Garázsból szoba

Sziasztok!

Házból nyíló garázst szeretnénk átalakítani szobává. A terv az, hogy a garázsajtót kivesszük és befalazzuk de ablak is lenne rajta ami az utcára néz.

Ehhez a munkához kellene építési engedély?

Köszönöm! :)

Hozzászólások

Építési engedély nem kell, de bejelentési kötelezettséged van, ami egy hajszálnyival több papírmunka, mint az építési engedély.

Nagyon rosszul van megfogalmazva az, hogy nem kell építési engedély, boldog-boldogtalan nekiállt 50-100 négyzetméteres kulipintyókat felhúzni a telkére, mert "nem kell engdély, vágod?".

Korábban az volt, hogy akartál valamit építeni, módosítani, akkor be kellett adni egy tonna papírt, azon a hivatal üldögélt, aztán kapták vagy egy kövér pecsétet, vagy nyünnyögtek valamit és azt pótolni kellett. Aztán ha kaptál rá kövér pecsétet, akkor nekiállhattál építeni, ha pedig azt építetted, amire pecsétet kaptál, akkor védve volt a segged.

Most az van, hogy ha akarsz valamit építeni, módosítani, akkor be kell adni egy tonna papírt, ha arra a hivatal nem mondja 15 napon belül, hogy no way, akkor nekiállhatsz építeni, de _minden_ felelősség a tied, hogy betartod az összes építéssel kapcsolatos törvényt, szabályzat, rendeletet. És leginkább visszabontás és büntetés van, fennmaradási engedélyt nem nagyon fogsz kapni.