Orange PI One + OpenWRT probléma

Adott egy Orange PI One, amin openWRT futtatása lenne fontos. A szükséges firmware megvan, SD kártyára kiírva, azonban beüzemeléskor gondok vannak.

1) a boot folyamat a képernyőn csak a "Starting kernel..." pontig látható, utána semmi, elsötétül, a HDMI már nem továbbít semmit
2) pingelni lehet a 192.168.1.1 címet. Minden hálózattól elszeparálva van tesztelve, 5 portos switch és egy PC beiktatásával, tehát IP ütközés kizárt
3) semmilyen port nem válaszol: sem SSH, sem HTTP, semmi. nmap szkennelés sem ad semmilyen pozitív eredményt
4) SD kártyán ellenőriztem az /etc/config könyvtárat: pár apróságon kívül (dropbear, network, system) nem tartalmas mást, nincs sem "luci", sem "dhcp", stb...
Továbbá a /var, /tmp, /overlay, /www könyvtárak is üresek, még kernel log fájlt sem tudok tanulmányozni

Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a megoldás iránymenete?

Hozzászólások

Esetleg Telnet? Lehet hülyeség, de amikor anno router-re telepítettem OpenWRT-t, akkor először Telnet-en keresztül kellett kommunikálni, ott jelszót adni az SSH-hoz és onnantól lehetett SSH kapcsolatot létesíteni az eszközzel.

Szerk.:

Közben rájöttem, hogy tényleg hülyeség a Telnet, mert már alap telepítésből kivették a támogatását

---
"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Mint írtam, semmilyen kommunikáció nem lehetséges a rendszerrel. Azt sem tudom, egyáltalán meddig jut el a rendszer betöltés, mivel a "Starting kernel" után se kép se hang, semmi életjel. Annyi biztos, hogy CSAK pingelni lehet, más semmi.

Néhányszor már telepítettem openWrt rendszert (routereken túl) x86 gépekre, nem volt soha probléma.

Nem arról van szó, hogy nem tudnám más eszközzel megoldani a dolgot, de ha már itt ez a kütyü és elvileg telepíthető is rá az openWrt, akkor már meg akarom fejteni, hogy mi a frászfene a baja.

hat akkor valahogy hdmit kell beizzitanod, vagy "kezzel" debugolni: rc.local-ba egy vegtelen ping a pc gepre, ott meg figyeled tcpdumppal hogy jon-e.
aztan megprobalkozhatsz egy bash reverse shelllel, hatha kapsz ugy konzolt. bar ha nincs ssh, akkor meg elotte "fagy be" es var valamire.

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Gyenge tippem: a "starting kernel"-t még a bootloader írja ki, ami elindítja a kernelt, aminek az stdout-ja már egy másik port, nem az amelyik a bootloaderé.
Ha meg lehet szabni, melyik portra menjen a kernel outputja (valami konfig fájlban, kernel mögé csapott argumentumként) akkor próbáld meg azzal.

Hasonló Zybo FPGA-n jött elő, ahol lehetett firmware fordításkor szabályozni, melyik soros portra menjen az output és ott meg kellett adni bootnál hogy "console=ttyUSB1" vagy valami hasonló, hogy megfelelő helyre menjen a kernelé is (ugyan oda ahová a bootloaderé). A Starting kernel-ig az is kiírta a dolgokat.

Az orange pi-k marhára érzékenyek a tápellátásra. Ha nem elég jó minőségű a tápkábel, akkor eshet annyit a feszültség, amivel már nem megy. Esetleg multiméterrel mérd meg indulás közben. Annó másik fajtával az android boot halt meg mindig, kábelcsere után meg már elindult.