SharePoint Open Source alternativa?

Sziasztok,

valaki hasznal valami alternativat sharepoint dokumentumkezelesre, ami open source es jol hasznalhato?

Szivesen veszem, ha megosztja valaki velem a tapasztalatait.

Koszi!

Hozzászólások

Attol fugg melyik reszet akarod kivaltani. Nem ismerek meg fizetosben sem olyan szoftvert ami egy az egyben alternativa.

Az SP dokumentumkezeles eleg tag fogalom. Vannak mogotte WF-k? Csoportmunkara gondolsz? Verziokezeles? Jovahagyas? Osszekapcsolas Excellel egyeb mas MS termekkel? Kulso felhasznalok? Mi a feladat?

SharePoint nem szokott csak ugy teremni a cegeknel. Mostanaban az O365 -el egyutt szoktak megvenni. Ez igy egyutt josag.
Semmi ertelmet nem latom barmilyen mas 3rd party takolmanyt belekeverni ebbe. 3.0 ota hasznalom napi szinten.

Nyilvan vannak bosszanto nyugjei de melyik ilyen komplex szoftvernek nincs?

Ha esetleg kiderulne a miertje vagy a feladat amit konkretan meg akarnak valositani vele akkor lehetne erdemben tanacsot adni csak ugy vaktaban ajanlgatni barmit is szerintem tok felesleges es legkevesbe sem celravezeto.

Ha opensource alternatívát keresel, akkor az Alfresco és a Nuxeo jöhet még szóba, ezek adják azt a stabilitást, funkcióhalmazt és folyamatos fejlesztést, amivel enterprise szinten is érdemes foglalkozni, egy jó kis összehasonlítás a témában: https://www.aimprosoft.com/blog/sharepoint-vs-alfresco-vs-nuxeo-which-c…

Ha hazai céghez keresed, akkor fontos a nyelvi lokalizáció is, azt is érdemes figyelembe venni.

LouiSe
http://louise.hu

Sziasztok
Nem akartam új topicot nyitni, ezért gondoltam felpörgetem kicsit ezt ;-)

Vettem egy Brother multi nyomtatót, de sajnos pont azt nem tudom beállítani amit a legjobban szeretnék, hogy a hálózaton lévő Debian "szerverre" szkenneljen. Nem lehet sem smtp sem ftp kapcsolatot beállítani. AZONBAN ! tudna Sharepoint-ra szkennelni. Szoval keresek, valami olyan programot amit felrakok Debianra és sharepointként látszik a nyomtatónak.
A debianon fut httpd, smtp, ftp,

Köszönöm előre is a segítséget

..............................
"Herman Miller bútort követelünk a föld összes görbe hátú kompjúter zombijának"

Hello
Sztem nem, jó az irány a pacin, csak nem érted sztem a problémát.
Nem lehet szkennelni csak akkor ha a desktop pc be van kapcsolva. Nincs olyan opció, hogy ftp vagy smb -re tudna szkennelni. DE sharepontra tud. Mivel nincs sharepoint előfizetésem ill hozzáférésem, ezért gondoltam a fenti megoldást.

Szóval, a feladat úgy szkennelni, hogy ne kelljen bekapcsolni a PC-t
..............................
"Herman Miller bútort követelünk a föld összes görbe hátú kompjúter zombijának"

Akármit mondasz, ez azért eléggé "vágjátok ki ezt az erdőt - ezzel a heringgel" kategória...

Nem voltam rest, és rákerestem a hálózati szkennelésre: pont azt találtam amit a Brother név elolvasása után vártam - semmi értelmes/használható infót. Még a gyári spec. sheet is eléggé felületes. De ettől függetlenül kizártnak tartom, hogy egy ilyen egyszerű lélek PC nélkül pont SharePoint-ra tudjon csak táv-szkennelni, más (sokkal egyszerűbb) célokra (mondjuk megosztott mappa vagy saját hálózati "kliens" program) nem. Meg kellene nézni a Brother iPrint&Scan programot, mert ha a készülék tud hálózaton keresztül szkennelni távoli gépre, akkor ahhoz biztosan ez fog kelleni a doksi szerint.

És valóban, ennek új topic kellett volna, mert mindössze annyi a közös pontjuk a jelenlegivel, hogy szerepel mindkét problémában a "SharePoint" kifejezés/név, egyébként totál másról szólnak.

Köszönöm a válaszod, pont erre jöttem rá én is, ahogy végiggondoltam. MIvel nem a nyomtatón kell beállítani a szkennelést hanem PC-n, azért mindig menni kell a PC-nek. Tökmindegy, hogy Sharepoint vagy a meghajtón egy mappa.

..............................
"Herman Miller bútort követelünk a föld összes görbe hátú kompjúter zombijának"

Akkor megegyezhetunk, hogy megiscsak te ultel fel forditva? :D

Egy SP oldalt eleg sokfele modon lehet megszolitani es publikalni ra infot:

webservice SOAP/REST
XML
DB
SP Server connections
Email uzenetben
WEBDAV

Valoszinuleg meg 22 fele mod van. Tegyuk fel, hogy talaltal volna egy SP alternativat Linuxra. Annak valoszinusege, hogy ugyanugy kell arra a platformra menteni a Brother csodabol kb a nullahoz konvergal...