Terasology vagy Minetest?

Fórumok

http://terasology.org/
http://www.minetest.net/

(Minecraft-ra nem lehet szavazni:)

Hozzászólások

Milyen célra?

A Minecraft egyébként technológiailag a Java-tól (is) haldoklik, egy remek példa arra hogy mire nem jó a java. A treasology szintén java-s, szóval nem kompatibilis a minecrafttal, de legalább ugyan olyan rossz.

A minetest sok mindenben technikailag jobb mint a minecraft, a C++ egyszerűen erre a feladatra alkalmasabb. PC-n legalábbis mindenképpen.

Az igazsághoz hozzátartozik hogy a Minecraft másik rákfenéje a "tick"-ek és betöltött "chunk"-ok rendszere, egy tisztességes event-driven játékmenet helyett. (Bónusz hogy amellett hogy erőforrást zabál még a játékmenetet is "zavarja" ez a felépítés.) Ez viszont nem tudom a klónokban hogyan működik.

Érdekes dolog a népszerűség, egy időben foglalkoztam mincraft modokkal és hát eléggé "hogyan ne" szaga van az egész minecraft kódnak, mégis ő tudott befutni.

A Minecrafthoz :-) Nem is értettem miért kérdezted, azt hittem fejlesztői szemszögből érdekel. Élvezeti értéke talán csak az eredetinek van, annak is leginkább csak közös szerveren.

(De tényleg, single-player módban ha nem tudsz játszani akkor állandóan meghalsz, ha tudsz akkor pedig _semmi_ nem történik...)