Lehet kapni VGA-s, Windowsos mini PC-t?

Egy irodában az entrópiát csökkentendő arra gondoltam, hogy monitor hátuljára szerelhető PC-k jelenthetnék a jövőt. De nem igazán találok olyat, ami
- OEM Windows-zal megvásárolható
- van analóg monitor csatlakoztatására lehetőség
- van benne Intel i3-i5 és 4-8 GB RAM, hogy fürge legyen 10+ böngészőlap mellett futó Excellel is
- továbbá tudok belőle 1-2 darabonként vásárolni.

Az sem gond, ha nem szerelhető a monitor mögé, csak viszonylag kicsi legyen, hogy helytakarékosan lehessen elhelyezni.
Tudtok ajánlani valamit?

Hozzászólások

Az analog monitort ugy is meg lehet oldani, hogy DVI-VGA konvertert hasznalsz.

Zotac ZBOX, Intel NUC, HP EliteDesk mini, Acer Veriton, Lenovo ThinkCentre SFF, Asus VivoMini, esatobbi -- ezek mind megfelelok lehetnek.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Hát én Hungarisztáni, számlás-áfás megoldásra gondoltam, mert mégiscsak iroda. De ha ennyire olcsó és tényleg jó (végülis csak a gépet és a monitort tudja kinyírni), akkor megoldható így is.
De EU-s forrásból is megoldható (link), ez se drága. Igazából van is ilyen itthon, most jutott eszembe, egy pi-s project-hez vettem de még sehol se tart.

Tényleg nem drága.

Ez például az, amin nincs táp bemenet, így az hdmi-ről rabol áramot. A HDMI kiemeneten 55mA terhelhetőség garantált hivatalosan. Egy ilyen adapter 200mA-t simán bekajál. Ha az eszköz hdmi kimenetét úgy készítették, hogy bírja a terhelést, akkor nincs probléma. De ha kisebbre méretezték, akkor lehet, hogy elpukkan pár alkatrész idővel.

Persze az a webshop simán ajánlhatja azt a gagyi adaptert a raspberry pi újabb változataihoz, mert miután a pi1-esek hdmi-je eldurrangatott hasonlóktól, a gyártó a későbbi board változatokon már 400mA terhelésre méretezte a kimenetet, azokban nem okoz kárt.

Itthon sokszor a korábbi generációs vagy gagyibb fajta kínai átalakítók mennek 10x-es áron. Persze vannak minőségiek itthon is, csak azok még drágábbak.

Az entrópia növekszik, termodinamika vazze :)
Amúgy az i5 és 8g ram erősen overkill pár (10+) tab és pár excel alá.

Ha kis gépet keresel, akkor SFF létezik szinte minden nagy gyártónál, akár használtan is kapsz i3-i5 procist - igaz az nem a legújabb faszomtuggyamilyen lake generáció.

Bár ezért páran megköveznek, de szerintem nézelődj kicsit országon kívül is. Én ezek egyikén gondolkozom, ha a családban bedöglik valaki gépe, legközelebb ilyet kap https://mele.aliexpress.com/store/715968?spm=2114.11010108.4.15.2990dfb… .
A ~130 dolláros verzióban már cserélhető a ram, rakható bele M.2 sata ssd, illetve 2.5"-os meghajtó, teljesítményre meg bőven elég.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Valóban ezt benéztem, bár a 180$-s verzóban már 4 giga a ram, irodai/otthoni netezős konfignak megfelel és még mindig jó az ár.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Abban meg a 32GB eMMC a karcsú :)
Mielőtt innen rendelsz, nézz szét Alin, találni jobb konfigokat (4/64GB), akár olcsóbban is.
Nincs velük tapasztalatom, nézegetem őket egy ideje, de mindig arra jutottam, hogy 30-50k-ból már jobb asztali PC-t lehet összerakni akár SSD-vel is, mint ezek. Használt, brand gépekből meg pláne, azokhoz meg akár win licenc is jár(hat).
Egyetlen dolog ami mellettük szól a fogyasztás és a zajtalan működés.

Bővíthetők sata ssd-vel/hdd-vel. Amúgy csak példa volt, találni ugyanott olyan hasonló minigépet, ami i5-tel szerelt, dual gigabit lan-nal, stb-vel, szintén 200$ körüli áron.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Olyat nem gyártanak tudtommal amit te keresel, viszont egy konverterrel megoldhatod egyszerűen a dolgot.

* moderálva *

Elég jól szűrhető is az oldal nézz rá hátha.

Több cégnél és irodában pont ezért használnak csak egységes laptopokat, akkor is, ha nincs szükség a hordozásra, és nem viszik haza a munkát vagy a gépet. Kevés helyet foglal, nincs sok kábel, könnyű cseredarabot biztosítani, meg egységesen supportálni. Szerintem ezért nincs már nagy piaca a thin clienteknek meg a monitorpécéknek.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988@Proharder Fórum

Most vetettem egy klienssel hármat.
HP Prodesk 600 G3 Mini. Rendelésre lett hozva, i3 T szériás, SSD, soros port és VGA is van rajta. Olyan modell is van amin nincs. Kb 20 euró hozzá a 100mm-es VESA "tok".

Nem egy kategória a Brix-el pl, sokkal jobb benyomást kelt a belső is. Nyilván lehet hozzá 5 éves NBD Care Pack-et is venni.

Mi ilyeneket vettünk nemrég egy halommal csak I5 procival - azt most nem találom hirtelen, de ugyan ez

https://www.intel.com/content/www/us/en/products/boards-kits/nuc/kits/n…

memóriát raktunk bele 8gb + ssd 240
Irodai célra van, meg páran rajzolgatnak vele. Élvezik a munkát a dolgozók. Overkill vagy nem az mind1, nem kell a gépre várni ez elvárás volt :)
Nem ócsó ;)

Szerk:
Ja a kérdésre válaszolva: Konverter :)

3 éve vettem az asszonynak itthonra egy Gigabyte BRIX-et (4010-es). i3, 8GB ram, 250GB ssd. A mai napig tökéletes Windows 10-el, dolgozik, és játszogat is rajta. Szerintem általános irodai munkára felesleges az i5, illetve gondolom az aktuális i3 ugyanebből erősebb is. Akkoriban jóval olcsóbb volt mint az Intel NUC, a mostani árakat nem tudom.

VESA mountos ez is, és remekül szerelhető, azóta vettem bele a gyári helyett egy 5Ghz-s wifi/bt modult is, illetve a ramot meg az SSD-t is én bővítgettem.

Sajnos az analóg VGA portot, és (azt hiszem) a gyárilag hozzá adott Windowst nem teljesíti, de ha ezeket meg tudod oldani máshogy, akkor csak ajánlani tudom a BRIX modelleket.

A Windows feltétel valójában a végeredménye volt a legyen benne memória, tárhely, működjön OOB elképzelésnek, amiből minden bizonnyal engednünk kell.
Nem bántam volna azt sem, ha olcsóbban jutnánk Windowshoz. Ilyen 2-3 darabos tételben hogy kell egyáltalán win-t meg office-t venni? Jól sejtem, hogy a MS webbolt listaárán vásárolni felér egy átveréssel?

Van cég, aki árul használt és gondolom visszáru windows, office és más licenszet, matricával és számlával (az utóbbiak biztosítják, hogy nem valami msdn előfizetésből illegálisan továbbadott kulccsal üzérkednek).
Róla jókat hallottam https://hardverapro.hu/tag/schawo
Legörgetve 17.5e áron látom a win10 pro-t és 30-35ért az újabb office pakkokat.

Vagy, ha időszakos meg úgyis céges feladatra kell, akkor az ms-nél van havidíjas szoftverbérlés is.
Office 365 asztali telepítős verziót is tartalmaz havi 3 ezer / fő körüli áron.
https://products.office.com/hu-hu/compare-all-microsoft-office-products…

A windows és officet is tartalmazó pakk előfizetés nem tudom elindult-e már európában, az usában 20 dolcsi per hó.