folyamatábra szoftver tipp regényíráshoz(!)

Kedves szakik, ilyen témát még láttam a HUP-on, így felvetem... :)
Jó ideje írok egy humoros, jófiúkról és bűnözőkről szóló regényt (igyekszem félig Rejtő, félig
Guy Ritchie lenni).
Eljutottam odáig, hogy fejben már nem tudom tartani a cselekményt, rengeteg szálon fut az egész, ráadásul menet közben módosítgatok is, magam sem tudom, hogy mi lesz a végleges szál, tudtok valami idevaló szoftver-megoldást?
Valami gyorsan kezelhető fastruktúra-szerűség rajzolgató kellene nekem.
Cselekmény-példa: főhős1 menni készül A pontba. Főhős2 is készül A pontban, de lehet, hogy úgy döntök, hogy főhős2 B pontban fog menni, onnan C pontba, majd innen megy A pontba, hogy konfliktusba keveredjen főhős1-el... remélem érthető...
- papír/ceruza alapon már nem megvalósítható, itthon van ugyan vagy négyzetméternyi üres falam, de arra nem akarok rajzolgatni, újra kellene festenem a szobát :)
- Microsoft Visio-t is használtam, egész szép hálózati rajz az eddigi eredmény (egy switchből jöttek az elágazó cselekményszálak, a szerverek voltak a főbb cselekmény-pontok, jó sok VLAN lett van már :)), de ez ágyúval-verébe megoldás számomra :))
- Inkscape vektoros rajzoló tök jó, azonnal tudok kockát rajzolni, abba beleírni 1 sort és nyilakat húzogatni a többi cselekmény-kocka felé, tologatom a kockákat, de itt nincsen if-then kapcsolat... scrollozom az egész hatalmas rajzot.
tehát valami olyasmi dologra gondolok, hogy pl főhős1 cselekményvonala kék színű, főhős2 vonala piros színű, és ráadásul valahogy látszódjon is az időrend, a rengeteg főhős rengeteg cselekmény-szálának időben előre haladása...
- OTRS ticketing rendszerbembe is felvittem már poén-hibajegynek a dolgot, és válaszoltam magamnak, de ez sem megfelelő :)

Bármilyen szoftver megoldás érdekel, csak OS X ne legyen, és amúgy is kíváncsi vagyok, hogy találkozott-e valamelyik kollega ilyen kéréssel :)

Hozzászólások

Az vigasztaljon, hogy még Rejtőnél is előfordulnak ellentmondások :-).

De azért a sztori lényege mindig kikerekedik, a csattanó elő van készítve, nem csak úgy írta, hogy, na tele van kb egy könyv, ide kitalálok valami csattanót!

Én is akartam már írni regényt, de én fordítva gondolkodtam: először legyenek meg a fő figurák, meg a lényeg, a történet fő vonala. És aztán lehet felöltöztetni epizódokkal. Enélkül szerintem tuti, hogy nem lehet a végén kereken lezárni.

Forgatokonyv-iro cuccok sztem jok lehetnek. Van linux-ra is par. Fade In pl. Biztos van olyan is, amiben lehet cselekmenyt "huzalozni".

Szerk., bocs: screenwriter tools

(off: legyszi mielott regenyirasba kezdenel, nezz mar utana a -ba/-be es a -ban/-ben ragok kozti kulonbsegnek..)

--
Worrying about killer AI and the superintelligent robots is like worrying about overcrowding on Mars. - Garry Kasparov

Csak hogy ontopic is legyek: dia
Nyilt forrasu, ingyenes, bar az OSX-es kriteriumodat nem teljesiti, mert szerintem portoltak arra is a szemetek.

Tud mindenfele temakorbe illo figurat, ossze lehet oket nyilazni, van kulon idoskala is.
Nem kifejezetten erre kihegyezett program, de eleg szeleskoru ahhoz, hogy eleg sok abrara hasznalni lehessen.

--
Worrying about killer AI and the superintelligent robots is like worrying about overcrowding on Mars. - Garry Kasparov

Köszönöm mindenkinek a javaslatokat, kipróbálom ezeket, türelmi időt kérek, és referálok! Természetesen várom a további tippeket, ez a fórumtéma megérdemel egy tartósságot csak miattam! :D

graphviz vagy neo4g amelyik jobban kézre áll. Ha jól tippelek itt már nem csak az ábrázolás hanem a szálak elemzése lenne hasznos.