Sztrajk lesz?

Jonnek a hirek, hogy lehet, hogy sztrajk lesz, pl. https://hvg.hu/itthon/20190115_Orszagos_sztrajkot_hirdet_a_kozszolgalat… . Cegledi Zoltan egy elgondolkodtato irassal jelent meg az aktualis HVG-ben, aki szerint egy altalanos sztrajk, utlezarasok, stb. nem a legjobb otlet.

Ugyanis az az O1G-nek vagy atlagbelanak faj hamarabb, ha nem jar a BKV? Az orbangeci max a kisvasuton tomegkozlekedik, viszont aki BKV-val is 2 ora alatt er be dolgozni, annak okozna par osz hajszalat egy ilyen megmozdulas. Hanem Cegledi Zoltan azt javasolja, hogy nem mindenhol kell sztrajkolni, meg tuntetni, csak ott, ahol az O1G-nek faj, de ott izombol.

A velemenycikkben 2 celpontot emlit. Az egyik a nemet ipar itteni jelenlete, aminek gyarmatava tettek az orszagot. Tehat nem szerteszet kell lezarni az utakat, hanem a nagy autogyarak elott, de teljesen, ill. bent meg sztrajkolni kitartoan. Igy atlagbela eljut oda, ahova akar, de az ipari parkok brutalis veszteseget szenvednek.

Sehol sem csak a foteren kell tuntetni. Azt allitja Cegledi, hogy a legtobb telepulesen koztudott, mibol elnek a fideszes vezetok. Amikor majd 100 polgarmesterek telefonal, hogy hetek ota nem jut be a szallodajaba, megszalltak a trafikjat, na az lesz csak nyomas rajtuk.

A masik celpont szimbolikus. Ha 1000 ember all a felcsuti stadion bejarata ele, akkor az orbangeci nem tud bejutni, es vagy tombolva tavozik, vagy a legpudvasabb diktatorok modjara szetveret 1000 embert, csak hogy meccset nezhessen. Sot, furgen beugralo aktivistak meg tudjak trollkodni barmelyik elo bejelentkezest. Unios penzbol tularazaott terkosivatag atadasa? Ott a helyetek, egy sajtofoto ne keszulhessen a tiltakozok nelkul.

Aki mindenhol tuntet es altalanos sztrajkot hirdet, az egyforman bunteti a fideszt es ellenzeket, ami az orbangecinek kedvez. Aki valtozast akar, az oda usson, ahol O1G-nek faj.

Mondom en nektek, nagyon veszelyes ember ez a Cegledi Zoltan. Az ellenzek jobban tenne, ha hallgatna ra...

Hozzászólások

Én csak azon a felettébb vicces helyzeten tűnődöm, amikor mondjuk részben külföldi pénzből, nemzetközi NGO-k segítségével megbukik Orbán, majd kiírják a választásokat, amelyet 2/3-dal nyer a Fidesz Orbánnal az élén, s így még a mandátuma is meg lesz hosszabbítva. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ne is gondolj ilyeneket. Nincs erre felkészülve az ország. Nincs annyi görcsoldó és izomlazító itthon a kórházakban, hogy egy ilyen helyzetben kioldják a röhögéstől kapott rekeszizomgörcsömet, és a végén elárvul a családom.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Már bocs. De ha igaz, akkor épp a demokrácia működésének a nem ismeretéről tesz tanúbizonyságot.
A tüntetéseknek és a sztrájkoknak nem az a lényege, hogy a politikusok tudják, hogy gáz van. Ugyanis a politikusok leszarják ezt. Tüntikézhetnek akár éveken át is, legalább lehet kiket mutogatni "retardáltak" vagy "ellenzék" felirattal a nemzetközi partnereknek.
A tüntetéseknek a lényege, hogy felrázzák a pórnépet és akkora tömeget mozgassanak meg, hogy a politikusok félteni kezdjék az ánuszrózsájukat. Ehhez, viszont rá kell lépni a prolik, gombás, lenőtt körmére.

Bónusz pont, hogy gondolkodóként nem sikerült felismernie, hogy a túlóratörvény nem a multikultiban dolgozókról szól.

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Ennek az lenne a lényege, hogy a tüntetőket elvigyék a rendőrök, és lehessen balhézni. Hiszen ha a tömeg nem engedélyezett helyszínen, a termelést akadályozva tüntet, szigorúan fel lesz oszlatva. Aminek nem az lesz az eredménye, hogy Orbán azonnal megbukik, hanem az, hogy meghosszabbítja a kisvasutat Berlinig és Moszkváig.

:)

"A tüntetéseknek a lényege..." - Ha eredményeket akarsz elérni, akkor minimum fel kell gyújtani a várost, de leginkább forradalmat csinálni, különben mindenki otthon marad. Persze egészen pitiáner ügyekből lettek már tömegtüntetések, de komoly eredmények nem igazán.

Köszönöm az agyhalott címet. Ami nagyon találó, lévén vannak halott részek az agyamban. Hiába, így jár az ember ha használja a fejét. Mondjuk féknek.
Visszatérve, mivel lehetne felrázni? Mondjuk egy olyan politikai szervezettel, aminek a tagjai olyan milliárdosok akik politikai segítség nélkül építettek fel cégbirodalmakat. Akik nagy multinacionális cégeknél voltak igazgatói tanácsban 10+ éveket. Olyan orvosok, akik skandináv eüben töltöttek éveket kórházvezetői tisztségben. Olyan tudósok, kutatók, akik alapkutatásokból hoztak létre sikeres termékeket.
Akkor szimpatizálnak az emberek a szervezetekkel, ha azok hitelesek és az emberek érdekében cselekednek. Ilyenek voltak a taxisok a taxisblokádnál.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

30 evvel ezelott meg a taxisok kozott sem volt sok Svedorszagban praktizalo agysebesz vagy sajat erobol milliardos bizniszmen. Btw. amugy nem tudom, en nem szimpatizaltam veluk, es nem alltam mellejuk. De ne 1990-be menjunk vissza, hanem maradjunk itt, 30 evvel kesobb, a jelenben. Egy mai xy, random szervezetnel...

--
O1G = orbanegygeci

Nah, látom nem tetszik érteni.
1, Azt kérdezted, mi az a politikai csoportosulás, erő aki miatt felállnék a székből.
2, Azt kérdezted, hogy mik a peremfeltételei annak, hogy egy útlezárásnál nem tol a köznép egy lófaszt a demonstrálók alfelébe.

A kettő kérdésre adott válasz nem feltétlenül jelenti azt, hogy a két halmaznak van metszete.
Egy demonstrációnál a tömegtámogatottság alapja, hogy az emberek húsba vágónak érezzék a problémát. A 30 évvel ezelőtti benzin áremelés ilyen volt. Az öszödi beszéd ilyen volt. A netadó ilyen volt. A mostani túlóratörvény nem az.
Emellett kell, hogy az emberek között legyenek olyan csoportok, akik egységesen lépnek fel, akik megszerveznek mindent.
Vicces módon, jelen pillanatban egy olyan csoport van akik komolyabb útlezárásokat tervez belátható időn. Mégpedig a jobbikból kiszakadt Mi hazánk mozgalom.

Ennek ellenére, jelenleg, nincs a magyar közéletben ilyen csoport. Azt kell elfogadni, hogy a hőseid megélhetési, ezerszer szétdugott politikai kurvák, nulla hitelességgel, nulla támogatottsággal, nulla financiális háttérrel, nulla hozzáértéssel.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Ne pitiánerkedjél. Az Igazság Ligája teljesen alkalmatlan erre a célra. Van egy milliárdos benne, aki örökölte a vagyonát. Egy ufó, akinek a cv-jében farmerkodás és újságírás van. Az amazon, nulla anyagi háttérrel. Egy félalkesz, félember, csöves. Két lábon járó üzemi baleset, aki apucinál campel. Végül, egy hiperaktív bűnügyi helyszínelő.

Ha megnézed, ennél még a mostani magyar parlament is kvalifikáltabb.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

> A velemenycikkben 2 celpontot emlit. Az egyik a nemet ipar itteni jelenlete, aminek gyarmatava tettek az orszagot. Tehat nem szerteszet kell lezarni az utakat, hanem a nagy autogyarak elott, de teljesen, ill. bent meg sztrajkolni kitartoan. Igy atlagbela eljut oda, ahova akar, de az ipari parkok brutalis veszteseget szenvednek.

szokasos vorosterrorista logika, de szurkolok hogy osszejojjon es utana based Jurgen meg az unokak seggerol is leperelje a pelenkat

olyan sztrajk nem lehetseges, hogy mondjuk te meg a tobbi orbanserult kollektiven nem posztol politikai temaju hulyeseget /blog-ba?

Lehetséges. Arra gondoltam, hogy úgy gondolja azok szerint akik örültek a választások eredményének mindenki más aki nem örült annak automatikusan "orbán-sérült" lett.
A környezetem alapján egyre többen "jelentkeznek át" az örvendezők közül a másik táborba.
Nekem személy szerint nincs fóbiám és sérült se lettem (nem lett rosszabb semmi, eddig, lekopogom), de ettől függetlenül nem sok olyan dolgot csinál aminek tapsikolva tudnék örülni és az nem túl ideális ha csak annak lehet örülni, hogy semmi sem lett rosszabb.

Ezzel vitatkoznék. A TDS erősen pszichés dolog, ahol képtelenek egy kognitív disszonanciát feloldani a szavazók. Gyakorlatilag a tudat, hogy Trump létezik és elnök leállítja a szavazók agyát.
Nálunk ez nem létezik, mert a magyar szavazók többsége politikailag képzetlen, ideológiailag visszamaradott, hiányzik az a fajta hypeolhatóság mint az amerikai szavazóknál. Az amerikai ideológiára szavaz, a magyar kenyérre és mézesmadzagra.
Bár viselkedésben hasonlóságot mutatnak a magyar ellenzék szavazói és az amerikai Trumppal szemben vesztes erőket képviselő szavazók. A magyar szavazók képesek felfogni Orbán győzelmét és ez nekik nem a létezésének az elfogadásával van problémájuk, hanem a tevékenységének az általuk preferált politikai csoportosulásra mutatott negatív hatásával.
Az átlagos ellenzékinek a szeretett pártja létének financiális bizonytalansága okoz krízist és ezt vetítik ki a miniszterelnökre. Ez utóbbi sokszor egészen vicces, mert fel sem merül ezen emberekben, hogy az általuk preferált csoportot jelentősebben támogassák.
Hasonlóképp nagyon gyakori, hogy az átlag magyar szavazó az általa politikailag preferált csoportjának a győzelmét saját tevékenységének jutalmaként éli meg, ezzel kompenzálja a saját magánéleti sikertelenségét. Emiatt a számára kedvezőtlen eredményt aránytalanul nagy veszteségként éli meg.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

"Az átlagos ellenzékinek a szeretett pártja létének financiális bizonytalansága okoz krízist"

ezt te el is hiszed vagy csak mondod? :D
meg a fidesz szavazok toredeke sem tagja a fidesznek, pedig naluk ez akar anyagi erdek is lehet. az ellenzeki (nem fideszes) szavazoknak meg jelentektelen resze tagja vmelyik partnak. ebbol kifolyolag nem igazan erdekli a partok financialis helyzete, hacsak nem abbol a szempontbol, hogy a kormanypart eppen befagyasztja a torvenyes allami beveteleiket mint a napokban es ezt egy ujabb diktaturikus lepesnek tartjak.

Több rétegű a kérdés.
Az átlag magyar párt állami pénzből van eltartva. Pont ahogy írtad. Ezek állami támogatástól kezdve, különféle pozíciókért kapott fizetések visszaosztásáig elég sok fajtája van. Ezen osztozik a pártok tagsága.
Mikor kicsöppen az adott párt a pixisből és elkezdik felélni a tartalékaikat, akkor elindul a mind megdöglünk és diktatúra van lemez. Ez az a retorikát a párthoz kötődők átveszik és mantraként ismétlik.
Nem ideológiai krízis van ilyenkor, hanem a főnökség elkezd aggódni az éhendöglés opciója miatt. Épp ahogy írtad.

Siralmas, de ha minden 1-2%-os párt havi 1000 forintot kapna minden szavazójától, simán működőképesek lennének. Ezért támogatnám, hogy a pártok csakis tagi támogatásokból működhessenek. Azok akik annyira verik a mellüket valamelyik pártot preferálva, igazán megtehetnék, hogy akkor forintosítanák a nagy elkötelezettségüket.
Sőt, csak az szavazhatna, aki valamelyik párt tagja és az évenkénti tagdíjat befizette! Mennyivel mókásabb lenne a dolog!
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

> Siralmas, de ha minden 1-2%-os párt havi 1000 forintot kapna minden szavazójától, simán működőképesek lennének.

Érdekes kísérlet lenne, de nyilvánvaló hátránya, hogy innentől kezdve senkinek nem lenne érdeke azokat képviselni, akik nem áldoznak ennyit a párttagságra. Ezzel együtt nem biztos, hogy rosszabb lenne, mint a mostani rendszer.

Én a politikai reklámokat is sokkal jobban szabályoznám. Ilyen "Velünk az ország" meg "Nekünk Magyarország az első" üzenetek csak tudatalatti befolyásoláshoz, néphülyítésre meg szektásodáshoz vezet. Ne az legyen már a politikai nyertes, aki a legtöbb óriásplakátot tudja kifizetni.

nem vagy tisztaban a partok tagsaganak szamaval...

ezt talaltam legfrissebb cikkent a temaban:
http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/te-parttag-vagy-ez-ma-mar-eleg-cik…

ezek szerint osszesen nincs 100e parttag.
ugyan nem 1-2%-os de az lmp 1900 taggal rendelkezik, 1000ft/fo tagdijjal az 1.9millio/ev.

"kicsöppen az adott párt a pixisből és elkezdik felélni a tartalékaikat, akkor elindul a mind megdöglünk és diktatúra van lemez"

a Mo-i viszonyokra ez biztosan nem volt igaz.
keyword: 30%/70%.
aztan a fidesz szart a betyarbecsuletre es 100/0-ra valtoztatta az aranyt.
illetve mostanaban esnek ki a csontvazak hogy feltetelekkel, megadott feladatk elvegzeseert es bizonyos szemelyeknek azert csurgatott a fidesz is a masik oldalra.

"Sőt, csak az szavazhatna, aki valamelyik párt tagja"

ok. de akkor csak azok fizessenek adot akik szavaztak. :DD

Ezért írtam szavazót és nem párttagot. És nem évi 1000HUF-ra gondoltam, hanem havira.

Bocs, de te is érzed, hogy siralmas, mikor a politikában betyárbecsületet emlegetnek. Meglepődni azon, hogy másik párt embereit kilóra megveszik nagyfokú naivság.

Nézd, itt, a gumigerincü, csóringerek országában elég nagy felüdülés lenne milliók vergődését látni. Különösen a közszférában dolgozók között.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

oops, igazad van ezt beneztem, szavazot irtal.
de akkor is szar otlet, mert akkor nem lenne szavazo es partok nyiltan korruptak lennenek. egyebkent most is fizetnek szavazok a partoknak, ugy hivjak ado.

en meglepodtem azon hogy a fidesz meg tudott venni magat ellenzekinek vallo politikusokat.

> Siralmas, de ha minden 1-2%-os párt havi 1000 forintot kapna minden szavazójától, simán működőképesek lennének.

Most pontosan ez van, csak inkább 50-100 forint körül mozog az összeg. + Nem jelenik meg külön az adóbevallásban, hanem az állam intézi.
A legnagyobb különbség talán az, hogy most a felmérés ~4 évente történik, és nem igazán jó, meg össze van kötve az ország sorsát érintő kérdésekkel.

Jó, de miért is fizetek én, ha egyik jelenleg a palettán lévő párttal sem értek egyet? Egy szocialista szavazó miért fizet a jobbiknak? Ez semmi más, mint egy újabb, az adófizetők nyakán élősködők általi lehúzás.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Végül is a cikk áttörte a lélektani határt azzal, hogy sikerült leírnia a sztrájk szót helyesen..

Az már eredmény lenne, ha a lényegről tudna mindkét fél beszélni, nem kiemelnének egy-egy hülye mondatot, vagy még sötétebb húzásként, egy elírást a másik féltől, és azt lobogtatnák, ezzel mutogatva, hogy nézd milyen hülye a másik fél, akkor biztos minden állítása kreténség.

Te se gondolhatod, hogy az egy elírásból konkrét kórtörténet vezethető le, vagy ha igen, akkor az legalább annyira beszédes visszafelé is. Tükör van minden kijelentésben.

János, FYI: moderációt kértem a gecizés miatt.

Szép napot,
--
Csaba

hogy van az a mondas a messzire ment emberrol? Csaba, talan elkerulte a figyelmedet majd 2000 km-rol, hogy az a szo, ami serti az alsagos szeperzeked, a G-nap ota a magyar folklor kitorolhetetlen resze lett. Hisztizhetsz, de ez van: kedvenc balvanyod, az orban egy geci, es ezt nem en mondom, hanem az, aki nalad is sokkal jobban ismeri O1G-t. Btw. a finneknek nincs valami bio/info/whatever forumuk? LOLb+, OMFI...

--
O1G

Simicska felidézte azt a konkrét pillanatot, ami a szakításhoz vezetett, és amiről egyszer már a 24.hu-nak is beszélt. Akkor azt mondta, Orbán megkérdezte tőle, mennyibe kerülne megvásárolni az RTL Klubot. Amikor Simicska erre 100 milliárd forintot mondott, Orbán azt válaszolta, hogy „nem baj, majd megveszi neki a Roszatom”.

„Kijött a száján ez a mondat, amit soha nem tudok megbocsátani. Nekem ez hazaárulással ér fel, én pedig hazaárulásban nem veszek részt. Ez volt az a pont, amikor azt mondtam, hogy állj, Lajos. Amikor kijött a száján a Roszatom, akkor ránéztem, és akkor rájött, hogy hibázott. Hogy ezt a mondatot nekem nem mondhatta volna” – emlékezett vissza Simicska, aki szerint a jövő évi választásokat a Jobbik fogja nyerni, mert az egyetlen párt, amit nem vettek meg.

https://zoom.hu/hir/2017/12/01/simicska-lajos-orban-egy-despotikus-dikt…

Az ő gerince elbírja a lopást/csalást/hazudozást, de azt, ami szerinte hazaárulás már nem.
Ettől függetlenül nyilván geci ő is.

Jók ezek az anekdoták, kéne valaki, aki igazolja is őket. Ha ez így lett volna és komolyan gondolta volna, akkor már rég megvették volna.

"emlékezett vissza Simicska, aki szerint a jövő évi választásokat a Jobbik fogja nyerni, mert az egyetlen párt, amit nem vettek meg."

Erre megvette ő. :D :D

Látnoknak, jósnak ne menjen el!

--
trey @ gépház

Nekem az a fura, hogy nem ez a gondolatmenet volt alapból a sztrájk terv, mert azzal szerintem ritkán értenek egyet az emberek, hogy a bkv-n hazafelé milyen jó filozofálni, vagy pl. 2 óra alatt megjárni a tesco-t, 30 perc helyett. Ez az általános sztrájk akkor működik, ha mindenki rászánja magát, de azt azért nem lehet "tádá", előrántani a kalapból. Ezt a felcsúti piramis elé ücsörgést viszont igen, kell hozzá párszáz ember.

Mondom ezt úgy, hogy egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez a jó irány, csak ésszerűbbnek tűnik, mint a hatos úton keresztbeállni egy kocsival. De még mindig borzasztóan óvodás eszköz, egy hihetetlenül az átlag krumplizsák életerejével rendelkező országban.

A sztrájk és tüntetés akkor működik, ha tömeg van mögötte, ha a köznép akaratát fejezi ki. Ha van összetartó erő, politikai akarat, akkor hipp-hopp meg lehet szervezni. Ehhez kell egy hiteles, reális célokat felmutató, mindenki által elismert csoport.
Találd ki, a fentiekből, melyik hiányzik a mostani magyar közéletből. Ezt nem lehet összehozni billentyűzetbátor, facebook és twitter aktív, munkanélküli, hipszter bölcsészekkel.
A piramis előtt ücsörgést nagyjából mindenki leszarja. A nép nem érzi a bőrén. Vállrándítás, "üljenek csak ott a köcsögök" és megy tovább az akciós kefírért.

A 6-os út lezárása már sokkal jobban fájna. De ezt a nagy ellenzék nem tenné meg. Azért mert gyávák hozzá. Azért, mert nem a rendőrök, a saját polgártársaik pofoznák le őket az útról.

Ami hisztit látsz, az jórészt néhány tucat éhenkórász kapálódzása, a munkanélküliség és éhezés mind jobban fenyegető árnya alatt.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

> munkanélküli, hipszter bölcsészekkel
Csak ovatosan, manapsag ezert kaphatsz toluk fasiszta jelzot :)

Lazan kapcsolodik. Sose voltam semmilyen tuntetesen. Erdemes lehet egyre elmenni egy oracskara, szetnezni? Nem valami/valakik mellett vagy ellen, csak bameszkodni mint egy 1.0-s kivancsi Atlag Jozsi. Mennyire veszelyes ha a szelerol nezelodsz?
____________________
echo crash > /dev/kmem

az otlet nem uj..annodomingo az lmp a kozgep bejarata ele lancolta magat vagy kesobb tobb ellenzeki part kepviseloje vmelyik szavazas elott az orszaggyules autos bejaratat zarta le odalancolva magat..

vagy amelyik 50%-os parlamenti többséggel ír felül még 2/3-os törvényeket is, és pofánröhög, amikor ez szóba jön. a saját pincsikutya alkotmánybírósága meg ül az eseten, hiszen azért fizetik őket. lehetne sorolni. egyre jobban úgy érzem amúgy, hogy pont ezek miatt, vagyis hogy egyre nagyobb a szakadék a valóság és a kreált világ között, vagy mert egyre kevesebb helye van az embereknek levezetni a feszkót vagy éppen igazságos elbánásban részesülni, nos ezek miatt egyre csúnyább lesz ennek a sztorinak a vége.

+1
Gyakorlatilag elfogynak a legális eszközök a kormány számonkérésére. Van egyfajta látszatdemokrácia, de igazából a fékek, ellensúlyok nagyrésze lebontva, a média nagyrésze fidesz kézivezérelt, egyetlen szempont a párthűség. Avagy miért is kell az MVM-nek reklámra költeni?

--
"You can't convince a believer of anything;
for their belief is not based on evidence,
it's based on a deep seated need to believe."
Carl Sagan

most ugy tunik, az osszes part a dolog moge allt. Vannak aktivistaik - ill. ha eppen sztrajkol valamelyik szakszervezet, miert ne szallna be az akcioba - akik meg tudjak oldani a szelektiv blokadot. Lehet, hogy egy kis szervezes kell moge, hogy melyik part szimpatizansai az orbangeci melyik erdekeltseget blokkoljak, de nagyon megneznek egy ilyen akciot...

--
O1G

A mód kb. ennyire komoly: (vagy van aki ezt komolyan is veszi?)

A hír az, hogy megnyomta a civilek költségvetését néhány millióval párhuzamos gyuri? - De hát jó magyar emberek.., hát ottan pénz van, amit szíjjel lehet hordani.., hát nehogy má ne költse el senki, maradjon má jó magyar zsebekben...

Azé kell egy jó kis magyar "tünticirkusz" egy darabig, hogy a "gazda" is megnyugodjon, jó helyre került minden folyásolásba fektetett pénze...

Ez a beolvasott 5 pontból jön?
Az hogy a Soros hogyan mozgatja a szálakat, kicsit több mint 5 pontban leírható.
Szerintem egy kicsit jobban figyelj oda a külpolitikára... Nem .. Ne a magyar sajtóban és ne a külföldi pártközeli médiákat hallgasd.. Hamar meglesz az amire kíváncsi vagy.

Ez a beolvasott 5 pontból jön?

nem tudom, milyen 5 pontot olvastak be. De nem, ehhez semmi koze az en 5-os szamomnak.

Az hogy a Soros hogyan mozgatja a szálakat, kicsit több mint 5 pontban leírható.

nosza, ird le akkor 6-ban, vagy akarhanyban sikerul.

Szerintem egy kicsit jobban figyelj oda a külpolitikára

most lehet, magasra teszem a lecet, de ird mar ide. Tenyleg. A sajat szavaiddal, csak ugy siman...

--
O1G = orbanegygeci

tl;dr

Valaki, aki 1ÜGYŰ körökben járatos, segíthetne. Decemberben nagy pofával fenyegetőztek, hogy a két ünnep közt nem (nekik is csak karácsony jött vagy mi), de januártól vérsztrájkok kezdődnek, de istenuccse', aztán majd mindenki, aki nem velük van, majd jól megüti a bokáját.

Ezzel mi lett?

( ) érdektelenségbe fulladt
( ) amelyik kutya ugat, az nem harap
( ) várj csak, még nem jött el az ideje
( ) nem jött meg az utalás gyuritól
( ) egyéb, leírom

Most akkor lesz sztrájk vagy nem?

--
trey @ gépház

Hát ez úgy van, hogy

1) Fél órája a Lidl-ben kíváncsiságból kezembe vettem egy Ripostot, és ez volt a vezető hír.
2) Hazaérve bekapcsoltam a gépet, s megnyugodva látom, hál' Istennek már ide is eljutott a NAP HÍRE.
3) Kíváncsiságból rápislantottam a keresőre, s látom, már a Lokál is lehozta.
4) Meg a 888.hu-n is van róla hír.
És így tovább ad infimum.

Így működik (a mi pénzünkön) a nép hülyítése.

A szenzációs hír amerikai forrásáról ezt írja a Wikipedia:

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Daily_Caller

...According to a study by Harvard University's Berkman Klein Center for Internet and Society, The Daily Caller was among the most popular sites on the right during the 2016 presidential election. The study also found that The Daily Caller provided "amplification and legitimation" for "the most extreme conspiracy sites", such as Truthfeed, Infowars, Gateway Pundit and Conservative Treehouse during the 2016 presidential election.[38][39][40] The Daily Caller also "employed anti-immigrant narratives that echoed sentiments from the alt-right and white nationalists but without the explicitly racist and pro-segregation language."[39]...

Igen, Soros György igazságos, megpróbál mindenkit igazságosan támogatni. Wikipédiát, Kuruc.info-t, MagyarIdők-et, ...

Őt úriemberként egyáltalán nem érdekli, hogy az alapítványai által kifizetett 2 millió dollárral mint tesznek a Wikipédia írói.

Hisz a szabadságban, a cenzúra teljes eltörlésében, abban, hogy joguk van az embereknek arról cikkezni, amiről szeretnének.

Még szerencse, hogy vannak ilyen emberek a mai világban, akik önzetlenül kifizetnek 2 millió dollárt és nem kérnek cserébe ellenszolgáltatásként semmit.

Hát, érdekes világ volt az a 2006 (amit linkeltél, ahonnan az Orbán idézet van).

A kormány választási kampánya a Pannon puma volt. Elő is adták választás előtt, hogy hasítunk ezerrel, stabil a gazdaság. Eljött a választás, válságkezelés, Pannon csiga, meghamisított költségvetési adatok.

Hogy a választások alatt nem a valós adatokat hozták nyilvánosságra, azt az őszödi beszéd után, júniusban Veres János maga is elismerte: "Arról, hogy pontosan hogyan állunk és mint állunk, (...) nem engedtem ilyen jellegű munkát végezni korábban. Az volt a tapasztalatunk, hogy ha készült valakinek egy feljegyzése, és ez kikerült, akkor abból politikai ügy volt. Éppen ezért ilyen jellegű komplex felmérés mindaddig nem készülhetett, amíg ennek a kockázata fennállt" - idézte a volt pénzügyminisztert 2006 nyarán az Index. Veres ekkor jelentette ki nyíltan, hogy a 2006-os hiány a közölt 4,7 százalék helyett a GDP 9,4 százalékára fog rúgni.

9.4%-os GDP arányos hiány.

hat most ez igen ontopik volt megint a gyerekkorhazas kerdesemhez. :DD

de probalok valaszolni, bar nem ertem miert engem kerdezel? en egy lukas 2fillerest sem kaptam szorosztol, nem ugy mint az alcsuti 1g.
peldaul az egyetemevel kapcsolatos problemakrol akart beszelni junckerrel?

en is kerdezek akkor valamit, jo?

mi az anyjat kereset egy terroristak tamogatasaert nemzetkozi korozes alatt allo szaudi bankar-milliardos orbannal? es miert uzletelhetett a magyar mini szterelnok vejevel? es szargyarto petike miert akart allampolgarsagot adni ennek az embernek?

a tavalyi kampany elott egy rovid idore leult a sorosozas, de aztan belattak, hogy az IQ20-as valasztoik ennel komplexebb uzenettel nem tudnak mit kezdeni, ugyhogy visszatertek a bevalt recepthez. Tehat aki Sorossal jon, az gyakorlatilag szignozza a lesujto elmeorvosi leletet...

--
O1G = orbanegygeci

Szerintem felesleges hosszan fejtegetnem, mert láthatólag az én világnézetem messze áll a tiedtől.

Az a baj manapság, hogy rengetegen utálkoznak, szidják a másikat és minden felmenőjét, annak a meggyőződése, politikai álláspontja miatt. Nagyon nehéz úgy közös nevezőre jutni bárkivel, ha emberszámba se vesszük a másikat. Hogy ez hová vezet, láthatjuk. Összefogás nélkül nem lesz itt változás sosem.

Azt sem nehéz belátni, hogy az állandó utálkozással csak magadnak és a környezetednek ártasz.
Engem is nagyon zavar a mostani helyzet, de ettől még nem fogom szidni senki anyját, akkor sem ha esetleg még tudom is, hogy hozzájárult a jelenlegi helyzet kialakulásához pl mert úgy szavazott. Lehet tiltakozni és ellent mondani erőszak és utálat nélkül is. Nem miattuk, hanem magad miatt.

Összefogás nélkül nem lesz itt változás sosem.

te is tanultal tortenelmet, nem? Mikor volt az, hogy a magyarok egymassal osszefogtak a nagyobb joert? Lehet, hogy en regebben erettsegiztem nalad, es csak ezert nem jutnak eszembe ezek a dicso momentumok. De majd te kisegitesz...

--
O1G = orbanegygeci

Az a "baj", hogy szinte mindenütt javulnak a munkakörülmények és a jövedelmek.
Nehéz lesz így kispajtást találni a sztrájkra.

Ahol én dolgoztam 2018-ban, ~25% béremelés volt csak az üzemi dolgozók körében.
2018 év vége körül átlag 230.000 HUF NETTÓ volt a fizetés, a sor mellett dolgozóknak. A logisztika/raktározás területén 260.000 - 340.000HUF nettó volt az átlag, területtől függően.
Úgy gondolom erre gondolhattak...

Miért sztrájkolna a nép egyszerű gyermeke. A führert szeretik, minden évben picit több a pénz amit az elnök úr ad nekik. Megvéd a négerektől miközben harcol Brüsszel ellen. Ilyen időkben nem várható olyan életszínvonal mint a világ másik végén. Mondjuk Ausztriában.

> (PS: Az Index mindegyiket megírta.)

Mondjuk azt a kérdést érdekes lenne feltenni, hogy miért közvetít a magyar sajtó az osztrákoknál történt bűnesetekről és akkor miért nem írják meg az ukrán meg a román bűneseteket is?

(gyilkosság/100ezer ember: AT 0.6, RO: 1.2, HU: 2.0)

Szerinted az átlag magyart miért lehet migránsokkal riogatni?

- miért gondolja azt, hogy a képzetlen migránsok nem fognak tanulni, sosem fognak beilleszkedni?
- miért gondolja azt, hogy sem a gyermekei, sem az unokái nem válnak sosem magyarrá?
- miért gondolja, hogy az együttélés gondterhelt lesz?
- miért gondolja, hogy az idegen kultúra bűnözést jelent?

Alig látott migránst az átlag magyar, jóformán csak a híradóból ismeri őket.

Nem lehet, hogy az átlag magyar a migránst összeköti valami mással, ami itthon tapasztalható és megmagyarázza a 3X bűnözési statisztikát Ausztriához képest?

az atlag magyar a 3. falubol halottak napjara jovoket is migransoknak tartottak es a fodrasztol kilepo a friss frizurajat a szeltol kendovel vedo noket is migransnak tekintenek. :DDD

https://444.hu/2017/11/02/felelem-es-retteges-komlon-migransnak-hittek-…

https://444.hu/2018/03/29/migransnak-neztek-egy-csongradi-not-mert-kend…

Vannak intelligens emberek, akik nem akarnak mindenáron vendégségbe menni, ha nem hívják őket.

Van egy másik fajta embertípus is, aki képtelen belátni, hogy nem kívánja az ország munka nélkül eltartani őket. Hőzöngenek egy idegen országban, hogy nekik minden jár, meg jogaik vannak.

Valakinek fel kellett világosítani a Keletinél a csőcseléket, hogy joguk van elhúzni innen a picsába.

Nálam az emberi jogok itt kezdődnek.

a keletinel a tacskohorty miatt alakult ki a balhe.
balhet akart minden aron ezert nem engedte oket regisztralni a hatar melletti menekultpontokon, hanem felkuldte oket pestre ahol meg lofasz sem volt. ezert mentek volna tovabb nyugatra, de a putyincsicska azt is megakadalyozta!
remelem egyszer te es a magadfajta csocselekezo szaremberek is kerulnek ilyen helyzetbe, hogy a borodon erezhesd milyen!

hirem van: ezek a nepek sosem akartak itt maradni vendegsegben. Itt csak athaladni akartak.

Nálam az emberi jogok itt kezdődnek.

ha pl. Etelkozben kerites fogadta volna a felazsiai bumburnyakokat, lehet, hogy az uldozoik gondoskodtak volna az emberi jogaikrol. Kezdem ugy erezni, lehet, mindenki jobban jart volna...

--
O1G = orbanegygeci

A német elképzelés az volt, hogy ők kiválogatják az agysebészeket, a többit visszatoloncolják abba az uniós országba, ahol belépett. Elképzelésük: csak ott kap segélyt.

Ez nem jött be:
- bolgár, makedón, magyar, szlovén, osztrák kerítések miatt
- Orbán nem vesz vissza senkit, mert Görögországnak kellett volna regisztrálnia.
- eszméletlen lakossági ellenállás Európában

A törökök kezdik a válogatást a szírek között, a németek folytatják, a maradékot meg elosztják az unióban.

Aztán nyakukon maradt az egész, Bundes Mutti meg ment a levesbe.

Melyiket? Az elmenekülést egy háborús zónából, vagy embercsempészekkel, hatóságokat megvesztegetve, országok törvényeit megsértve, fél világ átutazását a tejjel-mézzel folyó kánaán illúziójáért?
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

> fél világ átutazását a tejjel-mézzel folyó kánaán illúziójáért?

Igen, ez sajnos egy pilótajáték volt. Rávettek embereket, hogy adják el mindenüket, Európa majd befogadja őket.
Eladták házukat, vagyonukat, több éves keresetüket és elindultak Európa felé a jobb élet reményében, úgy hogy az arabon kívül nyelvet nem beszéltek.

Megtévesztették őket, hogy Európa a Mikulás bácsi kontinense.

Egy részük útközben meghalt, másik részük mindenét elvesztett, elkerült egy világba, ahol elvileg jobb élet lenne, viszont menekült szálláson kívül semmit sem kaptak. Nincstelenné váltak, munka nincs, azt gondolták, hogy Nyugat-Európában állampolgári jogon jár az autó és a lakás. Lakás Nyugat-Európában, biztosan ingyér osztják, főleg Frankfurt belvárosában.

Akik először indultak el bejutottak, mert Európa be tud fogadni, 10.000, 100.000, 1.000.000 embert, nade 4 milliárdot be tud? A föld fele nyomorban él. Simán megindulhatna 4 milliárd ember, mert Európában minden tuti, szuper.

Soros "humanitárius" szervezetei tehetnek a 71 migráns haláláról, a vízbefulladt emberekről, a Közép-Európában rekedt nyomorultakról, a menekültszálláson tengődőkről, akik előbb-utóbb hajléktalanok lesznek.

Nincs Európának módja 4 milliárd embert befogadni. Nem is volt soha, lehet szajkózni a humanitárius faszságokat, de ez a büdös nagy igazság. Értelmes ember már előre látta, hogy ha megindulnak az emberek, először befogadják, utána kerítés, végül fegyveres határvédelem. Nincs hely 4 milliárd embernek. Ha megállítod az áradatot, elkerülöd a fegyveres konfliktust.

Nincs szüksége Európának újabb háborúra, kösz Soros.

Bocs de ebben kurva sok probléma van.
Miért lehet elhitetni az emberekkel, hogy Európa egy kedves, befogadó, szerető kontinens, végtelen erőforrásokkal? Azért, mert egy kibaszott, elpuhult, dekadens gondolkodni képtelen kontinens lettünk. Szerinted mi lett volna a mostani válságból ha az illegális határátlépőket helyben agyonlövik azonnal kitoloncolják a kiindulási országukba? Ha teszem azt, ezt fegyveres esővel teszik? Ha az illegális bevándorlókat segítőket azonnal bebörtönözik?
Hiába vannak ellen szervezetek, ha azok egy kemény törvényes fellépéssel találják magukat szemben. Nincs annyi pénze Sorosnak, Patásördögnek, Miafasznak, hogy az aktivistái bevállalják, hogy a partiőrség általi tengerbelövetést, vagy a 10-15 év börtönt. De ehhez az kell, hogy az emberek és a politikusok ne akarjanak migránsokat látni.

Kötelezővé tenném, hogy a napi hírekben legyenek afrikai és arab világi hírek. A magyar polgárok lássanak benzinnel lelocsolt, égő gumiköpenybe öltöztetett, alaptalanul meglincselt embereket. Lássanak kövezéseket, becsületgyilkosságokat, savazásokat, nyilvános korbácsolást, megcsonkított albínókat. Ne az egzotikumot lássák, hanem ezeknek a "kultúráknak" a barbárságát.

A probléma, hogy a következő háborút nem hideg fegyverekkel vívják, hanem élő töltényekkel, mert az sokkal olcsóbb és kevesebb kárt tesz az infrastruktúrában. Padlóra lehet küldeni egy országot a szétbombázásával vagy a kulturális integritásának, koherenciájának a szétverésével. És ez a háború már lassan 10 éve megy, csak a frontvonal mostanában húzódik át európára.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

> Lássanak kövezéseket, becsületgyilkosságokat, savazásokat, nyilvános korbácsolást, megcsonkított albínókat. Ne az egzotikumot lássák, hanem ezeknek a "kultúráknak" a barbárságát.

Sőt én ezzel kezdeném minden nap az európai híradókat, emlékeztetve, hogy kik is a Magyarok:
A várost a Pápay Tibor vezette bűnbanda, a Pápay klán irányította. Gyilkosságok, kínzások, csoportos nemi erőszak jellemezte ezt az időszakot, a maffiózók bármit megtehettek, a hatóságok is a kezükben voltak. [..] A mindennapokban ezt úgy kell elképzelni, hogy ment két maffiózó kocsival, majd az úttest közepén egymás mellett leálltak, letekerték az ablakot, és elkezdtek egymással beszélgetni. Mögöttük bedugult az egész város, mégsem mert rájuk dudálni senki, sőt még csak rájuk se mertek nézni. Aki ezt megtette, azt ott helyben péppé verték, de tényleg, szó szerint péppé verték, mindegy volt, hogy az idős vagy fiatal. És ezt szándékosan csinálták, szándékosan megálltak így az úttesten. Kegyetlenek voltak: valakinek azért gyújtották fel a haját, mert halkan köszönt nekik.[..]a '90-es évektől mostanáig több mint 150 ember tűnt el nyomtalanul a felvidéken, nem egynek évekkel később került csak elő a holtteste, de vannak olyan áldozatok is, akiket azonosítani sem sikerült.
https://index.hu/kulfold/2018/06/18/dunaszerdahely_szlovak_magyar_maffi…

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a migráció jó vagy hogy az iszlám nem jelent fenyegetést, de félelmet és erőszakot szítani a társadalomban sokkal veszélyesebb.
Ettől függetlenül támogatom a határok megerősítését, de semmi szükség a fölösleges hangulatkeltésre

> És ez a háború már lassan 10 éve megy, csak a frontvonal mostanában húzódik át európára.

A felderített illegális határátlépések száma a válságot megelőző szintre csökkent, és ez az általános csökkenő tendencia folytatódik.

Bocs, téged vertek már össze vagy gyújtottak fel az utcán, mert összetévesztettek valakivel? Kerültél már börtönbe és ítéltek halálra azért mert beszóltál más vallású munkatársaidnak? Erőszakolták már meg valamelyik nőrokonodat, többször egymás után? Támadták már meg valamelyik nőrokonodat az utcán, mert férfi rokon nélkül volt kint? Mondd, a gyermekeid speciális ruhában járnak, a maffia miatt?
Amit nem sikerül felfognod, hogy az amit te írsz az kirívó eset. Amit én írok, az egy-egy országban a napi élet része. Az emberek, a gyerekek ebben a kultúrkörben nőnek fel, nekik ez a természetes és elhagyva a szülőföldjüket e szerint akarnak élni. Egy ember személyiségfejlődése legkésőbb a tinédzserkoráig lezárul, innen kezdve nem fog változni, legfeljebb ha ledarálják.

Nem félelemszítás, ha az emberek a valóságot látják. Lehet a pici gyomrodnak nyugtalanító látni a sok vért, kínt, szenvedést, de ez a világ. Mi az európai életünkkel, egy nagyon nyugis kis szigetecske vagyunk egy vérrel, szenvedéssel teli szartenger közepén. Becsukhatod a szemedet, de csak akkor fogod észrevenni, hogy elmerültél, mikor térdig ér a szar.

Lassan leírom, hogy tomper eszeddel felfogd. A migráció, csak töredéke ennek az új típusú háborúnak. Ez az információs és tömegmanipulációs háború, nem "jók" és "rosszak" által játszva, hanem 15-20 párhuzamos érdekcsoportok meccsén keresztül folyik. Az amerikai elnökválasztás ennek volt egy csatája. Az arab tavasz megint egy másik csatája. A kelet ukrajnai konfliktus a harmadik. A krími erőfitogtatás a negyedik. A sárgapólósok az ötödik.

Sőt, amikor itt a fórumon, jó katonaként, elkezdesz burkoltan szarmagyarozni, akkor önként és dalolva állsz bele ebbe a csatározásba. Meglehet, egy pillanatra úgy érzed, hogy ironikus voltál, vagy épp jól betettél az épp aktuális elitnek, de csak egy lövést adtál le, és soha nem fogsz rájönni arra, hogy 10 vagy 20 év múlva, mikor szarrá válik az életed, akkor a te kezedben is ott volt a fegyver.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

> Amit nem sikerül felfognod, hogy az amit te írsz az kirívó eset. Amit én írok, az egy-egy országban a napi élet része

Forrás?

murders per 100,000 inhabitants:
Ukraine 6.34
United States 5.35
Pakistan 4.41
Iran 2.47
Syria 2.20
Hungary 2.07
Saudi Arabia 1.50

- https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_intentional_homicide…

Nyilván ez csak egy mutató, de ez alapján nem úgy tűnik, hogy mindennapi életük része lenne az emberek felgyújtása.

> Az emberek, a gyerekek ebben a kultúrkörben nőnek fel, nekik ez a természetes és elhagyva a szülőföldjüket e szerint akarnak élni.

Tehát a 90es években felnőtt dunaszerdahelyiekből már nem lesz rendes felnőtt csak ha "ledarálják őket"?

> Sőt, amikor itt a fórumon, jó katonaként, elkezdesz burkoltan szarmagyarozni, akkor önként és dalolva állsz bele ebbe a csatározásba.

Ezzel azt akartam éreztetni, hogy bármelyik ország vagy népcsoport ellen lehetne ilyen, a valóságot ferdítő összeállítást készíteni amit elolvasva elszörnyülködik valaki, de hogy valójában mi is a helyzet elég nehéz megítélni a fotelból ülve.
Egyik ismerősöm a múlt hónapban kérdezte tőlem aggódva, hogy elhalassza-e magyarországi utazását, mert a sajtóból úgy tűnt, hogy rendszeresek az erőszakos megmozdulások és most nem biztonságos célpont az ország.

Ha nincs hulla, nincs gyilkosság sem. :) Mostanság a magyar statisztikai adatokat meghamisítottnak szokás tekinteni, sokkal nehezebb/rosszabb helyzetben lévő országoké vajon mennyire lehet hiteles? Különösen olyanoké, ahol az államot átjárja a vallás, és/vagy ahol polgárháború van, és/vagy ahol a kormányfő a szervezett bűnözés első embere is.

:)

Csúsztatunk, csúsztatunk?
2016-os magyarországi rátát összevetni 2010-es szíriaival?
És hol van Afganisztán (6.5), Irak (9.8)? Hol vannak a törvényes gyilkosságok és bebörtönzések (kivégzések és vallási ítéletek)? Irán 506+ kivégzés, Irak 125+, Pakisztán 60+ kivégzés 2018-ban.
Vagy a nemi erőszakok száma? Amit Afrikában és az Arab államokban nem is tartanak számon?
Becsületgyilkosságok? Amit mondjuk az alsó képzettségi csoportba tartozó Jordán tinédzserek 61%-a elfogadhatónak tart?
Családon belüli erőszak?

De közelítsük meg másképpen a dolgot, vegyük alapul a bűnözési indexet. Ebben minden benne van a gyilkosságtól a zseblopásig. Ezen mi a 86.-ak vagyunk. A lista 115 országot tartalmaz. Felezzük meg a listát. Most add össze a népességet a rosszabik félnél és a jobbik felénél. Bizony a világ népességének a többsége sokkal szarabb biztonsági körülmények közt él mint a kisebb része. Ez még szarabb, ha csak minket és nálunk jobb biztonságban élőket mérjük a nálunk rosszabb biztonságban élők számához.

Te megint összemosol egy kultúrkört egy rövid idejű jelenséggel. Más mikor generációkon keresztül kondicionálnak egy népességet egy viselkedésmintára, ország vagy kontinens szinten.

Igen, valószínűleg egy Dunaszerdahelyen szocializált ember nem fog villogtatni, ha két kocsi megáll előtte az úton. Sokkal inkább visszafordul és ezerrel elhúz a másik irányba. Valószínűleg nagy ívben kikerüli a maffiózó kinézetű embereket. Ez a népesség terrorizálásának a lényege. Ezért lépnek fel a bűnözők, kisebbségek sokszor agresszíven a többségi társadalommal szemben, mert ezzel ránevelhetőek arra, hogy meghunyászkodjanak. Akit gyerekként egy adott csoporthoz tartozó másik gyerek rendszeresen megver, attól a csoporttól félni fog felnőtt korában. Ez is egyfajta társadalmi érzékenyítés.

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

A német/osztrák/svéd/dán migrációt befogadó politikája nem újkeletű, az elmúlt 50 évben folyamatosan, nagy számban fogadtak el kérelmeket. Így, ha valóban a mindennapi életük része lenne a gyilkosság és az erőszak - és ezt a kultúrát szeretnék átültetni átültetni Európába is - , akkor kiugróan rosszabb bűnügyi statisztikákat kéne, hogy kapjunk ezekből az országokból és az ottlakóknak is egyértelműen el kéne utasítaniuk a további befogadását a bevándorlóknak.

De ennek ellenére, mint korábban is leírtam: én sem támogatom a migrációt, de azt sem gondolom, hogy emiatt 10 vagy 20 év múlva emiatt fog "szarrá válni az életem". Válogatott robbantásokat és gyilkosságokat mutogatni napi szinten meg pont egybevág a terroristák céljaival. "terrorizál(ige): megfélemlít, rettegésben tart"

Német- és Svédországi személyes tapasztalataim sem erősítik meg az ilyen irányú aggodalmakat, illetve iráni ismerőseim sem akartak eddig megerőszakolni vagy felgyújtani, de majd szólok, ha ez megváltozik.

Hmmm, melyik európai államban is masírozott saria rendőrség feliratú csipet csapat hónapokig? Melyik országban vannak egyes iskolában már ma kisebbségben az őslakosok gyermekei a bevándórlókkal szemben? Melyik országban vetetik le az őslakosok államvallásának a jelképeit, hogy ne sértse a bevándorlók érzékenységét? Melyik országban vannak már most túlsúlyban a bevándorlók a szexuális erőszak elkövetők között?

A nyugat-európai nagy befogadó politika, a második világháború utáni bűntudat politika gyümölcse. Éppen úgy, ahogy a mai amerikai belpolitikát ma már meghatározza a 70-es évek óta folyó egyéni értékek kihangsúlyozását előtérbe helyező oktatáspolitika eredménye.

Hogy 10-20 év múlva mennyire fog szarrá válni az életed a migrációtól, az erősen függeni fog attól, hogy mi fog történni az arab területeken és mit fognak tenni a most Németországba megtelepedő tömegek. Amennyiben migrációs háttérrel rendelkezők között marad a születésszám és nem indul meg az integrálódási folyamat, akkor 15 év mulva egy igen erős nyugat-keleti irányú áramlás fog bekövetkezni annak minden folyományával.

A negatív információk hiánya vagy elhallgatása épp olyan rossz, mint azok nyilvánoságra hozása. Épp ezért alakult ki az irreális kép a nyugat-európaiakban az új vendégeikről és azok életről alkotott elképzeléseiről. Olyan ez, mint amikor a doki ismerősöm megérkezett a kenyai missziós kórházba és az ottani brit főorvos a vállára tette a kezét mélyen a szemébe nézve azt mondta: "Fiam, csak egy tanácsot szeretnék adni magának: Mielőtt bárkivel is lefeküdne, emlékezzen, a helyi lakosság 27%-a HIV fertőzött."
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

A leírt dolgok valóban rosszak (emiatt sem támogatom a migrációt), de nem erősítik meg az általad korábban felvázolt, csak "ledarálással" kiírtható mindennapi erőszakot.

A kiegyensúlyozott tájékoztatást támogatom, de a felvetett "A magyar polgárok lássanak benzinnel lelocsolt, égő gumiköpenybe öltöztetett, alaptalanul meglincselt embereket. Lássanak kövezéseket, becsületgyilkosságokat, savazásokat, nyilvános korbácsolást, megcsonkított albínókat." ötlet nem tűnik annak és elég erős a gyanúm, hogy az integrációs folyamatokat sem segítené.

Szerintem rengetek kérdőjel van: Kik ezek az emberek, mit csinálnak/gondolnak másképpen, hogyan telnek a napjaik, miért hagyják el az otthonukat, mik a veszélyek, lehetséges megoldások a problémákra. Szerintem a lakosság túlnyomó többsége nem tud ezekre válaszolni (én is csak részlegesen).

Ezek az információk elérhetőek, jelennek meg cikkek, készülnek riportok stb. Azért nem nyomatják orrba-szájba, mert senkit nem érdekel. Szerinted mi lenne, ha jobban ismernéd, értenéd azokat a népeket? Például a cigányok itt vannak velünk. Őket ismered, érted? Mit gondolsz a helyzetükről? Mit gondolsz, miért olyan a helyzetük, amilyen?

:)

A cigánykérdés bonyolult kérdés. Ott sajnos igaz, hogy a cigányság 80%-ával semmi gond nincs, de a 20% annyira gáz, hogy a saját fajtájuk nem bírja őket elviselni. A Jobbik egyik legszélsőségesebb cigányellenes aktivistája maga is cigány volt, amíg ki nem zárták a pártból.

Van, ami kultúrára jellemző:
- élni szeretnek, szórakozni, nem lehet őket 8-10 órára irodába bezárni robotolni. Nem az a népcsoport, kinn dolgoznak az építkezéseken, azt élvezik.
- virágos ingek, menő frizura, menő csávók és csajok, zselés haj, arany nyaklánc, lehetőleg minél vastagabb, csiri-csáré paloták, rongyrázás, száguldozás 200-zal 30 éves Mercin, nyomor egyik oldalon, pénzszórás a másikon.
- így élnek, ezt szeretik. Ez nem bűnözés, inkább kultúra. Sajnos ez a kultúra hajlamosít a bűnözésre is.

Vegyük a 150 évvel ezelőtti irodalmi regényeket. Hogyan látta a magyar 150 éve a cigányt?
- egy nép, amelyik megtanította mulatni a magyart a zenéjével
- a cigány furfangos, rafinált, vicces figura
- az Egri csillagokban, vagy a Szaffi mesében, ha az átlag cigány jellemzését olvasod, pozitív az egész
- ez a pozitív cigánykép fordult át az elmúlt 100 év alatt negatívba

Látod, itt megint csak az információhiányról van szó.
Egy kultúrkört sok minden meghatároz, kezdve a környezeti feltételekkel egészen a vallásig. Ennek része az erőszak meglátása és annak megítélése. Amikor egy gyermek beleszületik egy kultúrkörbe az kihat a személyiségfejlődésére, a környezeti hatásokra adott válaszig. A személyiség kialakulásának a lezárulásával ezen nem lehet változtatni.
Ha a gyermek egy olyan kultúrában nő fel, ami elnyomja a nőket, megveti a más vallásúakat, elfogadottnak tartja a másik ember megölését. Az nem fog megváltozni csak azért, mert átteszed egy másik kultúrkörbe. Előfordul, hogy megpróbál beilleszkedni, de az első komolyabb krízishelyzetben visszaáll a tanult viselkedésmintákra. Pl. ezért nagyon gyakori a családon belüli erőszak a mohamedán vegyes párkapcsolatokban. Egy mohamedánnak felfoghatatlan, hogy a feleségét ne birtokolja.

Az integráció egy illúzió. Egy felnőttet képtelenség integrálni egy idegen társadalomba. Különösen, ha korábban azt tanulta, hogy minden más társadalom hitvány és alávaló az övéhez képest.

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Ezek az emberek háborúból jönnek, ma kiéli magát, mert holnap talán agyonlövik.

Mentálisan súlyosan sérült népesség. A ruszkik is mindenkit megerőszakoltak a második világháborúban.

Millió számba vesztek oda, se kaja, se szórakozás, az emberi életet semmibe vették, ahogy az övékét is. Nőt lát, akkor nem gondolkozik. Állat.

A nyomor és a háború elállatiasít embereket. Azután hazamentek, otthon meg köhögni is rettegtek, nehogy a pártfőtitkár megsértődjön.

Szent László sem humanitárius akciókkal rakott rendet az anarchiába süllyedt országban. Ha nagyon ugrál, a többiek előtt felhúzod, ebből ért.

Ha te kívánhatsz ilyet másnak, más miért nem kívánhatja másnak? Talán mert egy sátánista fideszes vagy?

Amikor a Bibliából idézve "érvelsz", olyan érzésem van, mintha a sátán követe szólalna meg. Amikor a közéleti dolgokban veled egyet nem értőket "kritizálod", olyan érzésem van, mintha Orbán belső köreihez tartoznál, és hétvégente kurvákkal körülvéve egy villa pezsgőfördőjében röhögnél rajtunk, hogy azt hisszük, egy megkeseredett orbánellenes vagy.

Bár az is lehet, hogy csak trey elvtelen kattintásnövelő biorobotja vagy. :D

:)

Ja, nem Budapestről kellene ezt megszakérteni, ami kurvára kimaradt a migránsvonulásból. Hanem a déli határvidékről, a határátkelőkről, meg ott, ahol menekülttáborok voltak.

Könnyen ugattok, amikor már felhúzták a kerítést, ami miatt gyakorlatilag egyetlen sem jön itt át. Majd esetleg érdeklődj utána a jelenlegi migránsútvonalon, hogy mi a helyzet.

--
trey @ gépház

> Majd esetleg érdeklődj utána a jelenlegi migránsútvonalon, hogy mi a helyzet.

Kb hasonló, mint 10 évvel ezelőtt.

Nem a kerítés miatt nem jönnek migránsok, hanem mert 2016 márciusától nem engedik át őket a törökök a görög határon.

https://data2.unhcr.org/en/situations/mediterranean/location/5179
https://en.wikipedia.org/wiki/File:Sea_arrivals_to_Greece_and_Italy,_20…
https://444.hu/2016/03/18/vasarnap-ejfeltol-minden-menekultet-visszatol…

"A felderített illegális határátlépések száma a válságot megelőző szintre csökkent, és ez az általános csökkenő tendencia folytatódik. Ez az Unió és tagállamai külső migrációs politikájának köszönhető – szó szerint ez szerepel az EU-s állam- és kormányfők kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának záródokumentumában, amelyet valamennyi tagállami vezető egyetértésével fogadtak el, így Orbán Viktor is egyetértett a tartalmával." - https://magyarhang.org/kulfold/2018/12/14/orban-viktor-is-elfogadta-hog…

Könnyen ugattok, amikor már felhúzták a kerítést, ami miatt gyakorlatilag egyetlen sem jön itt át.

te ko alatt laksz? Az megvan, hogy az orbangeci sutyiban letelepitett 1500 migranst? Nem Lappfoldon, hanem Magyarorszagon. Es azt hogyan szagerted meg a gyori sinek mellol, hogy konkretan arab (a Pharon nevu megvan?), orosz es kinai bunozok - csak a gyengebbek kedveert (ez te lennel): ezek is migransok - zavarosban halaszok kapnak magyar allampolgarsagot? Na erre varjal gombot, teri...

--
O1G = orbanegygeci

Ezeket hol lehet látni? Mert az általam kifogásolt tróger csürhét hónapokig kellett elviselni a belvárosunk sétálóutcáin, üzleteiben, bevásárlóközpontok parkolóiban, parkokban, vasút és buszállomásokon és helyközi buszokon, amelyek abba a faluba vezettek, ahol ezeknek átmeneti tábort létesítettek.

Sokszor tróger módon viselkedve, egy országban, ahol kibaszott megtűrt vendégek voltak.

--
trey @ gépház

> az ottani rendorok is elhajtanak a picsaba, ha egy lopast jelentenel be?

Miért, az itteni rendőrök elhajtottak a p*csába, amikor lopást jelentettél be? Nekem volt már rendőrségi ügyem néhány, még sosem hajtottak el. Olyan persze volt az ismerősi körben, hogy nem lett meg a tettes, mert télen törtek be egy üres nyaralóba, nem tűnt el semmi, de sem tanúk, sem kamerák, sem hátrahagyott nyomok nem voltak. Kaptak egy papírt, lehetett menni vele a biztosítóhoz, az kifizetett mindent, problem solved. Ez elhajtás?

Mi az, hogy elhajtanak a p*csába? Nem hajlandók jegyzőkönyvet felvenni? Vagy mi?

Kérlek, add meg a téged/rokonodat/ismerősödet elhajtó redőrök nevét vagy rendfokozatát vagy jelvényszámát, az illetékes kapitányság nevét, az esemény időpontját, az esemény típusát, az elmaradt intézkedés fajtáját. Segítek megírni a katonai ügyészség részére a feljelentést.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

te aztan kurvara ne trogerezzel!
ha megnezted volna a videot, lattad volna, hogy becsben nem az orbanAVO foglalkozik a hajlektalanokkal, hanem szocialis munkasok es a hajlaktalanszallo mindenese pl. egy magyar hajlektalan, aki ott kapott munkat.
Itthon akinek nincs sajat, bejelentett cime azt a munkaadok elkuldik a picsaba.
Majd kerdezd meg a fonokodet, hogy hajlektalanszallos cimmel felvesz-e embert!

Ha megfürdik, megborotválkozik, tiszta ruhát vesz fel, nem tudom, hogy miért ne tudna éjjeli őrnek menni.

A hajléktalanszálón dolgozik az egyik általánosiskolai osztálytársam, a csövik meg röhögnek rajta. Többet összekoldulnak nap, mint nap, mint az osztálytársam fizetése.

Nem túl motiváló nekik elmenni dolgozni.

Mire? SAN telepítésre? Vagy failover cluster üzemeltetésre? Miért? Ért hozzá? Ha ért hozzá és a minimális öltözködési és tisztasági követelményeknek megfelel, miért ne venném fel?

6 osztályos segédmunkást természetesen nem, de ha a segédmunkás adott esetben márványpalotában lakna, akkor sem.

Mert nem keresünk segédmunkást!

--
trey @ gépház

A hajléktalan azért hajléktalan, mert szerencsétlen és talán hülye. Veled ellentétben én viszont nem utálom őket. Nincsenek irreális elvárásaim velük szemben. Te viszont mesébe illő elvárásokat támasztassz velük szemben amikor te uis tudod, hogy teljesíthetettlen feltételek.
Viszont korábban kérdeztem, hogy miért nem keresel 30% többet mint most?

budapest utcai (belso keruletek) nagyon piszkosak, termeszetesen van erre megfelelo ceg, csak ott nincs ember/penz/akarmi. az mesebe illo "elvaras", hogy felsoporjon az utcan, es ezert kalapozzon penzt? de lehetne nyaron a viragagyasokat rendbetenni (szemet+gyom kiszedes), stb.

munka van, csak eszre kell venni. es lesz olyan is aki eszreveszi hogy ki csinalta, es meghalalja...

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

"es ezert kalapozzon penzt"

es a pintersunok a NAV-val kiegeszulve rogton meg is feszitik, ledaraljak es a darabkait a TEK-es orkutyakkal meg is fogjak etetni.

egyebkent itt mocskoljak unblock a hajlektalanokat, mikozben itt irod, hogy van egy ceg, aki az allamtol/onkormanyzattol milliokat kaszal de megsem vegzik el a munkajukat. oket le se szarjak a homelesshaterek.

munka van, csak meg kellene fizetni azt aki elvegezne. es nem azt aki a polgarmester rokona, ismerose.

nomen est omen..
bolond bacsi a gondolatolvaso.
azert hoztam be a szalba, mert trey szerint nem jobb az elet becsben, mint itthon. erre hoztam fel, hogy nem csak a kvalifikalt szakemberek, de meg a hajlektalanok is becsbe menekulnek.

ha neked ez mocskolodasi szandek akkor nem csak bolond, de hulye is vagy.

Rendben, mik az elvárásaid, egy munkaképes hajléktalannal szemben?

Tájékoztatásképpen, ma egy nyomdaipari segédmunkással szemben az alábbiak az elvárások:
Fürödjön és WC után mosson kezet.
1 és 300 között tudjon számolni és összeadásokat végezni.
Egyszerű szóbeli utasításokat felügyelet nélkül végre tudjon hajtani.
Képes legyen 44-es betűmérettel egy egy szót elolvasni.
Munkaidőben ne legyen részeg.
Egy műszakban ne kelljen 4-nél több cigarettaszünet neki.

Pesten a nyomdaipari cégeknél, pillanatnyilag, 30-50 ilyen betöltetlen állás van.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Tényleg elkeserítő. Szerintem simán lehet olyan IT-s is, aki a felsorolt pontok közül egyszerre többön is megbukna. Az igénytelenség nem függ a jövedelemtől. Ezért faszság és álszentség, ami lejjebb felmerült, hogy mindenki a hajléktalanokra fúj. Kurvára nem őket utálják, hanem az igénytelen és lusta embereket. Jövedelemtől függetlenül mindnek segítségre lenne szüksége.

:)

Sajnos nem ilyen egyszerű. A reintegráció eszméletlenül nehéz.
A hajléktalanok akik egyébként sem túl jól kvalifikált emberek se pénzük se lakhejük ahhoz, hogy újra tudjanak indulni. Ráadásul már lelkileg is teljesen leépültek.
A másik, hogy mindenkinek nehéz szintet lépni. Gondolj csak magadra. Miért nem keresel a jövő héten 30%-al többet? Nyilván aki nálad 30%-al többet keres mint te meg van hozzá a tudása, kapcsolata stb. Ami neked nincsen.

Most van kormányprogram arra, hogy a megmenthető hajléktalanokat reintegrálják közmunkával.

A legnehezebb az alkohol, mert ugye az maradandó agykárosodást tud okozni. Éppen ezért a hajléktalanok egy része emberileg semmire nem használható állapotban van.

Az integrálhatatlanokat el kell tüntetni az ország olyan részébe, ahol senkit sem zavarnak.

Nem látok kivetnivalót ebben. Szerintem nincs behugyozáshoz való jog, közterek összeszarásához való jog, masszív részegséghez, büdös fingáshoz, utcai csövi szexhez, bűzölgéshez való jog. Aki nem tudja tartani az alapvető normákat, amik városi élethez szükségesek, azt a város határain kívül kellene elhelyezni.

Érdekes, hogy mindenki a hajléktalanokra van kihegyezve. A nyakkendős bűnözés teljesen normál. Mindenki lefelé tapos. De, hogy a hajléktalanok viselkedésével arányos példát hozzak a bulinegyed pl angoljai teljesen normális és elfogadott, hogy összehányják az utcát. Az ott megjelenő drogdílerek beleröhögnek az épp nem ott lévő rendőrök képébe. Ők hajléktalant takarítanak.

A hajléktalantéma az ellenzék vesszőparipája, azok rángatják elő állandóan. Amióta meglett a törvény, kevesebb a gatyáját állandóan összehugyozó, matt részeg tróger az utcákon errefelé.

Nekem ez bőven elég. A normálisabbja meg eddig sem az utcán tengődött.

--
trey @ gépház

Egeszen dobbenetes, hogy egy ~2 millios varosban tortennek buncselekmenyek. Felhaborito! Ez tenyleg a migransok miatt van. Szerencsere ilyen Budapesten nem fordulhat elo, mint ahogy az sem, hogy egy magyar kulfoldon buncselekedjen.

A führert tudjuk milyen, de azért prosperáló világban nem csinált gazdasági válságot. Mi ugye 2006 végén kezdtük a 2008-as válságot.

Elfogadom, hogy szar, de hát amilyen a mezőny:
- MSZP+DK+Együtt+PM+Momentum+Moma+Szolidaritás+...: válságcsináló reformerek
- LMP: épp most zárták ki a vezetőjüket
- Jobbik: kilépett a párt fele

Szerintem az ellenzék teljesítményen felül kap szavazatokat a választáson. Ennyit tudnak, megköszönhetik, hogy a nép legalább 40%-ot együtt ad nekik. Azt sem érdemlik meg.

"A sztrájk a dolgozók érdekeinek érvényesítésére irányul és nem a kormány leváltására."
Basszus, ha 10 cm-el közelebb lett volna a céges laptop, most az ITn ülnék. Miért akarod, hogy belefulladjak a kávémba?
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "