Pénztárca alkalmazás

Sziasztok!

Keresek olyan pénztárca alkalmazást, ami windows phone 8-on is megy és felhőbe szinkronizál.
Jöhet a kérdés, hogy miért jó nekem a felhő? Amikor mindenki arról beszél, hogy ellopják az adatainkat stb..
A válasz egyszerű. A finance tracker+ kezd attól meghülyülni, hogy lassan már 2 éve, minden nap, bele mentem a kiadásaimat és a bevételeimet. Ezért gondoltam valami olyanra, ahol eleve sok adatot tárolnak.

Pénz nem akadály (ésszerű határok között), csak működjön.

Hozzászólások

Én úgy gondolom, hogy ha valaki (khm, valami) nagyon akarja, akkor ezek nélkül is könnyedén összegyűjti a megfelelő információkat rólam. (Bankszámlakivonat, helyadatok, biztonsági kamerák, pontgyűjtő-kártyák, az autód kilométerórája, fene se tudja még).

Ha valaki kifejezetten az én pénzügyeimet akarja megszerezni, arra van sokkal pontosabb eredményt hozó módszere.
Egy amerikai cég, akár már csak néhány száz felhasználóval, nem azon fog rugózni, hogy az elmúlt 3 hónapban többet költök gumira - tuti szeretőt lett - s ezzel megzsaroljon.
--
blogom

Nalam Excel/OOCalc tokeletesen bevallt, este felirom mennyit koltottem aznap.

Egyreszt ha felvszel x $penz-t nem biztos hogy el is koltod abban a honapban(legalabbis nalam nem, alig nehany helyen hasznalok kp-t)
Masreszt engem peldaul az is erdekel hogy egy adott osszeget mire koltok, az nem eleg hogy veszve van, tudni akarom mire vesztegettem el, uzemanyag, elelmiszer, stbstbstb.

Pár gondolat a hsz-ekhez:
- Sajnálom, ha valakinek csalódást okoztam ezzel a topikkal. Bennem is felmerült a gyanú, hogy veszélyes ilyen adatokat egy másik cégnél tárolni. Könyvelők/könyvelő cégek mégis megteszik ezt nap mint nap, ezért gondoltam hogy az ötletem nem baromság.

Szerk.: Megmondom őszintén arra nem gondoltam, hogy a bank logot másoljam át excelbe. Talán ez a legjobb megoldás, mert így még írni sem kell semmit és program sem kell hozzá. A KP-t valahogy megoldom.

Szerintem eloszor dontsd el milyen adatokra van szukseged, mit akarsz pontosan kovetni.
En pl kovetem hogy mire mennyit koltok, kulonbozo kategoriak alapjan(kaja,haztartas,alberlet+rezsi,auto, stb.), ha kategorikusan akarod gyujteni akkor eleg maceras a bankszamlakovonatot bongeszni, egyszerubb napi szinten beirni a megfelelo rublikaba.
Valamint hosszutavu tervezes eseten sem opcio a bankszamlakivonat, ha honapokra/evre elore akarsz tervezni, rakreszulni egy nagyobb kiadasra, stb.
En pont ezert maradtam az excel tablanal, mert egy alkalmazas sem felelt meg a kivanalmaimnak, persze amikor ezt elkezdtem(2008-ban) akkor meg nem volt ennyi app. Azota excelben vezetem a koltsegvetesem. Nagyon haszon szerintem.

Köszi a tippeket!
Igazából sokat nem kellett gondolkodni, mert a régi alkalmazásban már kialakítottam egy sémát.
Az új táblázat a bank logból és a kiadásokhoz/bevételekhez rendelt "tegekből" áll. Ezeket összesítem egy sumha függvénnyel és kiíratom egy rögzített fejlécre. Ennek előnye, hogy csak hozzá kell csapni az újabb logot a végéhez, utána padig bekategorizálni.