Unifi controller expert / hack

Mivel több wifi-s témánál feltűnt, hogy vannak itt jópáran "hardcore" Unifi adminisztrátorok, ezért bedobnék egy komolyabb vitatémát a rendszerrel kapcsolatban (bár, talán hasznosabb lenne nemzetközi fórumokon, angolul, de így mégis csak egyszerűbb)

Most bővítem fel a céges rendszert 4 telephelyre, de számomra nem tűnik logikusnak site-okra osztani az eszközöket, mert ezesetben nem tudom közösen nyilvántartani a klienseket, guest portal-t, guest ticket-eket, stb.
Egy site-ként kezelve viszont minimális szétválasztást/csoportosítást sem támogat a rendszer (pl. több untagged management hálózat más-más IP tartománnyal)

Ezzel kapcsolatban igazából csak vélemény érdekelne, hogy ki melyik megoldás felé megy ilyen esetekben? Vagy netán hallott/olvasott-e valaki olyasmit, hogy ez másban is felmerült már és lehetnek ezirányú fejlesztések?

A másik, ami már inkább komolyabb információgyűjtés:
Gyűjtött-e már be valaki részletes információkat a rendszer management kommunikációjáról? Próbált-e már valaki Unifi eszközt szimulálni a controller számára?
Én személy szerint switch, ap-k szintjén szeretem használni a rendszert, a hálózat mögött (vlan-ok, routing) már Linux vagy Mikrotik van. De jó lenne ezekből legalább státusz adatokat, esetleg releváns adatforgalmat beküldeni a controllerbe, mondjuk Unifi Gateway-nek hazudva. Vajon megoldható?

Hozzászólások

feliratkozás... Engem is érdekel!

Sajnos olyan játékra itt nem telik.
Az előbb letöltöttem a Controller programot láttam vannak benne firmware imagek egyet kíváncsiságból megnéztem.
Nem rí róla le egyáltalán, hogy OpenWRT az alap :P


/home/builder/uap.work/build/openwrt/build_dir/linux-ubnt/qca-wifi-20170117162025/hal/linux/../../hal/ah_hsr.c
...
# We need to accept udp packets on port 68,
# see https://dev.openwrt.org/ticket/4108

Meg benne volt pár blobjuk, az egyikbe referencia valami "inform URL"-re, a gyors Google ezt dobta:
https://github.com/jk-5/unifi-inform-protocol

(szerintem jó kiindulási alap lehet :))

Mekkora hülye vagyok, hogy nekem a forgalom sniff-elése előbb jutott eszembe, mint a firmware-ből kivadászni a releváns kódot! :-)

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"