[megoldva] Synology tartalmának mentése linuxra

 ( Proci85 | 2019. január 23., szerda - 10:49 )

Sziasztok

Synology szerver megosztásait szeretném szinkronban tartani egy linuxos backup szerverrel. A synologynak kellene átnyúlnia a linuxra és felszinkronizálni minden változást, törlést.
Próbáltam az rsyncet, de mindig kötöszködik a Synology, hogy nem szabványos, meg ellenőrizzem a vezérlőpult rsyncd-t a túloldalon. Szerintem mindenáron azt hiszi, hogy Synology van a túloldalon is.

Hogyen célszerű ezt távolra menteni?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Én NFS share-eket mountolok egy helyi könyvtárba és az rsync azt szinkronizálja. Előnye hogy sokkal alacsonyabb a cpu load mintha rsync-el húznám hálózaton keresztül.
Hátránya hogy ez helyi hálón működik csak.
--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Távoli mentést szeretnék és egyelőre kipusholni szeretném az anyagot, elkerülve a VPN/port forward + benyúlok a tartalomért megoldást. Bár lehet utóbbival járok jobban hosszútávon.

Tegyél rá ssh-t aztán azt csinálsz amit akarsz. Anno én is azon keresztül toltam mindent.

fordítva nem megy? mountolsz valamit a NAS-ra és ott már csak 'helyi' mentést kell csinálnod
másik megoldás hogy veszel még egy NAS-t és azok tudnak egymás között máshogy is mentést csinálni

--
ESET és Synology hivatalos viszonteladó

Motorháztető alatt lehetne esetleg megpatkolni.
A felületen kattintva tud 2 mappát szinkronban tartani (ez kell nekem), de távoli mappával ezt nem tudom eljátszani, mert nem kínálja fel a lehetőséget. Sshfs-sel fel tudom csatolni a távoli szervert, tudom tallózni is NAS-on keresztül, de valamiért azt a megosztást már nem kínálja fel, amikor a forrás-cél mappákat megadnám.
Gondoltam én keresem rossz helyen ezt a lehetőséget.

Task Scheduler-ben User-definied script-ként nekem ez működik:

/bin/rsync -av /local-share/ username@remote::remote-share/

Az ellenoldalon debian 9 rsync daemon fut.

Köszönöm ez vált be. SSH-n keresztül belépve teszteltem.
A volume nálam alapból titkosított. Választhattam, hogy a felnyitott mappát olvasom fel, vagy a még titkosított formátumot. Utóbbit választottam.
A volumeban lévő ecryptfs által készített zanzásított mappát rsyncelem távoli szerverre. Fájlok részleges visszaállítására nyílván ez nem alkalmas, csak teljes visszaállításra, viszont elég 1x titkosítani, már minden backup védett.
Teszteltem, tetszőleges linuxon olvasható az ecryptfs zanza a következő paranccsal:

mount.ecryptfs /backup/ECRYPTFS_zanza/ /mnt/temp/ -o ecryptfs_cipher=aes,ecryptfs_key_bytes=32,ecryptfs_passthrough=n,no_sig_cache,ecryptfs_enable_filename_crypto

innen az infó: https://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?f=90&t=63785