Politika - javaslat

Fórumok

Nem lehetne egy, a Veterán klubhoz hasonló zárt klubot nyitni a politikai témáknak?

Vagy egyedül vagyok azzal, hogy bár elfogadhatónak tartom a politizálást/(bél)sárdobálást, mégis jobb lenne valahol olyan helyen, ahol csak az látja, aki explicite kíváncsi rá?

Hozzászólások

Szerintem ehhez nem kell zárt osztály, én erre a threadre is csak a "javaslat" miatt kattintottam, egyébként (néhány szórakoztatónak ígérkező threadet) meg sem nyitom őket.

tl;dr nekem mindegy :)

Tisztázzuk: nem közvetlenül a reakciódra céloztam, csak... khm... láttunk már néhány zárt körű klubot, ahonnan valahogy folyton szivárogtak az infók. És valahogy majdnem mindig az derült ki, hogy a zárt kör csak arra való, hogy egyes gerincüket vesztett egyedek lejáratni próbáljanak másokat.
Őszintén szóva kevéssé lepne meg, ha az itteni zártosztály másra is jó lenne. :D

Jode ami nem erdekel, azt minek nyitod meg?

De ha meg oszinte lennel es azt mondanad: "irrital"... ember azt hinne, hogy tobbsegeben felnott emberek jarnak ide :)

Ami nem erdekel, ne olvasd. Tudod, hogy hany olyan topic van itt, amit nem olvastam? (najo, flame topicok kivetelevel) :) de tenyleg, ne legyel a magad ellensege, es ignorald. Mondjuk azert ne ess at a safe-space buborek tuloldalara, mert az se jo.

Akkor már inkább HZ zárt klubbot kellene létrehozni, ahol csak te volnál ;)

HZ jó munkás ember. Sokszor szól hozzá *mindenhez*, igaz segíteni hajlandó, de nem képes. Amúgy homo sapiens sapiens vagyok, így természetesen gerinc is van a hátamban. Valamint csak a homo sapiens sapiens képes fórumokon commentelgetni, ki milyen színvonalon. Mint látható te nem vagy éppen az értelem megtestesítője. A rovarok egyébként nem rendelkeznek belső vázzal, így természetesen nincs gerincük. Általános iskola 3. osztályában már tudják ezt a gyerekek, nem kell kiemelni, hogy _gerinctelen_ csótány. Nem ad plusz információt. De legalább beszélsz. Tudom ez a cél. Mert HZ jó munkás ember.

Ostoba egyértelmű, hogy te vagy. Díszfasz. Ilyen nincs, a fasz nem dísz, hanem ivarszerv. Lehet, hogy a sajátodból indulsz ki, az a te bajod, engem nem érdekel. Mocskolódásod meg az alpári stílusod lendíti előre az oldalt, meg a mindenhez hozzászólok valamit, nem baj ha csak kötőszavakból meg toldalékszavakból áll? Melyikre gondolsz?

Szerintem szezonális dolog, pár hét és "megunják és hazamennek"

Szerintem teljesen felesleges, van kismillió fórum ahol a politizálásra hajlamosak kiélhetik magukat.

--

Szerintem úgy lenne demokratikus ha nem szólhatna hozzá akárki, és az olvasásból is lehetne zárni embereket.

Ott a 444 meg a 888, mindenki leirja, amit akar, az olvassa, aki akarja es az is szol hozza, aki akar.

Furcsa. Pont a 888 esetében azt láttam, hogy ott nyugodtan írhattam bármit, nem törölték (jó, ez pár hónappal az indulásuk után volt), míg a 444-re eleve csak cenzúrázott anyag mehet ki. Ami szerintem több, mint gáz... de ugye a 444 alapítóját akkor se tartottam százasnak, mikor még indexes színekben rontotta a levegőt. :D

Az enyém. A 888-éba... bocs, én látássérült vagyok, te meg szimplán vak, ha ilyen baromságot képes vagy leírni. :D
Pont az volt benne a poén, hogy a szerzőjüket küldtem a halál faszára, oszt mégis megmaradt legalább másnapig.
Hogy utána is ott volt-e, azt nem tudhatom, mert nem járok oda azóta se.
De pl. a mno-ról kb. három perc után tűnt el minden, amivel csak halványan is kritizálni mertem akár a kommentelőik, akár a szerzőik baromságát.

Ez jó, mert azt jelenti hogy itt biztosan nincs cenzúra. Viszont moderalas van, pl engem is valaki feljelentett és véletlenül kimoderaltak, pedig csak szomagyarazattal éltem a "white trash"-temakoreben. :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

HZ te amugy miert nem szereted a szolasszabadsagot?

Tudod kisfiam, hogy amit itt fentebb elkövettél, azt úgy hívják, hogy rágalmazás?
Egyelőre én tartom el a "csajomat", jobb ha tudod... te meg szólj, ha már sikerült kiköltöznöd a mamahotelből! :DD
(gyk: aki arra képtelen, hogy az őt nyilvánvalóan átverő autós oktatót kirúgja és másikat keressen, azt úgy hívják, hogy életképtelen :D)

Tudod mi a vicc: a hozzászólásaidon látszik, hogy mennyire gyerek vagy, életkortól függetlenül.
Kettőnk közt az a különbség, hogy én direkt szórakozok, ismerem az önirónia fogalmát és hasonlókat, te viszont egy szegény, gyereklelkű szerencsétlen maradsz amíg élsz. Mert ebből nem nagyon fogsz kinőni. :)

Roviden a velemenyem:
Ha mar olyan szinten jarsz, hogy inkabb el akarsz bujni a politika elol, ha a neked kedves forumon nem szeretned viszont latni a politikat, ha szorongas/rossz kedv/barmi egyeb negativ erzes ragad el, amikor poltikaval szembesulsz, akkor arra bizony --sajnalatosan-- az a valaszom, hogy: meg tobb politikara van szukseg!

A jelenlegi autokrata rendszer celja az, hogy felszamolja a parbeszedet, felszamolja az emberek poltika fele nyujtott erdeklodeset (az elmult 8 evben hanyszor lattad a jelenlegi kormanyt leulni vitatkozni az ellenfeleivel?), meg akarja utaltatni a poltikat minden nem veluk szimpatizalo emberrel, egyfajta "ha nem tudom megtorni, akkor elzavarom" elv menten mukodik Magyarorszag _jelenlegi_ kormanya.

Mind europa, mind a vilag sok resze azert kuzdott, hogy ne uralkodjanak folotte feudalis urak, ne legyen igazsagtalansag, hanem egy demokracia-szeru rendszer tudjon letre jonni (most nem az a lenyeg, h jo-e a demokracia vagy sem) amiben mindennki jol erzi magat, de minimum nem erzi magat elnyomva/kisemmizve/kihasznalva (lsd oroszorszag, kina, e-korea, iran, oman, stb..).

Ha Te megis inkabb ki akarod zarni a poltikat az eletedbol, akkor azzal kvazi elfogadod a jelenlegi rezsim mukodeset, annak letet --> teged legyozott a rendszer, vesztettel.

-------------------------
Roses are red
Violets are blue
Unexpected '}' on line 32

Szerintem félreértesz, ettől függetlenül köszönöm az (azt hiszem első) korrekt reakciót.
Nem akarok elbújni a politika elől.
Pár napra lekapcsoltam mindent a választások után, ami politika volt, még a netes híroldalakat is kiiktattam a böngészőmből, mert nem voltam kíváncsi a vesztesek sirámaira, vádaskodásaira, sem a nyertesek kárörömére. (jobbostól valódi örömöt még nem láttam az elmúlt harminc évben)

Egyszerűen az van, hogy szeretnék végre IT oldalon IT témákat látni cikknek álcázott reklámok, marketingrizsa (pl. pcworld) és politika helyett. Itt anno valaki azt mondta, hogy tilos a politika (ez jó rég volt), most meg a friss témák közt kb. minden harmadik politika... Ezzel lett teli a hócipőm.

Szerintem jobb lenne ennek egy zártkörű klub az őskori tagoké mintájára, amit csak az olvas és ír, aki tag.
(hangsúlyozom: a hup-ról beszélek)

Egyéb helyen nem zavar, néha még élvezettel hergelem is a bértrollnak látszó agyatlanokat, néha komoly sikerrel. ;)

"most meg a friss témák közt kb. minden harmadik politika..."

Ja, pl a BKV-s e-jegy botrány is és a valasztas.hu precízen időzített lehalása is erősen politikai beütésű, DE ettől még IT.
Én spec nem tudom, hogy lehetne kettéválasztani, vagy csak félig beszélni róla. Vagy mi alapján nem kirakni ide.

Mint, ahogy korábban is írták, a hatalom célja, hogy ne beszéljenek róla. A politikának a mindennapok részének kell lennie, amennyiben valós változást akarnak az emberek. Azzal, hogy valaki az mondja "Engem kurvára nem érdekel a politika, pfúj, ne is halljak róla!44%!+!", az csak azt ismeri be, hogy szarik a saját - jelenlegi és jövőbeni - életére.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

De... a machivellizmus politika, vegytiszta politika, a politikák atombombája: mindennek annyi, ahová ledobják, és a természetéből adódóan viszontbombázástól szűnik meg.

Aki a szórásukba kerül, annak annyi; mindegy, hogy ő az, aki az elsőt indította, vagy aki örült annak, hogy micsoda tűzerejük van, vagy aki szót emelt, vagy aki csak lelkesedni rest volt.

Akkor el sem tudod képzelni, hogy valaki nem közömbös, de nem is az jelenti számára a politizálást, hogy ellenáll, hanem az, hogy nagyobb részt - ha nem is mindenben - egyetért? Ezért kérdeztem. Tudom, nehéz elhinned, de így 8 nappal a választások után csak-csak valamelyest mégis védhető ez az álláspont az eredmények tükrében.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Asszem, sejtem: itten a mérnöki tervezés és felsőbbrendűség bizonyítékaként jegyzett magyar nyelv egyértelműsége sérült kissé

a mindenkori hatalom támogatói az idióták = a mindenkori hatalmat az idióták támogatják

ugyanakkor

a mindenkori hatalom támogatói az idióták = az idióta viselkedés következménye a kormány támogatása.

Mint az ambivalens kép: a befogadótól függ, hogy melyiket látja.

nah ja, de a vége jellemzően soros, migráns vagy orbán egy g.ci szintre megy. és innentől lesz érdektelen a szakmai része is, mert nekem nincs arra időm, hogy ezekből kihámozzam a számomra érdekeset. szerencsére a hupperrel pár kretén kiiktatható, de ilyenkor az egész ág kuka, pedig lehet értelmes is utána akár.

"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

"jobbostól valódi örömöt még nem láttam az elmúlt harminc évben"

Akkor nagyon szelektív a látásod, mert éppenhogy minden magyarnak jót akarunk, és azért mámoros az örömünk.

Nyilván a legellenszenvesebb figurák kínlódásán is lehet némileg szórakozni, de az csak cseresznye a habon.

ez hülyeség. van köcsög és normális jobbos, valamint van köcsög és normális balos. az ellenségkép érdekes, jobboldal soros és migráns, baloldal orbán és fidesz. azt leírni, hogy jobboldal csak rosszindulat, és lebegtetni, hogy a baloldal csupa móka és kacagás, hiba. persze ettől láthatod így.

"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

És még hozzátenném, hogy én néhány politikai szereplőt valóban ördöginek tartok - például Soros Györgyöt is -, de a balos honfitársaimat nem.

Nyilván azt gondolom, hogy nekem van igazam, és ők tévednek. Ha nem ezt gondolnám, akkor átállnék én is :-).

De emiatt nem gondolom hogy ők rosszabbak lennének. Érzelmi deficitet meg pláne nem gondolok róluk. És azt kell mondjam, hogy emberileg sértő amiket írsz, és ezzel aláásod a párbeszédet. Én nem vagyok sértődékeny, vastag bőr van a képemen, mondhattok bármit, lepereg rólam. Csak szólok arra az esetre, ha nem vetted volna észre.

Hat Soros Gyorgyot nem nehez "ordoginek" tartani. Annyi allamnak avatkozott bele a politikajaba, hogy vilag szinten ismerik tetteit: USA-tol Oroszorszagig. Meg Izrael is eliteli, ott is persona non grata. Az "Allitsuk meg" kampanyban sem vagyunk egyedul. Bar tudtommal szervezeteit sehol sem adoztatjak meg (ugy mint, ahogy nalunk fogjak), de sok orszagbol kitiltottak, illetve van ahonnan nehany millio $-os birsag utan kivonult.

Az embernek van egy politikai nézőpontja, ha ellenzéki oldalról ingerlik, "kikommentálja", azzal megnyugszik. Mivel nem köpönyegforgató, ezért a következő azonos inger esetén sem tud mást mondani.

Az elfoglalt pártállás a megfigyelésem szerint hitjellegű, - hitvitának meg nincs értelme. Következésképpen, meg kell jegyezni a barátainkról ki milyen pártállásu, és ellentétes esetben a politika nem téma. Rengeteg más van, amiről nagyszerűen lehet beszélgetni + egy kicsit még sörözni is.

(HZ, Te is "elmondtad" már a politikai hovatartozásodat elégszer. Akár tiszteletben is tarthatnánk, csak ne akard ismételni kérlek. Van sok más téma, ami sokkal jobb lehet itteni véleménycserére.)

Nem értek egyet azzal, hogy esetleg politikai öncenzúrát kellene bevezetnünk a békesség érdekében. (Az persze rendben van, ha trey úgy dönt, hogy kinyesi a szakmai portáljáról a politikát.) Pontosan ez a hatalom érdeke, hogy a közvéleményt teljes mértékben ő tudja diktálni, és értelmes kommunikáció még véletlenül se legyen az emberek között.

Szokták azt is mondani példaként, hogy az ókori görögök azt nevezték idiótának, aki felnőtt férfi létére nem foglalkozott politikával. Márpedig ők nem voltak hülyék.

Hogy miért nem szabad feladni a politikai beszélgetéseket:

"Most mindenki bámulja a dobozt, amiből sport jön, vagy hangos zene, úgyhogy már nem lehet beszélgetni.

Az egészet a kormány szponzorálta, mert csak kormányzati engedéllyel üzemelhettek a nagy bár- és étterem láncok Európában. Úgyhogy Ez történt, szándékosan. Mert ne feledd, semmi sem történik ok nélkül. Mi lehetett az ok? A vendégek biztos, hogy nem panaszkodtak, hogy unatkoznak a bárokban, és nem szeretnek beszélgetni. Az emberek ide-oda mozogtak a kocsmában, bele-bele hallgatva a beszélgetésekbe, és ha érdekesnek találtak egy témát, akkor bekapcsolódtak. Miért volt olyan fontos, hogy megakadályozzák a kommunikációt? Ez a fő propaganda eszközük, amivel blokkolni képesek a kommunikációt az emberek között, még a szobákban is.

Észrevetted, hogy már meg sem beszélik egymással a híreket, miután a tévébemondó felolvassa nekik?"

Forrás - Alan Watt: Az emberi psziché manipulálása - leirat: http://mediavadasz.info/alan-watt-az-emberi-psziche-manipulalasa/

Esetleg gondolkoztál már azon, hogy ne picsogj hozzá olyan témákhoz, amit utána úgy is törölni akarsz, mert nem vállalod fel utólag a véleményed?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

HZ ne csinald ezt, mert gabu hupmeme-je mar olyan hosszu, hogy igy is nehezen toltodik be a telefonomon :)

Ha csak a sajat velemenyedet tudod elfogadni es erzekenyen erintenek masok hozzaszolasai, akkor ne nyiss es latogass ilyen temakat! Egy forum (vagy akar egy beszelgetes is) barmikor tartalmazhat ellentetes velemenyeket, ezt nem lehet ugy kezelni, hogy a masikat hulyenek nezed. Felhozhatsz ellenerveket, magyarazatot kerhetsz, de azzal nem nyered meg a vitat, hogy valakit lenacizol vagy azt mondod hulye. Ezt nem csak itt erdemes megtanulni, hanem a valo eletben is.

Csoportokat kellene létrehozni mondjuk egy BASH-script problémájának megoldására.

1. szélsőbal megoldás
2. neoliberális módszerek
3. posztkommunista eljárás
4. agyhalott megoldás
stb.

Így a python-kód is szebb, mindenki választhat a megoldások közt.

-----------------
10-féle lény van:
-- aki ismeri a bináris számrendszert,
-- és amelyik nem.

Ez egyébként jó ötlet. Néha próbálom megjegyezni a nickek politikai állását, de képtelen vagyok, mert túl sokan vagyunk hozzá.

De ha bevezetnénk, hogy mindenki beállítja - mondjuk Fidesz narancssárga, baloldal kék, újbaloldal (Momentum) lila, Jobbik zöld - a saját pártállását, akkor könnyebb lenne egy véletlenül előforduló szakmai vitánál kiszűrni, hogy melyik technikai megoldás milyen pártálláshoz illik.

Akkor végre lehetne olyan, hogy igen ez szép megoldás, de Fideszes ajánlotta, úgyhogy inkább valami bonyolultabbat és drágábbat választok. Vagy a liberálisok is ilyet vettek? Akkor gyorsan eladom!

Hasznos volna!

> ha bevezetnénk, hogy mindenki beállítja - mondjuk Fidesz narancssárga, baloldal kék, újbaloldal (Momentum) lila, Jobbik zöld - a saját pártállását
Gabunak már volt erre egy házilag barkácsolt, privoxy alapú megoldása (ld. itt).
De az Ajnasz-féle hupper-ben lehet a felhasználókat egyéni ízlésed (vagy a vélt politikai hovatartozása) szerint színezni.
Szóval előtted a lehetőség, csak választanod kell a megoldások közül :)

Némileg viccnek szántam a túlegyszerűsített logikát. Bár nem teljesen légbőlkapott. A programjuk itt-ott eltér, de a szellemiség, feeling amivel vonzó akar lenni hasonló.

A nyugat kritika nélküli dicsérete a globalistákhoz köti. A családtámogatási rendszert olyanra alakítaná vissza, amiről szerencsére végre váltottunk a mostani részben adókedvezmény alapúra.

A nemzet összetartozásáról amit írnak az szimpi, de a többivel összevetve engedtessék meg nekem, hogy némileg kételkedjek az őszinteségében.

A migrációról nem találtam állásfoglalást a programjukban, de lehet, hogy csak túl felületesen olvastam.