Repeater/booster otthonra

Kéne egy második AP a kicsikhez, mert az emeleten elfogy a térerő.Volt 1 elfekvő TPLink valami, de nem oldotta meg a dolgot.
Környezet: Földszint: Telekom-os router, fal/ajtó, lépcsőház: szellős, de vasszerkezet lépcső, emelet.A TPlink a lépcsőfordulóba lett lerakva, de az emeleten csak az Apple eszközök találnak wifit (azok mondjuk a tplink nélkül is), illetve a többi is csak hszontalan lassan netezik. Fsz minden ok.
Nyilván ezt így látatlanban nehéz. Az nekem elég, ha:
A.) mondotok egy hasonló környezetben többszörösen kipróbált típust, és ha nem túl drága, akkor annyit megér, h rápróbáljak.
B.) vki, aki bizonyítottan oldott már meg ilyen feladatot, eljön, megnézi, javasol pár típust,
B1.) ad mellé árat is, és anekem is szimpatikus eszközt hozza, összerakja pénzért és az egészre vállal garit = ha nemjó, akkor $ meg a hw vissza és csók. Mondjuk az eszközt kifizetem, ha hozza, a munkát meg majd ha elégedett mindenki (mondjuk pár hét múlva...rugalmas vagyok, szánnék erre egy kis zs-t)
B2.) megveszem magamnak amelyik tetszik és megoldom.

A dolog Szegeden van (újszeged). Privátban várom az érdeklődőket, ill. minden tapasztalatot ide, stb.

Hozzászólások

Ja: Lakossági/privát szintű ajánlat érdekel csak, az nem opció, h Miskolcról lemegyek, 2x kiszállási díj, stb. Ilyenekkel nem foglalkozok.

B1 érdekes, máshol sem így vásárolsz szerintem szolgáltatást. Nade mindegy is.

Ha nincs UTP kábel, akkor egy alternatíva lehet, hogy húzol be és teszel a végére AP-t, vagy veszel egy powerline adaptert (https://en.wikipedia.org/wiki/Power-line_communication) és a végére teszel egy AP-t.
Mondjuk ezt a kettőt ha neten megrendeled valahonnét, akkor 14 napig vissza tudod vinni ha nem nyerő a megoldás, AP-t nem is kell venned ha már van egy.
A powerline adapter pl. hálózat kiépítésétől függően máshogy teljesíthet.

Szerk:
Nekem ezzel mind az AC, mint az N-es wifi bőven megfelelő hálózatot nyújt az emeleten a betonfödémen keresztül: https://www.linksys.com/us/p/P-WRT1200AC/
(Ennél sok jobb router van, sztem még olcsóbban is.)

♲♻♲

Az én tapasztalatom, hogy egy szoba egy ap. Alagutba utp, furkászol kicsit és bármilyen router a végére. Nálam asus van meg tplink.
Mondjuk nekem adott volt az infrastruktúra mert az előző évezredben a telefon miatt furkásznom kellett.
Egy nagyobbacska kertesházam van.

--
GPLv3-as hozzászólás.

A ragasztót meg kapcsokat azért nem ajánlom mert előbb utobb úgyis meszelni vagy ki kell festeni a házat és azt csak az alagut éli tul. A kapcsokat egy sima pókhálózás kiszedi.
Én már 2szer meszeltem (kellene már a harmadik is) és a csatorna már egész jól beleolvad a falba lol...

--
GPLv3-as hozzászólás.

Hasonló helyzet volt nálam is, illetve egy ügyfélnél.
Nálam ment a "kábelt az emeletre" megoldás, és fent a végén lóg egy 842 tplink, teljesen jól ellátja a gyerekek igényét (pedig már van nekik). Az ügyfélnél viszont nem tudtunk kábelt húzni ezért -ha jól emlékszem- ezt vettük és üzemeltük be: https://powerline-adapter.arukereso.hu/tp-link/tl-pa4010kit-p147279655/
Hangsúlyozottan mindkét esetben gyerkőcökről, esti filmezésről és nem üzleti megoldásról volt szó!!!

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Pár kérdés azért felmerült bennem. Telekom-os router-en mit értesz? Ha ez egy huawei, akkor annak durván sz@r a 2.4GHz-es wifije (és csak azt ismeri). Egy időben adott a T 1Ft-ért egyes csomagokhoz D-Link DIR842-t. Én ezt használom és ugyan kicsi a házunk, de az emeleten is megfelelő sebesség van. Néhány ponton az 5GHz-en jobb máshol a 2.4-en...
Egyébként ha a TPlink nem tudja megfelelő sebességgel továbbítani a netet wifi repeater módban, akkor több lehetőséged is van ha nem akarsz furkálni:
- keresel egy jobb pozíciót a TPlinknek ahol vételben megfelelő térerőt lát, így a b,g,n wifi szabványból neki is a nagyobb sebességű kapcsolat jut. Ebben tud segíteni pl. egy droidos telefonnal végzett wifi jelerősség keresés (pl. wifi analyzer), de ez függ majd attól is, hogy ennek a jelét fenn hogyan tudják venni.
- veszel a modem/T-s huawei mellé egy értelmes routert, ebben az esetben lehet, hogy nem kell áthelyezned a TPlinket, jó térerővel (értelmes sebességgel) tudja ő is venni majd router wifi jelét

Ökölszabály: ha egy routert/AP-t wifi repeater módban használsz akkor a bejövő sebesség fele lesz a max. amit ő ki tud szolgálni!
Vagyis hiába van b,g,n-t tudó router és b,g,n-t tudó wifi repeatered, ha a link a kettő között csak pl. 2Mbitre korlátozódik, ebben az esetben a kliens max 1Mb/s-el kommunikálhat.

Ja igen, PowerLine adapter: én senkinek sem javaslom egy dolog miatt: rádióamatőr vagyok, kiszűrhetetlen szórt spektrumú jelet (RF zavart) tesz arra a vezetékre ahol alkalmazod, valamint ez a vezeték antennaként is sugározza majd a jelet, mellette rádiózni lehetetlen.

--
Feri

Ha ez az eszköz akkor úgy tűnik elég sok problémával küzd az alap készülék is.
https://kozosseg.telekom.hu/blogs/entry/9-sagemcom-fst-3686ac-egy-%C3%B…

Az jutott eszembe, hogy a Sagem-en a 2,4GHz-es rész sávszélének (20/40MHz) változtatásával lehet még próbálkozni.
Értem itt azt, hogy ha automatán volt akkor fix 20-ra vagy 40-re beállítani és tesztelni. Hátha a TPlink valamelyiket jobban szereti.

--
Feri

Internetről rendelsz egy repeatert, kipróbálod, és 14 napon belül indoklás nélkül visszaadod, ha nem jött be.
Másik opció valami elfekvő router amire van ddwrt vagy tomato, és használod rajta a repeater üzemmódot.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

Telekom-os router antenna ki egy ilyen be http://antennabolt.superwebaruhaz.hu/wifi-antenna-koax-kabel-50ohm-tri-lan-240-t174830 persze megfelelő hosszúságú és csatoló kiválasztása után feltekered a végére a leszerelt antennát és kész.
De ezt lehet úgy is játszani, hogy utp kábel be a Telekomos router-be felvinni a kábelt az emeletre, majd ott egy másik router osztaná a wifi-t.
Ezek a megoldások fixek a wifis repeater-ek nem mindig...

Azt próbáltad, hogy ha a Telekomos router melle beteszed a T-link -et, megfelelő lesz e a térerő az emeleten?
Azaz: Telekom router->utp->t-link->wifi. Mindezt ugy, hogy a Telekom WIFI -jet lekapcsolod, ergo a T-link ad csak WIFI -t.
Nálam vagy egy T-link az emeleten (openwrt megy rajta). UTP -vel van összekötve a T -s dobozzal, és 2 WIFI accesspoint van a házban. A Telekomos doboz csak a földszinten "latszik" jól, a T-link jele mindenhol, meg a kerten is ok. (Vasbeton födém van a 2 szint között.)