Kérdés tanfolyammal kapcsolatban

Fórumok

Jómagam nem programozok, és nem is akarok programozni. Viszont ma olvastam egy magyar informatikai hírportálon, hogy létezik oktatás, ahol befizet a delikvens több mint 1 millió forintot 4 hónapra, és a végén kap állást.

Nem tudom miért, de nincsenek jó érzéseim ezzel kapcsolatban. Hogy mit is érzek:

1. nem hiszek abban, hogy valakiből 4 hónap alatt programozó válik, minthogy idegen nyelvet sem lehet 4 hónap alatt megtanulni
2. lehet kap állást az ember, de az is lehet, hogy próbaidő alatt megválnak tőle, vagy később
3. a tanfolyam költsége extrém magas, hazai viszonylatban egész biztosan. Nem is tudom, hogy ki lenne a célközönség?

Várnám a tapasztaltabbak véleményét is, még egyszer mondom, nem áll szándékomban C++ -t tanulni, csak rácsodálkoztam a témára.
Konkrétumokat direkt nem írok, nem akarok semmit sem reklámozni se pro se kontra.

Hozzászólások

Én is láttam erről a riportot meg cikket is olvastam.

Hát vagy hiszel a tanfolyam reklámjának, vagy nem. Nyilván akinek nincs programozó vénája, azt nem fogják tudni megtanítani, vagy ahogy mondod, kiesik a próbaidőnél. Szóval szerintem nem lehet általánosítani. Függ a tanulótól is, mennyire él a lehetőséggel.

Gondolom azért ilyen drága a tanfolyam, mert programozók oktatják, akikből hiány van, tehát drágák az oktatók?

neten van sok anyag, könyv, abból ingyen is lehet tanulni, de a legtöbb ember nem képes magát otthon egyedül motiválni, ezért fizetnek be tanfolyamra, mert akkor ugye már be van fizetve, ki van tűzve az időpontok amikor be kell menni, máris megvan a motiváció. Ha valaki abba a kis százalékba tartozik hogy tudja magát otthon egyedül motiválni, akkor lehet neki felesleges ilyen tanfolyam.