[solved] exim transport callback

 ( bAndie9100 | 2016. február 4., csütörtök - 14:57 )

Exim-ben hogyan tudnám beállítani, hogy sikeres Email átadáskor (transport driver = smtp) lefusson egy általam megadott parancs?
Elég ha egy Exim expansion-t le tudok futtatni, azzal úgyis lehet parancsot futtatni, perl-t hívni, stb. Igazából egy adatbázis UPDATE kéne.
Adatbázisban akarom tárolni a kiküldött levelek MAIL FROM és RCPT TO címeit de közvetlenül eximből, tehát nem külső programmal logokat parzerolgatva.
Lokális transportnál van shadow transport, azzal meg lehetne oldani, de ez Remote transport.
Router-be nem tehetem a dolgot, mert ott még nem tudni, hogy sikerül-e átadni a levelet.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Szia,
Bár annyira nem ismerem az exim képességeit, de... a transport_filter nem adna neked megoldást erre? Vagy, túl nagy overheaddel járna számodra?
Üdv,
LuiseX

jó ötlet, ezzel tényleg megoldható lenne mégha nem is erre való az opció.
csakhát ahogy említetted is - elég költségesnek érzem a plusz processz indítását (nem is egyet hanem kettőt indít ilyenkor ha jól olvastam a doksit) pláne ha az csak egy cat.
illetve azt sem fogom tudni, hogy a DATA után el-e fogadta végülis a remote MTA az emailt.
így most azon gondolkodom, hogy egy routerben futtatom az sql query-t first_delivery feltétellel. igaz ebben az esetben sem tudom, hogy biztosan ki-e megy, viszont csak egyszer fut le.

~~~~~~~~
deb http://deb.uucp.hu/ wheezy yazzy repack

Szia,
Amit még tudnék javasolni eximen belül, az még rosszabb megoldásokat szülhet csak :D Sajnos az exim ilyen képességeivel nem sokat foglalkoztam...
Esetleg még ami beugrana megoldásként az egy syslog-ng trigger a log bejegyzésre, de ez már eléggé a logolvasgató megoldások egyike lenne :)
Üdv,
LuiseX

Megoldás:
van egy Event Actions feature valahanyas újabb exim-ben, külön kell fordításkor engedélyezni, mert még experimentál státuszú:

EXPERIMENTAL_EVENT=yes

ez meg tud hívni expand-okat több különböző eseménykor a trasport fázisban.

~~~~~~~~
deb http://deb.uucp.hu/ wheezy yazzy repack