hülyeség blokkoló Adblock Plus-hoz

Fórumok

Sziasztok!

A HVG cikke alapján létrehoztam egy blokkoló lisát az Adblock Plus-hoz.
https://github.com/csgerg/alternativenewsblocker

Ötleteket szívesen várok:)

Hozzászólások

Végre még egy ember, akit ezek a szarok idegesítenek. Köszönöm!

Én uBlockot használok, abba hogyan rakom bele?

A hvg cikkhez dob valaki egy linket?

Én ugyanezeket DNSBL-ként állítottam be.

Adguardhoz próbáltam csinálni listát, de valamiért nem megy. ||Oldal.hu^ elvileg így kell de nem yo

Ér ez a filter valamit?

A legtöbb esetben közösségi médiából, vagy valamilyen linkrotáló rendszerből jelennek meg ezek a tartalmak, amiket a tracking url miatt ez a lista nem fog kiszűrni.

A listából egy oldallal találkoztam néha, és előfordult, hogy igazat* írtak rajta, így én a HVG-t is felvenném a blokkoló listára.

* Később a HVG-n is megjelent a hír, onnan tudom, hogy igaz. :)))

:)

Értelek, hogy ezek az oldalak idegesítenek, de minek ehhez blokkoló? Én még nem találkoztam olyan oldallal, amit az ublock nem szűrt meg és megjelent egy mindenegybenes hírdetés.

Az USA elnokvalasztasi joslatai (tutibiztos a ribi nyer), es a Brexites cikkek miatt en ket oldalt ajanlanek az alhires/remhires listara:
CNN
BBC

--
A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess? - Wargames

Modern vonultary censorship in action :-).

http://szabadonebredok.info/ - "A KERESETT OLDAL NEM TALÁLHATÓ"
http://www.napi-humor.hu/ - Utolsó cikk 2016. decemberi.
http://popec.net/ - szerintem itt nem olvasgatni kell, de majd azért várok más véleményt
http://szemlelo.com/ - legutolsó hír (bejegyzés) május 6-i
http://tenyek24.net/feed/ - 2017. februári az utolsó bejegyzés
http://tophirek.hu/ - arról tudósít, hogy debian és lighttpd, meg hogy cseréljem ki a weboldalamra
http://tricikli.com - jó üzlet, megveheted a domain-t :)
http://vakarek.info - mint az előző

Szóval így azért elég nehéz az előző hétről 5 bármilyen hírt összeszedni, nemhogy olvasásra méltót :)

Ez még csak a beetetés, hogy kezdd el szűrni a forrásokat. Aztán ha már alap lesz - és természetesen a blokkolólistát "megbízható" forrásból fogod venni - , akkor szépen rákerül a teljes ellenzék a listára. Tuti, hogy így lesz, a szabadonébredőkön olvastam.

http://grrrgraphics.com/cartoonblog/the-mainstream-mediasaurus

Köszi, hozzáadom a saját blacklist-emhez.

hiánypótló

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Erre ténylegesen, hol van szükség? Hol klikkelnék amúgy ezekre?

Aktualizáltam a listát, küldtem pull requestet is. Minthogy nincs válasz, meghagytam a saját forkot - az most a friss, legalábbis addig, amíg a topiknyitó nem reagál.

Még pár oldal, amelyik szeret ferdíteni, és adatokat elhallgatni, az együgyű olvasónak meg csontot dobni, amin lehet anyázni:

hvg.hu
index.hu
444.hu
24.hu

Én mondjuk nem javaslom egyetlen hírportál letiltását sem, annak csak az lesz az eredménye, hogy még kevesebbet látsz a másik oldal álláspontjából, és még több ferdítést fogsz tényként kezelni.

kihagytad az atlatszo.hu-t meg a direkt36-ot, pedig úgy teljes a liberálismédiavéleményterrortúlsúly.

Szerény ellenbalasztként álljon itt a nem teljes-körű lista a másik oldalról:
kelet.hu, eszak.hu, naplo.hu, szon.hu, haon.hu, mon.hu, boon.hu, figyelo.hu, azonnali.hu, kisalfold.hu, borsonline.hu, radio1.hu, retroradio.hu, tv2.hu, tenyek.hu, delmagyar.hu, magyarhirlap.hu, vg.hu, kemma.hu, heol.hu, baon.hu, sonline.hu, bama.hu, szoljon.hu, teol.hu, mainap.hu, beol.hu, nemzetisport.hu, dunantulinaplo.hu, tolnainepujsag.hu, ujneplap.hu, somogyihirlap.hu, 24ora.hu, hevesmegyeihirlap.hu, bmhirlap.hu, petofinepe.hu, fourfourtwo.hu, vitorlazasmagazin.hu, premiummagazin.hu, regiohir.hu, likebalaton.hu, duol.hu, feol.hu, vaol.hu, nool.hu, lapcentrum.hu, jegyed.hu, csupasport.hu, veol.hu, zaol.hu, magyaridok.hu, hirtv.hu, echotv.hu, partfm.hu, gongradio.hu, karcfm.hu, origo.hu, life.hu, travelo.hu, investor.hu, uzletresz.hu, she.hu, vs.hu, lokal.hu, 888.hu, ripost.hu, faktor.hu, pestisracok.hu, demokrata.hu, mandiner.hu, blogstar.hu, szegedma.hu, esma.hu, hungaroplakat.hu, szazadveg.hu, nezopontintezet.hu, kormany.hu, mtva.hu, hirado.hu, m4sport.hu, mediaklikk.hu,

> hozzátok hasonló nyomorultak alávalósága előbb-utóbb háborúhoz vezet,
> melyben a szeretteitek két rossz összecsapásában pusztulnak el.

Sose nem bántamám Zitev szeretteit, a tieidet sem, mert nem zárom ki, hogy vannak neked is, de ha véletlenül nincsen egy csipás macskád se, nos, azon sem csodálkoznék.

Amúgy éjjel fél egy körül hajtottam álomra a fejem. Olyan hajnali fél három körül fel is riadtam, nem tudom miért, tehát kb akkor amikor a géped előtt pötyögted ezt a nagyszerű üzenetet. Kimentem p*sálni a wc-re, szellentettem egy jót, majd visszatérve kortyoltam az ágy mellé készített vízből. Már csak 8:20 körül ébredtem fel, kb 1 órát lustultam még, addigra kedves szerettem megcsinálta az avokádókrémet. Kimentem, megcsináltam a piritóst meg a kávét. Egy szó, mint száz: jó hangulatban telt a kései reggeli. Ezalatt egy percig sem éreztem magam nyomorultnak. Most viszont kései ebéd lesz, és már nyomorultul korog a bendőm...

...lehet hogy világháború lesz?

Hát ahol a fölényeskedő szolid lehülyézéstől a nyomorultozáson keresztül ki tudja hova terjed a paletta, nos semmiképpen sem szeretnék az "értelmes fórumtárs" szerepére törni.

Visszakötve a kiindulóponthoz - igen tudom, hogy mitől más a két műfaj: vélemény vs tény alapú újságírás. A féknyúzozott első négy oldal az, ahol mérhetően nagyobb a látogatottság és kb ez a 4 oldal az, ahol az utóbbi két oknyomozás műfajban utazó szereplőnek teret ad akár vendégcikkekkel, vagy éppen csak beszámol új tartalomról - segítve ezzel az egyébként kicsi, kevésbé olvasott szereplőket. Nem nagyon tapasztaltam ezt más olvasottabb oldalaknál. Most tekintsünk el attól, hogy a nagy többség, mármint az olvasók egyszerűen csak beírhatnák atlatszo.hu/direkt36.hu címeket böngésző címsorába - nem teszik. Nincs mit ezen csodálkozni, az olvasók többsége ilyen, mint ahogy a szálindító is vall arról, hogy költőien szólva sorvezető mellett olvassa paralell pl a 444.hu/888.hu cikkeket és feltételezhetően erre épít valóságképet. Sokan összekeverik - egy kalap alá veszik a 'két oknyomozó' oldalt a másik 'nem oknyomozó' néggyel - és nem én vagyok aki keveri - bármennyire is erőlteted ezt a verziót - egyszerűen szó szerint értettél valamit, amit nem szó szerint kellett volna, de ez had ne legyen az én problémám, van ilyen: attól nem lesz senki se nem hülye, se nyomorult - legalábbis részemről.

A másik: most nem az említett véleményoldalak védelmében, de ez a négy oldal legalább saját jogon olyan amilyen, míg a másik kistrillió kormányoldali tartalomgyártó nagyságrendekkel nagyobb pénzből {itt most valakinek eszébe jut linkelni a CEMP reklámbevételeit, mindjárt...} - közvetett úton az adónkból, és a lenyúlt eus dotációkból tizedolyan minőséget sem képes kiszorítani magából, ráadásul masszívan tolják azt, amivel a másokat szeretnek vádolni: álhír/hazugság terjesztése ipari mennyiségben. Szóval egy kicsit olyan szidni azt pár, még ellenzékinek mondható szájtot, mint amikor valaki a ráöntött szarcunamiból vastagon, jóízűket kortyolva, a szája szélén elcsorranó foscsíkkal amiatt fintorogna, hogy száraz a zsömle az ingyenkonyhán.

Naja, és nem először tapasztalom hogy ha valamit kétféleképp lehet érteni, akkor tutira sértésként (vagy legalábbis a lehető legnegatívabb módon) fogják érteni. Ez elsősorban természetesen az írott kommunikációra vonatkozik.

Néha sikerül az effélét észben tartanom és úgy megfogalmazni valamit, hogy véletlenül se lehessen félreérteni, de az emberek roppant leleményesek.

hozzáteszem: részemről semmiféle sértődés nincs jelen helyzetben, legfeljebb te érzékelted úgy. Zitev nevében meg nem tudok nyilatkozni. Amúgy inkább szórakoztatóak ezek a félreértések - lehet azon agyalni, hogy melyik félmondatot ki hogyan érti félre. Bolond meg egy klasszikus troll/zoknibáb - kár azon agyalni, hogy mit hogyan kell értelmezni a mondandójában - hiszen nincs is különösebb mondandója - csak szórakozni akar a maga módján.

:)

Sub thx!

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

A saját tárolóba most toltam fel az ellenőrzött szűrőlistát.
Nincs benne duplán semmi (ezt tapasztaltam pl a kutyás listánál).
Ami hiba esetleg lehet benne, hogy 1-2 oldalt nem néztem meg elég alaposan, de ha nem voltam biztos abban, hogy az oldal működik, vagy sem, akkor maradt a tiltólistán. webkit2png-vel mentettem minden elérhető oldalról egy bélyegképet, és átfutottam szépen a listát. Így volt a leggyorsabb. :)

squidguard -C all
--
God bless you, Captain Hindsight..