Szókártyák nyomtatása

 ( Fisher | 2016. december 13., kedd - 13:33 )

Szókártyákat szeretnék nyomtatni(*). Az elvárásaim:

Egyik oldalon az egyik nyelv szava(i). Mivel japán nyelvről van szó, ez legalább kétsoros lenne, kana és/vagy kanji (ha kanji, akkor alighanem furigana is, azaz a kanji leírva kanával), alatta romaji (ez utóbb aztán vagy lesz, vagy nem lesz).
A másik oldalon a másik nyelv (pl. angol) és kép is (azt hiszem így könnyebb memorizálni).
Ideális esetben ezt meg lehet fordítani (a 傘 - 雨傘 - az かさ vagy カサ az a másik oldalon esernyő - remélem a kanji is stimmel), csak ugye a képnek kell a másik oldalra kerülnie (az "ismert" oldalra).

Szóval kicsit bonyibb mint az átlag. Fontos, hogy nyomtatni szeretném, azaz vakuban megírt bigyók nem jók, offline, áram nélküli holmit akarok. Egyelőre, aztán lehet hogy feladom.

Amit eddig próbáltam, vagy kitaláltam:

- Kerestem kész megoldást. Nincs (azaz nem találtam).
- Gondoltam arra, hogy Scribus lapokat generálok template-ből (így készítek névjegyeket), ám ez kissé macerás ha képet is akarok rá tenni (a képek előkészítést igényelnek, bár ez végül is automatizálható, valamennyire).
- Aztán ennyi erővel gyárthatnék talán helyből .ps fájlt, bár ez se tűnik túl boldogító útnak.

A képről hajlandó vagyok lemondani, egyrészt mert az talán később is beilleszthető (ha saját megoldás), ha egyáltalán kell.

Látott-e már valaki konyhakész megoldást, vagy tákolnom kell egyet ha ilyet akarok?

*) Az azt jelenti hogy .ps vagy .pdf, A4-es output a vágyam, amit kinyomtatva szét lehet szabdalni szabdalóval.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Az Avery szoftverét nézted már? Elvileg tud double-sided flash card-ot készíteni, meg kétoldalas névjegykártyát is.
http://www.avery.com/avery/en_us/Templates%20&%20Software/Software/Avery-Design--Print.htm?int_id=DPOstartpage-DPOsoftwaredownload
Ezt kipróbáltam Word 2016-tal, egy kétoszlopos táblázatba kell tenni a tartalmat és két külön doksiba legenerálja a kártyák két oldalát, képekkel, formázással együtt: http://www.teachers-pet.org/index.php
Háromszori futtatása ingyenes.

Üdv,
Marci

Hm, a Teacher's Pet nem is bolondság. Közel áll az elképzeléseimhez, tudom etetni "excelből" vagy kb. bármiből, a 16 dodó meg nem egy borzalmas összeg. Az Avery-t is megnézem még. Köszi!

Update: az Avery cucca se reménytelen, egyelőre a karakterkódolással van súlyos gondja, de hátha azt ki tudom játszani. Ezekkel már el tudok indulni az alagútban.

Az Avery-nél ott lehet a gond, hogy csak a saját lapméreteivel dolgozik, így A4-re nyomtatva gondban lehetsz vele (eleje-hátulja...).
A Teacher's Pet-et nem Excelből, hanem egy kétoszlopos Word táblázatból érdemes etetni, mert ami annak a celláiban van (akár kép is!), azt -- ha kéred, a formázás megtartásával -- teszi rá a kártyára.

Üdv,
Marci

Az Avery majd kiderül.
A másikat értem én, csak az MS Word és a LO Writer táblázatkezelője is muhaha. Az álmaimban olyasmi szerepel, amit mondjuk csv-ből fel lehet tölteni. Bár a text to table nagyjából ezt is megoldja. Nem bánnám ha a szólistát nem én tartanám karban a nagyjából zéró ismeretemmel, hanem lenne esélye a nyelvet jobban, de az informatikai woodoo-t kevésbé ismerőknek is hozzányúlni.

Ez nem felel meg az igényeidnek?
http://shirokuma.hu/hu/konyveink/segedanyagok/kandzsi-4-5

--------------
az élet olyan, mint az ásás - mindig felbukkan néhány gyökér. Ásóval jól rájuk kell b@szni, és haladni tovább - amarillo

Most csak nagyon gyorsan futottam át, mert rohanok, de a Quizlet nem megoldás neked? A kétsoros kritériumot nem tudom, hogy tudja-e, de úgy emlékszem, hogy a Pro verzió tud képeket kezelni. Ettől függetlenül képek nélkül is kipróbálhatod, hogy megfelel-e.

A CSV feltöltés biztosan működik.

--
The Elder Scrolls V: Skyrim

Néztem, nem.