Miskolc pillanatképekben

 ( winben | 2018. június 17., vasárnap - 13:11 )

Mindig is érdekelt a videózás (is). Mindig úgy alakult, hogy én videózgattam családi összejöveteleken és mindenféle alkalmakon.
Néhány hónapja upgrade-eltem egy Huawei P20Pro-ra, ezen a héten pedig megérkezett a DJI Osmo Mobile 2-m. Ez utóbbit még erősen tanulom.

Íme az első gyakorlóvideóm, ha valaki érdekel - Miskolc, vagy a videó, vagy a két kütyü együttműködése - megnézheti.
Mivel a youtube sokat rontott a minőségén az eredeti renderelt anyagot INNEN letöltheti (vigyázz, 1.8G!)

És igen, manual EV/WB-t állíthattam volna, de csak utólag jöttem rá hol kell. Szóval majd legközelebb! :)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ez is miskolci pillanatkép. :P (Bocs, de a címről ez jutott eszembe.)


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Bocs? Szerintem csak volt bocs :-D

;)


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

.

A videó elején néhol elmegy-visszajön a fényerő.

Ez a kamera gondja, vagy az utófeldolgozás eredménye?

Az automata fénymérés vétke. Az és az osmo is kicsit hektikusan működik néha. De legalább már fel tudok rá készülni

Alapvetően szerintem nem rossz. Némelyik felvétel nagyon rázkódik. Ilyeneket a profibbak valamilyen slider-el vesznek fel.
Esetleg valamilyen utólagos kép-stabilizálást megpróbálhatnál. (Nem tudom mivel vágtál, Blender-rel elvileg lehet ilyet csinálni.)

Huawei P20 Pro az árukereső szerint kb. 250k, ennyiért már kapsz egy belépő szintű DSLR-t objektívvel vagy egy videokamerát, ami valószínűleg sokat dobna a képminőségen.

ja, csak telefonalni meg mediatartalmat fogyasztani nem lehet vele. ezzel meg mindent.

Jogos a kolléga mondandója, ezzel nem csak kamerázni tudok hanem elég sok mást is, de tény, hogy a kamera funkciója volt a döntő ahhoz, hogy beruházzak erre a készülékre.

A rázkódás igen, megvan, 2 oka volt. Én állítottam a kamerán a joystick-al, illetve a másik probléma az volt, hogy brutál módon fújt a szél. Akkor úgy gondoltam, hogy az osmo biztos kiküszöböli...háát. Akkor már gyanusnak kellett volna lennie amikor egyszer magam felé fordult a kamera úgy belekapott a szél. De már nem akartam a teljes anyagot veszni, kíváncsi voltam mit lehet ennyiből összehozni. Kb ezt.

Tanulság az is, hogy fel kell pimpelnem a gépemet, (i5-6400 + GTX760 + 16G ram + ssd) nem bírja a 4K-t. Nem igazán értem, hogy preview lejátszásakor a Vegas pro 15 miért nem használja a GPU-t, mert a proci 100%-on jár.

és egy normális optika meg egy gimbal mennyibe kerül egy dslr-hez?

kb 600e-ből megvan egy rendes dslr (váz+objektív) és egy hozzávaló gimball még 2-300e. :)

Tetszik.

Alapvetően kiváló a képminőség, de a videó készítésnél nem lehet elég lassan "fogni" a felvevőt. (Ha rögzítek, én is mindig beleesek ebbe a hibába.)

Nyugodt, (leszedált!!!) állapotban-kézzel lehet csak. Semmi kapkodás, mindig fél v. egyharmad olyan gyorsan mozgatni, (zoom-olni) az eszközt, mint amit az ember alapból feltételezne, hogy jó lesz. (4K-nál meg hatványozottan...)

Így visszanézve a legjobban azon sajnálkozom, hogy legtöbbször elég lett volna egy helyben állnom és csak egy pontot videózni. Azt nem tudom, hogy tud-e a osmo olyat, hogy annyira lassan mozgatja a kamerát, mintha motion timelapse-et csinálnék, de közben meg 4K videót készít.
Majd kinyomkodom. :)

Kipróbáltam.
Először azt hittem csak a sok troll miatt kapott 3 pontot az alkalmazás. Letöltöttem egy bemutató appot ami megnézte kompatibilis-e a telóm, kiderült, hogy igen. A programot megvettem, összekonfigoltam nagy nehezen az osmo m 2-vel, de csak nem akart rendesen működni.
Nem jegyezte meg a beállításokat ha kiléptem, nem tudtam rendesen az osmo-val vezérelni, zoom gomb sem működött, csak a nagy látószögű lencsét használta a telét nem. Mintha réges régen korrektül megcsinálták volna az alkalmazást aztán azóta teljesen magárahagyták volna...

Kár érte, pedig jó kis program lenne. De refundoltam is a vásárlást.