Geek karácsony

 ( Anonymous | 2016. december 15., csütörtök - 12:59 )

Sose gondoltam, hogy felnövök ehhez, de idén elhatároztam, hogy egy rendes nagy karácsonyfával díszítem a nappalinkat. Még óvatosan kerülgetem az utcai árusokat, és azt se tudom mit fogok kezdeni a fával az ünnepek után, de lelkesen vetettem be magam tegnap a Raspberry PI + Christmas Tree gugli találatok közé.

Sajnos későn, úgy látom az alkatrészeket ebayről beszerezni nem tudom az adott időkereten belül, mindazonáltal jó móka lehet, jövőre betervezek egy ilyet:

http://www.instructables.com/id/Raspberry-Pi-Christmas-Tree-Light-Show/

Addig is gondoltam bedobom témaként, ti tervezitek-e hasonló geekséggel feldobni az ünnepeket, vagy csináltatok-e már ilyesmit?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Én még ~20 éve, Commodore VC20-al csináltam hasonlót. A forrasztgatás, programozás izgalmas volt, de a fára tekerni megfelelő módon a 6 külön fényfüzért... :/

Persze akkor még nemhogy GoPro meg kamerás telefon, de még VHS kameránk sem volt, úgyhogy emlék nem maradt fenn a projektből (ja, de! a Basic program lehet, hogy megvan még valahol a pincében egy kazettán :) )

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

A relé itthon is beszerezhető, ezen kívül valami aktív hangfal és pár 230-as izzósor kell hozzá (gyors átfutás után szerintem ez kb. elég hozzá).

Köszi, megpróbálkozom vele akkor :) Ha a hírekben kigyulladt karácsonyfáról olvasni majd, akkor én voltam :)

Ami a belinkelt videót illeti, nem bírnám 2 percnél tovább egy ki-be kapcsoló, különböző színekben villogó karácsonyfa mellett.

Valószínűleg én sem, ez inkább valami olyasmi lenne, amit egyszer-egyszer a vendégeknek elsüt az ember, egyébként meg csak simán világít és kész :)

Még a baromi lassú szín-átúszások esetleg elviselhetőek, de a villogás valóban inkább idegesítő.

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"