Miskolc pillanatképekben

Mindig is érdekelt a videózás (is). Mindig úgy alakult, hogy én videózgattam családi összejöveteleken és mindenféle alkalmakon.
Néhány hónapja upgrade-eltem egy Huawei P20Pro-ra, ezen a héten pedig megérkezett a DJI Osmo Mobile 2-m. Ez utóbbit még erősen tanulom.

Íme az első gyakorlóvideóm, ha valaki érdekel - Miskolc, vagy a videó, vagy a két kütyü együttműködése - megnézheti.
Mivel a youtube sokat rontott a minőségén az eredeti renderelt anyagot INNEN letöltheti (vigyázz, 1.8G!)

És igen, manual EV/WB-t állíthattam volna, de csak utólag jöttem rá hol kell. Szóval majd legközelebb! :)

Hozzászólások

Ez is miskolci pillanatkép. :P (Bocs, de a címről ez jutott eszembe.)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A videó elején néhol elmegy-visszajön a fényerő.

Ez a kamera gondja, vagy az utófeldolgozás eredménye?

Alapvetően szerintem nem rossz. Némelyik felvétel nagyon rázkódik. Ilyeneket a profibbak valamilyen slider-el vesznek fel.
Esetleg valamilyen utólagos kép-stabilizálást megpróbálhatnál. (Nem tudom mivel vágtál, Blender-rel elvileg lehet ilyet csinálni.)

Huawei P20 Pro az árukereső szerint kb. 250k, ennyiért már kapsz egy belépő szintű DSLR-t objektívvel vagy egy videokamerát, ami valószínűleg sokat dobna a képminőségen.

Jogos a kolléga mondandója, ezzel nem csak kamerázni tudok hanem elég sok mást is, de tény, hogy a kamera funkciója volt a döntő ahhoz, hogy beruházzak erre a készülékre.

A rázkódás igen, megvan, 2 oka volt. Én állítottam a kamerán a joystick-al, illetve a másik probléma az volt, hogy brutál módon fújt a szél. Akkor úgy gondoltam, hogy az osmo biztos kiküszöböli...háát. Akkor már gyanusnak kellett volna lennie amikor egyszer magam felé fordult a kamera úgy belekapott a szél. De már nem akartam a teljes anyagot veszni, kíváncsi voltam mit lehet ennyiből összehozni. Kb ezt.

Tanulság az is, hogy fel kell pimpelnem a gépemet, (i5-6400 + GTX760 + 16G ram + ssd) nem bírja a 4K-t. Nem igazán értem, hogy preview lejátszásakor a Vegas pro 15 miért nem használja a GPU-t, mert a proci 100%-on jár.

Alapvetően kiváló a képminőség, de a videó készítésnél nem lehet elég lassan "fogni" a felvevőt. (Ha rögzítek, én is mindig beleesek ebbe a hibába.)

Nyugodt, (leszedált!!!) állapotban-kézzel lehet csak. Semmi kapkodás, mindig fél v. egyharmad olyan gyorsan mozgatni, (zoom-olni) az eszközt, mint amit az ember alapból feltételezne, hogy jó lesz. (4K-nál meg hatványozottan...)

Így visszanézve a legjobban azon sajnálkozom, hogy legtöbbször elég lett volna egy helyben állnom és csak egy pontot videózni. Azt nem tudom, hogy tud-e a osmo olyat, hogy annyira lassan mozgatja a kamerát, mintha motion timelapse-et csinálnék, de közben meg 4K videót készít.
Majd kinyomkodom. :)

Kipróbáltam.
Először azt hittem csak a sok troll miatt kapott 3 pontot az alkalmazás. Letöltöttem egy bemutató appot ami megnézte kompatibilis-e a telóm, kiderült, hogy igen. A programot megvettem, összekonfigoltam nagy nehezen az osmo m 2-vel, de csak nem akart rendesen működni.
Nem jegyezte meg a beállításokat ha kiléptem, nem tudtam rendesen az osmo-val vezérelni, zoom gomb sem működött, csak a nagy látószögű lencsét használta a telét nem. Mintha réges régen korrektül megcsinálták volna az alkalmazást aztán azóta teljesen magárahagyták volna...

Kár érte, pedig jó kis program lenne. De refundoltam is a vásárlást.