozni felhasználókat. Így minden működik. Viszont elakadtam ott hogy az asus gyári romos RT-N18U VPN csatlakozásnál. Van benne OpenVpn csatlakozási lehetőség. Viszont azzal ellentétben hogy a windows os vagy androidos openvpn kliens appnak csupán az .ovpn kiterjesztésű konfigurációs fájl elég a csatlakozáshoz ennek nem. Próbáltam hitelesítési adatok nélkül csatlakozni de a system logban reklamál hogy nem sikerült a hitelesítés és hogy üres a USER és Pass, tehát itt meg kéri mégis csak ezeket az adatokat, pedig a script nem állít be külön jelszót csak egy fájlt generál le egy felhasználónév mellé.

Van egyáltalán ebben a routerben olyan lehetőség hogy ilyen módon létrehozott vpn szerverhez csatlakozni tudjon? Ha igen hogyan tudom megcsinálni.

Ez mellet még egy kérdés: nme tudom lehet e ilyet csinálni de tapasztaltam már hogy a GCP-s vpn szerver amit így hozok létre sok féle DNS szerver felé szivárogtat. Be lehet valahogy állítani hogy ez ne legyen így hanem valami megbízható DNS szerveren haladjon ál csak VPN csatorna.

Hálás lennék a segítségért!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

az .ovpn file-on kívül (ami egyébként is csak egy szövegfile) csak a ca.crt filera lesz szükséged.
Ezt nézd meg szerintem: https://www.vpnuniversity.com/tutorial/how-to-setup-openvpn-asus-routers-asuswrt

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

oké de azt ugye a szerveren kéne generálni. ha van is ilyen ott hogy tudnám letölteni onnét? (amit ugye a script létre kellett hogy hozzon.)

illetve a ca embeddelheto az .ovpn fileba is

LMGTFY

https://gist.github.com/seuros/9671811

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

amit legenerált nekem a rendszer van benne CA viszont kicsit más a felépítése:

-----BEGIN CERTIFICATE-----
...
-----END CERTIFICATE-----

-----BEGIN CERTIFICATE-----
...
-----END CERTIFICATE-----

-----BEGIN PRIVATE KEY-----
...
-----END PRIVATE KEY-----

-----BEGIN OpenVPN Static key V1-----
-----END OpenVPN Static key V1-----

A router csak az maitt reklamál hogy nem jó a felhasználónév meg a jelszó. De nincs is ilyen telefonon és pc-s kliensben nem kér jelszót.