Fotós weblap

 ( dzsolt | 2018. február 13., kedd - 12:00 )

Sziasztok!

Egy ismerősöm keres webmotort a fotós oldalához, ahol az ügyfeleknek át tudja adni a képeket (biztonságosan, bejelentkezéssel), jelentkezni tudnak időpontra és kezeli a foglalt időpontokat, portfóliókat/projekteket tud közzétenni és ehhez a jelentkezőket kezelni, szerződéseket előkészíteni aláírásra, kérdőíveket létrehozni, értesítőket küldeni, modelladatbázist kezelni, több nyelv (német, török, magyar legalább az angolon kívül) stb...
Én hülye azt mondtam neki, hogy Wordpress, most meg nyaggat, hogy hogyan, melyik pluginnal stb, de igazán nem értek hozzá (soha nem használtam, telepítettem, csak látom, hogy a legtöbb fotós ezzel oldja meg). Nem nekem kell megoldani szerencsére, de ha már belemásztam szeretnék neki érdemi infót is adni, mert eddig nem igazán sikerült.
Tehát tanácsokat kérnék, milyen megoldásokkal lehet elégedett? Fizetős is természetesen, de egy demó elérhetősége jó lenne.

Thx

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Keressen fel egy szakembert.

:)

Pont azt ajánlottam neki, hogy eszébe ne jusson valakivel leprogramoztatni, mert tuti van készen csak meg kell venni. Már ezen törte az agyát...

By

dzsolt

Nem ezt mondtam, hanem azt, hogy szállj ki, ha nem akarsz/tudsz rendesen segíteni. Láthatóan nincs meg hozzá a szakértelmed, a lényeget pedig már elárultad neki: meglévő rendszert kell testre szabni, illetve szabatni egy szakemberrel.

:)

+1

Nem kizárt ám, hogy egy ügyvitelre specializálódott ember nem dobja neki össze könnyebben-olcsóbban ezt, mint egy wordpress mágus, aki csak egy kicsit módosít ezen a modulon, kicsit azon, aztán még itt is van egy hiba, meg az egyik plugin nem kompatibilis a frissítéssel, ..., az is egy szempont, hogy 8 beszállítóval dolgozol, vagy 1-el. Az, hogy ügyviteli szoftver nem kell, hogy milliókat jelentsen, amiket leírtál egyszerű folyamatok, kellő eszközökkel (ügyviteli szoftver sablonokkal, esetleg pont ilyesmivel amit kerestek) rendelkező programozót keress. Design-t pedig bízd szintén a programozóra, vetess vele egy sablont, de olyat, amire rábólint, hogy nem lesz kompatibilitási hiba később se.

Alapvetoen ez egy sub, de...

Amit a legtobb helyen latok, hogy:
- foglalt idopontok gdocs/spreadsheet-ben,
- elozetes fotok dropbox/zip-ben,
- vegleges kepek ugyis szemelyesen, cd/dvd/custompendriveon,
- weboldal wordpress valami otvendollaros template-tel, de amugy csak a kontakt formra hasznaljak,
- modelladatbazis meg otthon, txt-ben

Biztos hogy atomreaktorral akar kezdeni az ismerosod, van ennyire felfutott a studioja?

-w-

Elég jól beindult, időt szeretne spórolni, hogy ne az általad felsorolt megoldás legyen és ne kelljen alkalmazottat felvennie, mert annyira meg még nem futott fel. Majd később! Amúgy én is valami WP template-re gondoltam, de nem ismerem ilyen mélyen ezeket a rendszereket, azt hittem van annyira fejlett, hogy minden egyben is megvehető, hogy ne kelljen szegelni és én ilyen ügyben csak itt tudok kérdezni tapasztalat híján. A tanácsadáson túl nem akarok tudni semmiről :D

By

dzsolt

Ertem. :) En mindenkeppen kulonvennem a site-ot (ami legyen pofas) az ugyviteltol (ami mukodjon), ugyhogy eselyes, hogy ket kulon rendszerrel kene szamolni. Utobbira amugy fingom nincs, hogy igy 2018-ban mi mukodne jol, de erdekel a megoldasod. Valami ecommerce-jellegu cucc nem jo?

-w-

Office 365, havi kb 4 euró.

> ahol az ügyfeleknek át tudja adni a képeket (biztonságosan, bejelentkezéssel)
> szerződéseket előkészíteni aláírásra
> modelladatbázist kezelni
Sharepoint

> jelentkezni tudnak időpontra
Microsoft Bookings

> jelentkezőket kezelni
> kérdőíveket létrehozni
Forms

> értesítőket küldeni,
Flow

-- a Microsoftnál dolgozom

no én ilyet nem fogok neki ajánlani, még a végén engem fog kérdezgetni, hogy mi merre. Életemben nem használtam a cég termékeit pár óránál többet (amíg megvettem a gépeim és letöltöttem valami friss telepítőt, addig láttam), nem akarok magamnak bajt :)
By

dzsolt

Akkor ugyanezt a googletől. (bocs gelei :) )

Annak annyi előnye van, hogy gmailje kb mindenkinek van, szóval az össszes izébe menni fog az auth extra kanyarok nélkül.

Use the force Luke... err or Google
https://photography.tutsplus.com/articles/5-professional-photography-website-services-compared--photo-4227
https://contrastly.com/website-builders/
http://www.foliolink.com/
https://pixieset.com/

Wordpress plugineket nem ismerem, de ezt kb minden vérpistike meg kellene tudja guglizni, ha mindenképp arra vágytok. Felnyomtok egy tesztoldalt és végigpróbálgatjátok a plugineket. Ha találsz valahol cikket v leírást, az úgyis másik verzióról fog szólni, azóta lehetnek más feature-k/bugok. Ha tényleg segíteni akarsz neki, szerintem nem fogod olyan egyszerűen megúszni, mint ahogy szeretnéd. A legegyszerűbben úgy úszod meg ha egy professionalt referálsz neki...