Raspberry Pi 3 B+ - Android lehetséges

Sziasztok,

egy helyiségben szeretném a tv-t megoldani úgy, hogy a T-com-os előfizetésemhez járó online tv-t raknám ki egy kis hdmi-s tv-re. Ez a T-s szoftver finoman szólva is kihívásokkal küzd windows alatt. Egy core2duo-s notebook-ot próbáltam erre a célra, de 100%-on tekeri a cpu-t és még így is akadozik, néha kilép, összecsukja magát, meg egyébként is alig hallok valamit a ventillátortól....
Elvileg van macosx-es és androidos kliensük is. Itt gondolkoztam el, hogy ha jó az androidos kliens vehetnék egy tabletet vagy telefont, amin van hdmi kimenet és milyen jó is lenne. De nem nagyon vannak már hdmi-vel szereltek, ill. nem biztos hogy megéri.
Legalábbis akkor, ha egy raspberry-re lehetne tenni valami friss androidot és ezen használnám. Esetleg még más feladatokra is jó lenne, pl. mediacenter vagy bármi más egy másik sd kártyán, ezért sem néznék gyengébb vagy régebbi típust.

Van valakinek tapasztalata rpi 3B+ Androidosításával? Jó lenne, ha karbantartott, frissülő megoldás lenne.
Ill. bármilyen más, a tv-s gondomat megoldó javaslatra nyitott vagyok...

Köszönöm!

Hozzászólások

Amikor volt androidos telefonom HDMI kivezetéssel, akkor a TV-Go nem működött ha bekapcsoltam a HDMI kimenetet. Root-olt eszközzel szintén nem megy, legtöbb TV-s doboz ilyen, az RPI-nél is van erre esély (hogy root-oltnak érzékeli), ha egyáltalán létezik használható android verzió.
Engem is érdekelne, olyan kütyű, amivel a TV-Go kiad képet TV-re, és még egy használható androidos TV-box is.

Szerintem az android felejtős sajnos rpi3on. Kevés a rom, kevés a leírás, láttam 1-2 embert akinek sikerült elindítani, de nem árulták el hogy pontosan hogyan, és miként teljesít. Én a KODI-t céloznám be (libreelec), vagy raspi helyett sajnos más fog kelleni (pl. gyári androidos mediaplayer doboz).

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Te, ha a tvgos approl van szo, akkor kis tapasztalat megosztas:
nalam Samsung es Huawei mobil (android) alatt is tobbszor kilep mikozben megy tovabb a hang. OS X-en, webes bongeszobol szinten ez a helyzet.

De lehetseges, hogy masnal semmi gond eme csodas applikacioval :)

Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?

Mikor volt kezedben utoljára Android-os telefon 1 GB RAM-mal?

Megjöttem nagysokára:-D

1. feltelepíted a lineage os-t.
2. Régebbi googlet ráhegesztesz. (gapps 20180926 pico) Kicsi terminálozás, trw játék a telepítéséhez. Le kell majd tölteni a loadert. (addonsu remove 15.1) mert akkor nem talál vissza a betöltéskor.
Ha ezzel megvagy kikapcsolod a root jogot mert visit az app.
3. Kicsit lagos lesz a képernyő váltásokkor, de már az appban a tévé fasza lesz.

Ha nem megy nézd meg ezt: https://www.youtube.com/watch?v=LnMf2DJ0Jv4

4. Örülsz hogy megy az account:-D Valamint beszerzel egy bluetooth egeret a kapcsolgatáshoz:-D