Korlátlan mobilnet, flottás csomagok

 ( SPYFF | 2016. június 4., szombat - 21:48 )

Nézelődtem itt (és még pár helyen) de csak csupa régi információt találtam mobilnetes témákról, csomagokról és flottás megoldásokról. Kíváncsi lennék mi a state of the art a témakörben, ugyanis szükségem lenne egy "korlátlan" mobilnetes megoldásra.
Érdeklődnék ki és mit, de főleg, hogy hogyan használja. A 2-3 gigás csomagok arra a célra amire nekem kell nevetségesen kevesek, azt nem is említve, hogy árban ez a lehető legkevésbé mutatkozik: 3-4 ezer ft.-ról beszélünk szinte mindegyik szolgáltató esetében. Ekkor kezdtem el nézelődni, milyen flottás megoldások vannak és az az igazság egyik sem túl biztató...
Alfa-11 (azon belül is az adatkártyás megoldás, ugyanis a számom az egy régi vodás, a telefonom meg dual simes, így az maradna, csak netre kellene az új kártya) talán a legmegfelelőbb a célra, 36xx ft. + ÁFA/hó és elvileg teljesen korlátlan LTE-t ad. A másik amit találtam a DPI-s flotta, itt is van hasonló 65xx forintért havonta, de ez max. 42 megabites LTE (ha jól láttam). Ebből a kettőből rendre van kisebb és olcsóbb változat, ezeket elvileg lekorlátozzák egy bizonyos 100 kbit/s körüli sebességre túlforgalmazás esetén.

tl;dr: elég zavaros nekem az egész téma, ami igazándiból érdekelne:
1. ki mit használ vagy ajánl ha LTE mobilnetről van szó
2. masszív UDP forgalom (napi több tíz giga) mennyire tolerált vajon a szolgáltatóknál?
3. olcsóbb csomagoknál hallottam olyat, hogy egyes (talán 80/443) TCP portokra irányuló forgalom a havi pl. 2Gb-n felül is teljesen korlátlan, meg tudná-e ezt valaki erősíteni? Lehetnek-e még más, szolgáltató által nem mért (akár UDP) portok.

Köszönöm a válaszokat, kíváncsi vagyok a tapasztalatokra a témával kapcsolatban!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Napi több 10GB-re nem a mobilnet való. :)

Van egy ilyen egyébként: http://www.vodafone.hu/homenet

Lehet, de 2016-ban elvárható lenne, hogy ne korlátozzanak már vissza a kőkorba a felhasznált adatkeret után, egy ilyen 5/5 Mbit/s-be kiegyeznék. Ez a vodás tényleg jól néz ki, csak a 2 éves hűség az kicsit elbizonytalanító, lehet egy év múlva (meglepne ha nem) már lesz korlátlan csomag is ennyiért flotta/céges megoldás nélkül is.

Nem lesz.

Ha jön a piacra egy olyan szolgáltató, aki nem kartellezni, hanem igazságosan szolgáltatni kíván, akkor lesz.

Lásd arrogáns UPC kezdeti kábelnet adatkorlátja (volt még 5 GB-os csomag is, rendes, bekötött!!! kábelnetre), meg a későbbi irreálisan magas árai.

Aztán jött a Digi és letörte vadkapitalistáék szarvát, ahogy az árakat is szépen lenyomta.

A Digi pedig most építi ki a mobilhálózatát. Kíváncsian várom, mi lesz a vége.

A digi éppen részvényeket bocsát ki, hogy megvehesse a román telekom üzletágát. Ha az összejön neki, akkor üres lesz a kassza, nem fog itt semmi mobilhálót építeni. Eleve amennyi sávszélessége, frekvenciája van abból tömegeket nem tud kiszolgálni.

Miért vette meg a frekvenciát Magyarországon?

--
Kum Gábor
Linux póló | Ciprus | Matek korrepetálás

Akár azért is megvehette, hogy ne a többieké legyen, "akármire is jó lehet még" :)

--
"Everybody has a testing environment. Some people are lucky enough to have a totally separate environment to run production in."

azért ennyi pénzt elszórni arra, hogy másnak ne legyen jó - eléggé botor üzleti húzás.
nem ismeresem a tendert részleteiben - de gyanítom adhatna belőle annak a szolgáltatónak, aki jelenleg a Digi féle mobilnetet biztosítja...

Annyira nem. Ha ő maga nem is tudja kihasználni a frekvenciát, lehet, hogy tud olyat, aki viszont igen. Vagy épp a "másnak" fogja eladni, csak lényegesen drágábban. Mindkettő win-win szitu üzletileg.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

A Digi 2014-ben vette meg a frekvenciasáv használati jogát, és 20 évig használhatja. Tehát annyira nem sürgős az indulás.

A „többieké ne legyen” sem nagyon állja meg a helyét:
„Egy hete ért véget a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2014-es frekvenciapályázata, melyen összesen valamivel több mint 390 MHz-nyi, elsősorban mobil szélessávú szolgáltatás nyújtására használható spektrumot próbált értékesíteni a hatóság. A 9 felajánlott csomagból végül csak 7 kelt el, így az eredeti 400 MHz-cel szemben 265 MHz-nyi (többségében duplex) spektrumot ítélt oda összesen négy pályázónak a hatóság.”

Vadkapitalistázol, aztán meg örülsz, hogy a verseny miatt csökkentek az árak? :D

Lett végül és még 2 év sem kellett

Hello!

Én kb. másfél hónapja ruháztam be egy ilyenbe, mert meguntam, hogy a Digi a VI. kerületben 4 év után sem képes 8/2-es kábelmodem szintjéről továbblépni.

Több szolgáltató ajánlatát is végignéztem, a Telenor Hipernet Home és a Vodafone Homenet csomagjai között vaciláltam végül.
A döntésben végül a vodás megoldás mellett döntöttem, az alábbi két plusz ok miatt:
- Fontos volt számomra, hogy a feltöltés is megfelelő sebességű legyen
- Telenornál nem hordozható az router, csak a szerződésben kötött címen használható. Vodafone-nál nincs ilyen az egész országban, bárhova vihetem magammal.

Eddigi tapasztalataim nagyon jók: a lakásban a 30/20 Mbit/s produkál az eszköz. (Tudni kell, hogy a lakás iszonyatosan le van árnyékolva, néha még telefonálni sem lehet 3/4G-n, csak 2G-n van térerő. Ehhez képest a router szépen teljesít.

2016. április 28-án mért adatok:
Telekom: 16/1,7 Mbit (HSPA+)
Telenor: 40/2,2 Mbit (4G/LTE)
Vodafone: 30,6/19,6 Mbit (4G/LTE)

Vidéken két helyen próbáltam eddig:
- Enesén 49.5/22.75 Mbit/s,
- Győrasszonyfán 31.8/7.8 Mbit (Telenor ugyanitt 5/3-at tud)

(A fenti összes érték mind napközben (csúcsidőben) mért sebesség.)

Eszköznek egy Huawei B325 (http://consumer.huawei.com/en/smart-home/lte-router/features/b315-en.htm) eszközt adtak, mert a weblapon szereplő routerükből nincs egy darab se valami beszállítói probléma miatt.

Remélem tudtam egy kicsit segíteni a döntésben ezekkel az infokkal!

- - - - -
XetHost

Köszönöm a részletes választ és a méréseket. A döntést viszont inkább megnehezítetted, mert a Vodáról már lemondtam, így viszont ismét képbe került a megoldásuk. :)

Bár nem vagyok nagy torrentes, de mint kiderült a Voda és a Telekom nem, viszont a Telenor figyeli a p2p forgalmat, ez megint csak egy plussz érv a Voda mellett...

Vodánál valóban, én sem észleltem korlátozást torrent terén ennél a csomagnál.

- - - - -
XetHost

a szélessáv.net oldalon a mérőautó mind3 szolgáltató hálózatán mér - esetleg érdemes megnézni azt is.

ha már valaki felélesztette ezt az egy éves topicot, ideírom, hogy ma már ez nem igaz. A telenornál is bármibe betehető a sim, többféle eszköz választható hozzá, a mifitől az asztali routerig. Valamint pár száz forintért második sim-et is lehet kérni, amivel egyszerre két eszközben lehet használni. Valamint van extra keret, ami más szolgáltatásra költhető, például éjszakai 100GB vagy az adatforgalomba nem számító tévé (hbo go is). Ezen kívül nekem úgy tűnik, gyorsabb és jobb lefedettségű, mint a voda. 60/30 körüli sebességeket simán hoz, de van mikor jobbat is.

Úgy tudom, hogy az általad leírtak a hipernet home csomagokra nem vonatkoznak.

--
Kum Gábor
Linux póló | Ciprus | Matek korrepetálás

Frissítsd a tudásodat, sokat lazítottak a feltételeken az egy évvel korábbihoz képest.
Való igaz, van némi őskáosz a telenoros weblapkon, mert nem minden oldal mondja ugyanazt, nem mindenütt frissítették.

https://www.telenor.hu/adatmegoszto?_url_=%2Fadatmegoszto

Milyen tarifacsomagokhoz választhatod?
Hipernet Active/Medium/Heavy/Pro, Hipermet Home S/M/L és My Hipernet Home S/M/L/XXL tarifákhoz

Itt szépen kiválaszhatod az eszközt, majd hozzá valamelyik homenet csomagot
https://www.telenor.hu/modemek
Én Huawei B525 asztalit kértem, bár most csak a vezetékes netemhez használom accesspointként, a kártya a dual simes telefonomban van. Lehet majd kérek plusz simet is hozzá, hogy a routerben is legyen.

Sebességben a telefonom 50-74 / 15-30 körüli sebességeket hozott speedtesten. Az asztali routerben lehet jobb is lehet, van aki többet is mért.
Az extra keretből pedig éjszakai + 100 és hbo go előfizetést rendeltem.
A múltkori telekomos szolgáltatáshoz külön rendelhető forgalommentesség miatti nmhh kifogás után a telenorosok átfogalmazták a tévézés adatforgalmára vonatkozó részt: már nem akciós extra, hanem a szolgáltatás ára magában foglalja az adatforgalmat is. Avagy az ő mytv-jük és a hbo go forgalma nem számít.

Marad még ki valami? :)

Mennyire jó az a router?
E5186s és az általad írt között kellene majd döntenem.
Amit néztem flotta ott a hypernet korlátlan, így valószínűleg kérek egy korlátlan csomagu hanghivassal és ahhoz egy adatmegoszto kártyát

Mivel van elég jó fajta routerem ezért csak modemként használnám

kellett egy 5GHz-es router, szóval főleg azért választottam azt. 2.5G-n 300Mps, 5GHz-en 1300Mbps AC módot tud. 5GHz-en a magasabb csatornákat is tudja használni auto módban, nem úgy mint némelyik régebbi (esetleg nem AC képes) router, ami csak az elsó 4 csatornát ismeri. Amennyire próbálgattam jónak tűnik.

Ahogy a legtöbb szolgáltatós routernél, ebből is kivették a dhcp részről, hogy mac addreshez lehessen rendelni fix belső címet. Szóval, ha valakinek ilyen funkció is kell, akkor pl lehet a hátsójába dugni egy 12 dolcsis openwrt dobozkát, ami usb-ről kap áramot és helyettesíti ezt a szolgáltatást. Hülye szolgáltatói szokás, de a vezetékesemnél is így van.

A B525 elvielg a E5186s utódja, szóval inkább az újabbat választottam, mindkettő 0 forint a nagyobb csomag mellé.
Modemként (bridge) nem biztos, hogy lehet használi, legalábbis nem láttam olyan opciót eddig. Tehát mindenképp natol, max azt lehet, hogy mindent átdobjon a rá kötött eszköz címére (DMZ).

Hm, én úgy terveztem hogy a modembol megy egy kábel a router wan portjával
Így menne rendesen szerinted?

Vagy ez a dmz?:), nem értek hozzá

Ja hát persze, vezetékes routerként is tud működni. Az, hogy kezdőlapnak panaszkodik a sim hiányára egyáltalán nem befolyások semmit, tovább lehet lépni. Csak azért van mert a szolgáltató ugye a saját szoftverével főleg 4G-re szánta. Gigabites vezetékes portjai vannak.

De mintha össze vissza beszélnél :p
A b525 az router, annak a wan portjába bedughatod a modemedet.

Bocs:) nem vagyok 100as.

Van a b525 és onnan szeretném a saját routeremet használni.
Szóval számomra ez a Telenoros router csak modem lenne, legalábbis ez a cél.

"Van a b525 és onnan"
a 4G mobilnetet használva?

"...szeretném a saját routeremet használni..."
mire?

http://www.tp-link.com/us/products/details/cat-5506_Archer-C9.html

Nagyon jó a hatótávolsága és nem hiszem hogy a Telenor tol vásárolt eszköz jobb lenne bármiben. Plusz ha már megvettem.. :)

Ha csak a wifi miatt kell, akkor be lehet konfigolni, hogy access pointként használd.
A b525-ön letiltod a wifit. Az archeren kikapcsolód a dhcp-t és lan-lan portokon összekötöd őket. Persze, ha tud olyan az archer, hogy dhcp-n ne magát, hanem a másik routert reklámozza, az még jobb, mert akkor a fix belső ip osztás is megoldható.

Ha viszont problémás, akkor marad, hogy b525-öt lan-jára kötöd az archer wan-ját és a b525 -ön beállítod, hogy dmz-be legyen az archer címe. Dupla nat meg minden.

Meg kipróbálhatod, hogy valóban jobb szintet ad-e az archer és ha nem, akkor azt eladod :D
Vagy ha az archer támogat valamilyen 4G mobil sticket, akkor inkáb az kéne neked.

Fix Ip cím is kellene mert van egy NAS is a hálózaton amit mellesleg kívülről is el akarok érni.
Lehet jobb lenne egy másik eszköz a kártyához?

Látom szerkesztve lett, megnézem hogy van e 4g-s eszköz hozzá

Nem találtam infót hogy támogat e, de usb modemeknél 150mbps a max.

Ha úgy alakul hogy csak a Telenoros eszközt használom akkor onnan tudok port továbbítást csinálni? NAS, torrent, vpn vagy ami eszembe jut :)

Köszönöm, úgy látszik nem jó helyen néztem amikor válaszoltam.

--
Kum Gábor
Linux póló | Ciprus | Matek korrepetálás

A rádiós közeg működése, bár egyre trükkösebben használják, de nem nagyon fog változni :-P

"Lehet, de 2016-ban elvárható lenne, hogy ne korlátozzanak már vissza a kőkorba a felhasznált adatkeret után,"

Lemaradtam valamiről? A Shannon-tétel tavalytól már nem érvényes?
Sajnos a rádiófrekvencián véges RF sávszélesség használható még 1..2 GHz-en is, amin osztozni kénytelen a cellában található sok-sok mobilnet felhasználó + beágyazott eszköz. A vezetékes ezért verhetetlen. Főleg ha hozzád is már üvegszálat húznak.

Hiába üvegszál, ha GPON technológiás akkor ott is osztozol a sávszélességen. Persze kevesebben nagyobb sávon, de az alapelv ugyan az.

De nem adatkeret mentén korlátozzák aztat.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Ez már csak üzletpolitikai döntés kérdése. :-)

Nem kizárólag. Egy vezetékes netszolgáltató elbukna, ha adatkorlátot vezetne be. Esetleg talán vidéken, monopol vagy monopol-közeli helyzetben életben maradna.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Egyébként úgy hallottam, hogy a 4G megjelenésével újabb nehézséggel kerültek szembe a mobilszolgáltatók.

Ugyebár van a cella teljes adatkapacitása, amin osztozunk adott esetben Te, én és a többi ezek lógó. Ezt megrágtuk imént.
Továbbá van a bázisállomást megtápláló, még elég sok helyen bázisállomásról bázisállomásra láncolt mikrohullámú betáp, amely sávszélessége szintén korlátos és a láncolás miatt sok cella között oszlik meg.
Megoldás: ahol a lehetőségek engedik, egyre több bázisállomásokhoz üvegszálat húznak. De még sok van mikrós betáppal.

Redundancia is megér egy misét: a padlásomra üveg jön (Digi), viszont a munkám ellátásához mobilnet is rendelkezésemre áll. Hurrá, van tartalék ha a Digi széthullana.
Tapasztalat: elmegy a Digi és ezzel együtt hasal el a mobilnet is. Felénk tehát így kapott üveges betápot a bázisállomás.

Redundancia... Erről az, akit megérintett a telkó világ, szerintem sokat tudna mesélni... két, független 64k-s vonal, ami a rendezőbe egy érpáron esik be, és egy darab Siemens dobozban végződik, vagy épp üf. 2Mbit-es internet-kapcsolata, amit 2x2Mbit-es mikróval lőttek át az út-vasút-jóégtudja mi fölött, és eladták a másik 2M-s linket egy másik szolgáltatónak... Aztán a karbantartáskor derült ki, hogy az üf. tartalék kapcsolatát a másik szolgáltató adja - a másik 2M-s linken keresztül.
Vagy 4x2M A és B között, hogy legyen bőven redundancia - bár valami félremehetett, mer amikor Dunaújvárosnál elmarkoltak egy rakás kábelt, akkor hogy, hogy nem, de mint a négy link leszakadt...
Mióta a szolgáltatók alépítményileg, meg akár kébelileg is közösködnek, baromi nehéz valós redundanciát biztosítani adatátviteli célra, de azért nem lehetetlen.

ha két nagy és konkurrens szolgáltatótól veszel, azért elég nagy esélyed van rá, hogy teljesen redundáns legyen. Főleg ha velük egyezteted a "nyomvonalat" - persze, nem a havi 50 000Ft-os bérelt vonalról beszélünk...

A mikrós sztorinál két nem sufnibété kategóriájú szolgáltatótól vette az üf. a netkapcsolatot...

értem én, hogy mit mondasz.

Van Ügyfelem akinek a telephelyekre full redundáns módon van kiépítve az internet.
Ez mondjuk úgy működik, hogy Telekom területen Telekom ADSL és másik (nagy, országos) szolgáltatótól mikrós kapcsolat a saját node-ig, ami nem Telekom infrastruktúrán ül.
Nyilván a Telekom bérelt vonal és DSL is bizonyos fokú redundancia, de jellemzően közös pl az alépítmény.

Az is lehet, hogy a fenti sztorinál volt metszet a szolgálatók infrastruktúrájában (pl valahol azonos épület, alépítmény, gerinchálózati kiesés, etc)

Igen, a 2x2Mbit-es Ericsson mikró (Egy fizikai eszköz, ami két darab 2Mbit-es kapcsolatot tudott átvinni) volt a közös pont, ahogy írtam is :-D Mert ugye azt egyik cég sem kötötte a másik orrára, hogy kinek adja tovább az adott átviteli utat, és csak akkor derült ki a dolog, amikor karbantartásra került a sor...

na, azért ez a nem mindegy :-)
Gyanítom, innentől kezdve az Ügyfél is rákérdez a redundancia mértékére :-)

Amire persze az ügyfélszolgálatosok konzervválaszt adnak (persze, hogy redundáns, istenbizony), de konkrétumokat kérdezve csak ötölnek-hatolnak. Ritkán kapni technikai kérdésre adekvát választ a szolgáltatóktól, vagy nagyon sokat kell verni az asztalt.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

nem is az ügyfélszolgálatostól kell megvenni a vonalat :-)
Ott van a B2B sales, aki ezt megteszi neked, ha el akarja adni a vonalat. Vagy nem direkt veszed meg a nagytól, hanem kisebb szolgáltató partneren keresztül, még az is lehet, hogy jobb árat kapsz azon kívűl, hogy lesz akit felhívjál...

Ahhoz, hogy B2B sales-hez eljuss, azert mar kell egyfajta dontes, hogy en ezzel a szolgaltatoval akarok egy kicsit komolyabb kapcsolatot. Amikor meg csak a felmeres szakaszban vagy, akkor azert lenyegesen egyszerubb telefonon kerdezgetni.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Valószínűleg nem a DIGI GPON hálozatán ül a bázisállomás, csak egy közműcsatornát/elosztóteret használnak.

méginkább a Digi és a mobil is azonos cégtől bérli a sötét üveget/lambdát/egyéb átvitelt.
Amíg a Digi esetleg rendelkezik redundanciával (pl gyűrűvel) addig a mobiloknál egy kisebb településre ez nem jellemző (tudtommal)

Itt elvileg a 80-as porton korlátlan a dolog, ha megrendeled hozzá a Korlátlan böngészés és e-mail opciót. De nem ezt használom, ez csak tipp.

--
Kum Gábor
Linux pólót a PingvinBoltból!

Lényegében akkor egy 80-as porton várakozó SOCKS proxyval vagy valami VPN megoldással simán lehet korlátlan net tetszőleges forgalomra. Ez így azért elég csábító :-)

Nincs leírva, hogy port alapon szűrnének, egyébként nem is ezt teszik.

Bővebben esetleg?

content typeot is nézik, de a ForceType text/html régebben megoldotta ha szerverről kellet valamit letölteni a már korlátos nettel, esetleg http tunnel lehet kisérletezni :)

Engem maga a flotta érdekelne, ugyanis pont most tervezünk váltást 5-10 számmal.
Ti hol vagytok, s mennyiért ? :)

+1

Amit eddig találtam, egy másik fórumon: Alfa-11 korlátlannal (tabletről tether) van aki otthon több gépről netezik (beleértve minden jellegű forgalmat, torrentet is). Korlátozás nincs, havi 45xx forint (ÁFÁ-t is beleértve). Telenoros flotta.

Up and sub

Alfa11-rol mit lehet tudni?

+1

Találtam egy ilyet
http://bit.do/mobilflottak

Eszerint az Alfa11 korlátlan netes 100 kbit/s? Ez nem valami gyors

ÉS az csak 30 gb egy hónapba...

Fölösleges bele menni hogy a 30giga elég e egy mobilhoz :D hiszen ezek telefonba valóak vagy tablet, de nem kölcsönzéshez

De ugye szabad USB-stickbe rakni azt a kártyát és bedugni a laptop csatlakozójába? Vagy szabad a SIM-foglalattal felvértezett hordozható számítógépbe is beletenni? Mert onnantól hogy szabad, egyáltalán nem biztos, hogy elég a 30 GB - még normál használat mellett is.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Nem tudom hogy szabad e, most hogy így kérdezed szerintem egyenesen tilos :)

(Visszajött az emlék, amikor a kolléga a Digis(?) mobilnetjét nem volt képes a telefonján belőni, mert a supporton nem tudták neki megmondani a szükséges paramétereket, mondván az USB-stick és a rajta levő Win-driver minden igényt kielégítő módon van megcsinálva - ő meg a Firefox-os telefonjába dugta második kártyaként :-) )

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Ez azért erősen PEBKAC-nak tűnik a számomra, ami persze ott kezdődik, hogy nullkommanullnulnull nagyságrendű piaci részesedést magáénak tudó eszközt használt :-P

Hát, azért igenis meg nem is. Egy mobilnetnek is vannak paraméterei, (apn, protokoll, stb), amit megmondhatot volna, aztán természetesen innét kezdve oldja meg magának. De ha jól értem, jelen esetben az elsőt se (tudták) megmondani. Bár az is igaz, le lehetett volna másolni a Windowsból.

Eddig nekem mobilnettel nem volt gondom,apn és egyéb beállításokat sem kellett kézzel reszelni - igaz, F(irefox)OS-t nem használtam soha :-)

Nekem se, de nem is erről van szó. A support (gondolom...) tudja ezeket a paramétereket, elmondhatta volna. Bár, valszeg inkább nem tudtak semmit és ez volt a lerázós duma.

Bár van némi igazságod, de:
Ha valaki 4 háló-, és 3 fürdőszobás otthont akar venni a családjának, és a lakókocsi kereskedésben nem talál ilyet, akkor nem biztos, hogy a kereskedés tulajdonosa a hibás.

Természetesen igen, szabad. Akár SIM-es routerbe, vagy USB modemet fogadni képes routerbe is berakhatod és használhatod netezéshez.

Azóta kaptam infót a szolgálatótol, vagyis a flotta cégtől.

Csak a netes részt másolom ide

Adat & NET (akár hang mellé is):

4 GB adat+net (150 Mbps): n.1335.-Ft (ha elfogy a 4 GB akkor korlátlan 60Kbps)
7 GB adat+net (150 Mbps): n.1808.-Ft (ha elfogy a 7 GB akkor korlátlan 60Kbps)
13 GB adat+net (150 Mbps): n.2319.-Ft (ha elfogy a 13 GB akkor korlátlan 60Kbps)
24 GB adat+net (150 Mbps): n.3304.-Ft (ha elfogy a 24 GB akkor korlátlan 60Kbps)
Teljesen korlátlan adat+net (150 Mbps): n.3690.-Ft
Hanghívás vagy SMS kezdeményezése esetén azonnal beáll a 400+400 nettó forintos kvóta.

Így nem rossz

M2M szolgálatás keretein belül tudnunk adni teljes korlátlan mobilinternetet Telenor hálózaton publikus, de nem fix IP címmel. Akár cégnek akár magánszemélynek.
Hálózat függő a sebesség de sem protokoll sem sebességben nem korlátozott. Vezetés internet kiváltására használjuk ahol nincs más lehetőség.

Ment pm, rmelem nem gond:)

Elérhető ez a szolgáltatás valahol megrendelésre? A vevőknek 4 vagy 5 számjegyű havi költségre kell gondolni?

Mivel elég sokat kérdeztétek.

„Korlátlan M2M adatávitel” szolgáltatás tudnivalói:
• Mobil internet elérésre alkalmas SIM-kártya, melyen nincs adatforgalom korlát!
• nincs túlforgalmi díj sem, ezért nincs sebesség lassítás
• 150 Mbps maximálisan elérhető letöltési sebesség (függ a mobilhálózati lefedettségtől, aktuális terheléstől és a készüléktől) a letöltési sebesség 50 Mbps maximum
• nincs sem IP-alapú, sem protokoll alapú korlátozás
• mindössze 12 hónap hűségszerződéssel
• a SIM-kártyákat kizárólag a nyílt interneten, a „NET” APN-el lehet használni
• dinamikus IP cím, igénybe vehető DynDNS szolgáltatás
• a kártyákat a megrendeléstől számítva kb. 1 héten belül biztosítjuk
• a számlázási időszak minden hónap 19. nulla órától következő hónap 18. 24 óráig tart, törthavi számlázás nincs

A díjja négy számjegyű egy SIM igénybevétle esetén, de viszont tényleg teljessen korlátlan. Nekünk van olyam SIM ami napi 100-150 Gb adatot forgalmaz. Több kártya esetében kedvezmény.

Tudnunk ajánlani router, ami külső antenna csatlakozásu azaz, ha térerő probléma van sokat tudnunk javítani egy irányított antennával. Telenor hálózaton működik, így érdemes megnézni milyen sebesség érhető el az adott területen.

A számlázás havi, negyedéves, féléves, éves lehet.
1 éves hűségidőt kérünk csupán, félénk a szolgáltató is ennyit kér.
Cég és magánszemély is kérheti, hang alapú szolgáltatás nincs hozzá, csak adatkártya.

Ha bármilyen kérdésed volna keres nyugodtan.

és ti kik vagytok?

+1, ez engem is érdekelne ;)

--
DigitalOcean $10 ajándék

Szeretnék ilyet, küldj árat és kontaktot, légy szíves!

+1 nekem is, köszönöm!

"If I had six hours to chop down a tree, I'd spend the first four hours sharpening the axe."

Mióta indítottam ez a threadet, az után nem sokkal én is belefutottam ebbe a flottába. Használom is őket, egész korrektek. 4Gb egyelőre nekem elég egy hónapra, nagyrészt úgyis email és szöveges üzenetek miatt kell mobilnet, arra meg ez bőven elég a 4Gb keret lejárta után is.

Több mail után inkább ide írom :)

Amit írtam az a iQpro . De most éppen egy másikat nézek feedback miatt:

https://www.facebook.com/groups/488791081326012

Fentebb linkeltem egy táblázatot ott vannak infók, még ha elavult is, kapcsolat teremtés miatt jól jöhet.

Semmi közöm nincs egyik céghez sem.

sub

su

Sziasztok,

egy hasonló flottát én is használok, korlátlan netcsomag is van hozzá. Nekem bevált, hűségidő nincs, a Telenor számláz közvetlenül (számomra ez fontos szempont volt). Nevet itt nem írnék, de több más IT fórumon meg lehet találni, több flotta is értékesíti a Telenor szolgáltatásait így, de különböző feltételekkel. Kinek melyik a testhezállóbb.

Mi egy nagy biztonságtechnikai cég vagyunk, nyilván az a legjobb ha közvetlenül a szolgáltató számláz.
De nálunk ez nem megoldott.

Mi nem fogyasztói közösség, hanem nagy előfizetési számmal rendelkezünk és értékesítünk tovább ügyfelek részére.

sub
--
"Sose a gép a hülye."

Ha a szolgáltató számláz, mi a biznisz? Mitől olcsóbb akkor egy flottás csomag? Mit nyer a szolgáltató azzal?

Az hogy a szolgálató számláz még nem jelenti azt hogy nem lehet olcsóbb mint a publikus.

Amiket néztem ott van olyan is hogy neked kell fizetni közvetlen a szolgálatónak de a flotta néven van a szám.
Flotta azért flotta mert sokan használják és ezért a szolgálató ad nem publikus csomag ajánlatokat.

Mi flottank is ilyen: 10e elofizetes, bekerules kihalasos alapon. Kialkudott alacsony arak, ugyfelhalmaz kezeles es kapcsolattartas a flottakezelo feladata. Igy eri meg a Telenornak. Van eves 10e ft flotta tagsagi dij.

----------------
symbolweb.hu

Ilyet olvasva én is egy kicsit csalódott vagyok. 17 éve vagyok ügyfél a T-nél, de még mindig ugyanaz a szar csomag vonatkozik rám is, mint egy utcáról beesett embernek. Nem jó ez így! Láttam már példát arra külföldön, hogy a régi ügyfél jár jobban. (Ráadásul még csak nem is low-cost csomagom van/volt.) Na mindegy.
--
http://naszta.hu

nézd, egy olyan flotta, ahol van 500+ SIM * 1-2000Ft garantáltan kalkulálható nyereséggel (per SIM) cserébe minimális kockázattal - esetleg céges szinten saját IT staff-al...
Te meg egy jó régi - de (vélhetően) 20 SIM alatti ügyfél vagy jobb esetben saját üf. managerrel...

A helyzet rosszabb, csak magánszemély vagyok. Vastagon fizetem az árát annak, hogy a hívószámom nem változik és az enyém. Szóval szarjon sünt a legtöbb szolgáltató a publikus tarifáival (jelenleg 4000 Ft 4 GB + a hívások csomagja).
--
http://naszta.hu

Nem tudom mit dolgozol de egy szám nem sokat jelent a magánéletben. WhatsApp, messenger..
De én úgy tudom hogy van szám hordozására is lehetőség flottáknál.

Én úgy vagyok vele hogy az a flotta nem kér hűséget csak 1x x pénzt es bedől engem pont nem érdekel mivel csak egy szám fog elveszni.

Az hogy külföldön adnak kedvezményt az is csak parasztvakítás, mivel x hónap múlva az új előfizetőknek is azt adják:)

Azért az ember nem szívesen cserélgeti a számát.
Én pl. utálom az olyan, kb. már el sem mentem, akivel mondjuk félévente egyszer beszélünk, és mindig más számról hív. Most új száma van, ez most a barátnőjéé, csak az övé lemerült, ez most az anyjáé, csak van még rajta pénz és holnapig le kell beszélni, stb...
--
"Sose a gép a hülye."

Amit írsz az más kategória.
Ilyenekkel nem is szabad a kapcsolatot tartani :) -csajomé, anyámé, stb lol

Én pl ha számot cserélek, vagy ismerőseim csinálják sokszor észre sem vesszük mert egyszerűen átírom WhatsApp on és messengeren és annyi. Ha csak GSM opció van akkor , hé még ez a számod? Bár szerintem ha ott átírom és a másik félnek szinkronban van akkor állandóan meg lesz az új számom.

Egy szám rengeteget jelent pont a magánéletben. Az én számom egyetem eleje óta nem változott (másik számom nem is volt). Azóta bárki megtalál rajta (gimis osztálytársak, évfolyamtársak, kollégák stb.), még ha ezer éve is írta is fel a számom. Évente legalább 1-2 jó sörözést és beszélgetést köszönök ennek. Szóval nekem megéri ez a trade off, de a szolgáltató ettől még elmehet a bánatba. (Egyébként a számhordozás játszhatna, de a másik két szolgáltató sem jobb, akkor meg már minek.)
--
http://naszta.hu

Flottáknál a flotta tulajdonába megy át a szám?
Ha mondjuk áthordozom, vagy egyébként?
Csak mert van egy 15 éves számom, amit már telefon ellopása miatt
újra meg kellett vennem 4500-ért.
Mert szükségem volt rá.
Szóval ezt a számot mindenképpen saját tulajdonban szeretném tartani.

@orkenyi @noorbertt @pba :
Küldtem üzenetet, kérlek nézzétek meg.

Nem kaptam, de leírtam mindent amit tudok.

Félreolvastam

Esetleg van valakinek infója, hogy júni 15-től melyik "olcsó" flotta adja "ingyen" a roaming netet.
3db előfizura lenne szükségem, ebből 2 telefonálásra, de kb 10-10g nettel, a 3. pedig adatkártyának kb 50-70giga nettel.
Jelenleg Hello Data-t használunk, de elég drága a percdíjuk, ha túllépjük az "ingyenes" keretet.
Javaslatok?:)

http://mobilinternet.ephone.ch/
kipróbáltuk (azóta is használjuk), teljesen fain :)

Szuper, köszi. Van arról infód, hogy EU-ban mennyit lehet felhasználni, vagy ott is korlátlan a net?

nincs, egyelőre az irodai internetet cseréltük le erre, s tökéletesen müxik

Gratulalok nektek:

A tarifacsomag ipari célokra nem használható

--
L

Köszi, olvass tovább, javaslom pl ezt:
– Használhatod akár ipari célokra is (pl.: kamerarendszer, riasztó, okosotthon)
– Telefonkészüléken kívül adatmegosztókban is használható (pl.: router)

:)

I stand corrected :(

--
L

Erre azert figyeljetek:

Az Előfizetőnek számlázási ciklusonkéntlegalább egy hanghívást kell kezdeményeznie.
--
Blog | @hron84

Olvasd végig az oldalt, ez a Telenor apróbetűséből vett idézet, amihez képest az Ephone-os előfizetés pont, hogy más: nincs kötelező hanghívás, sőt "Hanghívás nem, de SMS küldése kezdeményezhető külön díjazás ellenében."...

OFF

"A szolgáltatás egyenlőre csak Magyarország területéről érhető el."

Mijjéért?

üdv,
Gergő

mert mobil előfizetést árulnak és nem nyelvészek:)

Azért csak vigyázzatok, mert a szakértelemmel lehetnek gondok:
"nálunk a sebesség akár 150 MB/s is lehet"

--

nTOMasz
"The hardest thing in this world is to live in it!"

Szerintem csak elírás :)

Sziasztok,

LTE A (cat 6) képes router-rel van tapasztalatok?

Én telefonon keresztül használt adatkapcsolatnál látom, hogy válaszidőkben és sebességben lényeges különbség van a CAT4 és CAT6 között, viszont ilyet támogató routert alig találok.

Hát a huawei b525 cat6-os. Mondjuk pont nem sokat használtam még 4G-re.
Nekem inkább az tűnt fel, hogy már vannak telefonok, amelyek 4G+ -ot tudnak és némelyik felhasználó 100-200 megabites sebességeket is simán mér velük, addig a routerek 4G -sek és általában valós 100 alatt maradnak talán az ilyen eszközök.

Ezt az egy típust találtam én is.

A telefonom (LG G4 - 2015) már tud LTE A-t, ezzel 150 mbit körül érek el, a válaszidők 10 msec alatt vannak.
Ezzel szemben CAT4-en 40 mbit és jellemzően 30 sec körül.
Szóval lenne létjogosultsága a CAT6-nak, úgy tűnik a szolgáltatói infrastruktúra is megvan, de nem igazán vannak még consumer eszközök rá. :(

Az E5186 is cat6. A lapos, 5GHz wifit is tudó fajták már lehet mind ilyenek.

Tegnap üzemeltem be egy E5180 LTE Cube-ot. Az cat4-es és azon is 20ms alattiakad dobott wifin át. Igaz én a telenor szerverével mértem. Az sem mindegy milyen szervert dob neked, ha nem magad választod ki. Hisz a válaszidő nem csak a kliensen múlik, hanem a szerveren is.

Az oldalukon nincs ár feltüntetve. Erről információja van valakinek?

Ez engem is erdekelne.

Az Alfa-11 megszűnt, pontosabban tulajdonost váltott és át lett nevezve (fentebb iQpro néven találsz részleteket róla)

ephone.ch ala akartam kommentelni, de lehet, hogy beneztem - ok tovabbra is megvannak, de vagy bena vagyok, vagy nincsenek konkret mobilnet arak a weboldalukon.

Tényleg nem volt ár az oldalon, írtam nekik, javították, most már látszanak az árak is. :)

--
http://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

Hali!

url? Én továbbra sem látom az árakat.

Köszi.

http://mobilinternet.ephone.ch/

Mennyibe kerül az Ephone korlátlan internet csomag?
– minden ÁFA-s adószámmal rendelkező vállalkozásnak 6490 Ft / hó*
– mindenki másnak 6490 Ft + 18% ÁFA / hó*, azaz 7658 Ft / hó

--
http://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

Hát, ez azért drágább mint akármelyik más flottás korlátlan adatforgalmas csomag.

Kérdés, hogy mások is engedik e hogy routerbe avagy más hasonló eszközbe, ami nem telefon tedd a sim kártyát, mert ugye pl a telenor ezt tiltja...

A hellodata igen. De pl. a már itt is említett iqpro, eqvalami flottákba simán lehet, nincs ilyen követelmény (sőt, ha hívást indítasz róla, akkor drágább lesz).

Nekem pár hónapja van iqpros kártyám, mert nehezen kötötték be a netet és simán lejött havi sokszáz giga is, rendes sebességgel - sőt, igazából a vezetékes adsl jóval lassabb mint amit ez tud...

Kéthetente kiveszed és telefonálsz róla egyet.

Eszköz: https://ipon.hu/webshop/product/tp_link_m7350_4g_lte_mobil_wi_fi/928072

SIM: https://www.telenor.hu/telenor-hello-data

Vagy ott van (2év hűséggel), hordozható, HTTP(S) és POP3/IMAP/SMTP lassítás nélkül megy, ha elfogyott az adat, akkor is: https://www.telenor.hu/hipernet-home-alap

Sőt, ha Huawei E5180-ba teszed, akkor van analóg telefon portod is, amin a csomagban foglalt percek erejéig fel tudod hívni a nagymamát / bank vezetékes számát / magadat, miközben a neted is megy.

--
Kum Gábor
Linux póló | Ciprus | Matek korrepetálás

Ilyet akarok! :-(
--
Blog | @hron84

Ez a komolyabb, gigabit lanos, 5GHz AC wifis eszközöknél is előfordul.

De a firmware-től is függ, hogy a menüjében ott van-e egyáltalán a voip pont.
Nameg az amit írtak nem voip, hanem rendes hívás, amihez nem láttam menüt.

A telekom firmwares e5180s-22 eszközömben ott a voip menüpont. De a telenor szoftveres b525-nél nincs a menüben. Bár egyikbe sem dugtam még sosem analóg telefont. Nem valószínű, hogy csak akkor jönne elő. A voip nem számít hagyományos hívásnak. Persze, mivel nem próbáltam, lehet, hogy képes tényleg mobil hívásra az rj11-en, akár van voip menü, akár nincs.

Most még elég elvetemült áron szoktak menni a 4g routerek. De a később lejáró hűségekhez kapott eszközöket, ha jól értem, már ingyen köteles az ügyfél kérésére függetleníteni a szolgáltató. Lehet majd több és olcsóbb lesz használtan belőlük.

Ha nincs beállítva VoIP, akkor a mobilhálózaton megy ki a hívás. (Vodafone firmware-es van nekem)

--
Kum Gábor
Linux póló | Ciprus | Matek korrepetálás

Hát azért ezt nem mondanám. IQPro-n kívül kinél drágább?

Ajánlom mindenki figyelmébe ezt az összehasonlító táblázatot:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1KrOe5ns-q5rMHabOg1z-WlxHFu8_OitBlzA8FtJ0BfQ/edit#gid=0

Tény hogy nincsen benne minden flotta, én csomagom például:
1800 Ft havidíj
250 perc lebeszélhető bármely irányba
9 Ft perc és SMS díj
3 GB internet opció +1100 Ft/hó
10 GB internet opció +2700 Ft/hó
Bruttó árak, számla nevedre szól Vodefonetól, azonban belépni csak különleges feltétellel lehet.

Köszi!

Az Ephone-tól rendeltem egy kártyát, még 2-3 hónapja, és remekül is megy egy Zyxel akksis routerben. Azonban beraktam egy ASUS 4G-AC55U-ba, és ott nem csatlakozik fel a netre. Próbáltam APN-t váltani az automatikusan felismert online helyett net-re, de az sem segített.

Valakinek esetleg bármi tipp, javaslat, hogy mi lehet a gondja?

A supportjuknak biztos van.
--
Blog | @hron84

nem lehet, hogy az régi routered több band-et támogatott, mint az új?

Nem tudom ki mit talált de én pár hónapja találtam meg egy céget akinél lehet rendelni csak adat kártyát. Rendeltem az elmúlt pár hónapban többet is telenoros teljesen koráltan mobilnetből, ráadásául még publikus ip-t is kaptam. (APN: net, tehát nem online)
Amit elcsesztem hogy hilink modemet vettem és amig nem jön meg új modem a natolt modem miatt itthon nem látom net felől a hálózatom, de ahol direkt routerbe tettem ott rendben van.
Eddig semmi gondom sem volt velük és még jó áron is adják. Akit érdekel én itt rendelheti is: http://alarmtrade.trioda.hu (nem az én cégem, bővebben minden le van írva)

Amúgy ne zavarjon a "vállalati" jelző mert én magamnak is vettem itthonra. Ja és nincs hűségidő

Én is ezt használom 1 éve, megelégedéssel. A 4 GB csomagot választottam, de lehet fel és LE! is módosítani havonta, így nyárra fel is mehettem volna korlátlanra :)