Letöltési probléma router hiba miatt

 ( Attilawap | 2015. október 11., vasárnap - 10:40 )

Üdv!
Olyan problémám van az egyik routeremmel (TP-LINK-WDR3600), ha elkezdek tölteni a rá köttött számítógéppel egy nagy méretű fájlt egy oldalról (pl. fboom.me) akkor 99%-ig megy a letöltés, utána megszakad. Próbáltam Windows 7 rendszerrel, Raspbian-al (Raspberry-n) ugyan az a probléma. De ha az internetet a régi routeremre kötöm be (TP-LINK WR340G), akkor meg le tudom tölteni a fájlt (Raspberryn, mert az van rákötve). Mind a két routeren a legújabb gyári firmware van fent. Olvastam a fórumokon, hogy valami MTU érték ha rosszul van megadva a routerban, akkor szakadozni fog a net. Ez lehet a gond? A képen, amit küldtem az látható, hogy a Raspberry le tudja tölteni a fájlt 100%-ig, de a két számítógép már nem. Jelenleg így van bekötve.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

MTU, MSS, PMTU discovery - ezeknek nézz utána.

normális helyről is fennáll a jelenség?
újra és újra megesik?
az általad említett 'file hoster' egy n+1-dik pénzszivattyú félkamu oldal, ahol az a módi, hogy random megszakítják a free letöltéseket legtöbb esetben
Az MSS-t tcp lerendezi mindig dinamikusan, persze "kőbe" lehet vésni, de felesleg, pont ez lenne a slide windowing lényege
ha MTU/PMTU lenne probléma akkor globálisabb lenne a gigszer, PPPoX/tunnel/*.vpn esetén kell alacsonyabbra állítani. sima netes browsing/letöltésnél pont semmi jelentősége

Az az igazság, hogy a filejoker.net oldalon is ugyan ez a jelenség. Ha kicserélem a routert, akkor meg jól megy a letöltés. Különben a fekete routerben átírtam az MTU-t 1480-ról 1440-re de most is megszakította :(

mtu-nak ehhez semmi köze, iszonyat nagy mítosz és már kiírthatatlan a netről ez a hülyeség, annyira elterjedt
egyre egzotikusabb nevek, ezeknél bevett, hogy akár több száz "különböző" ilyen "cloud storage" tkp ugyanaz üzemelteti.
újfent, normális helyről is produkál ilyet?
mindenesetre érdekes, hogy egy másikra kicserélve pedig működik, random nagy méret és mindig!? 99%, ez nem a routerre utal, főleg a ha normális helyről töltve pedig megy?!
Személy szerint TP-t csak addig látok amíg behajítom a sarokba vagy a kukába, persze beleszólhat a sessionbe, de honnan tudná, hogy mikor járunk éppen a vége előtt, szóval ez a 99%-os állandóság miatt kizárja.
végponton wireshark megnézném a végét, lehet lejön az csak végén a tcp kapcsolat lezárása nem megy. nem tudom milyen lehetőség van (ha van-e egyáltalán) tp-n a sessionok nézegetésére, esetleg ott bénázza el, a nat táblában nem tartja a sessiont, hiába aktív a forgalom rajta.

És ha feltennék a routerra egy DD-WRT-t?

próbát nyilván megér, de abban nem tudok segíteni sajnos, nem ilyen eszközökhöz vagyok szokva :) 80% enterprise networking cuccok 20% linux/unix servereket kalapálok

Csaxólok, hogy a SamKnows projektben is TP-Link dobozokat szórtak ki, amik teljesen jól teszik a dolgukat -igaz, azokon egyedi firmware van.
Ami nálam van TP-Link doboz (két WDR-3600, egyiken OpenWRT (a dd-wrt-ben egy jó ideje nem bízok... forráskódba bedrótozott iptables szabály okán), a másikon meg a SamKnows-os firmware) az teljesen korrekten működik. Nem enterprise, hanem SoHo kategória, de attól még nem sarokba/kukába dobós.

És mit jelent az a "forráskódba bedrótozott iptables szabály" ?

2007-ben ezt jelentette:

        #ifdef HAVE_GGEW
 	  {"ral", "212.65.2.116 194.231.229.20 172.16.0.0/28", 0},
 	#else
 	  {"ral", "212.65.2.116 194.231.229.20", 0},
 	#endif

http://hup.hu/node/59454?page=1&comments_per_page=9999

Amennyiben 200 Mbit fölötti PPPoE kapcsolatod van, akkor a HWNAT hiánya miatt OpenWRT (akár DDWRT, de az brrr...) használatával 230-280Mbit körül maxolod ki a letöltést, míg gyárival ugyebár lehetséges WDR3600-on a 940Mbit is WAN irányba.

Ó, ez engem nem érint a szerény 5Mbit-es internetemmel :) Engem csak az érdekel, hogy normálisan tudjak tölteni. Egyébként ha felteszem a DD-WRT-t, akkor utána vissza tudom rakni a gyári TP-LINK-es firmware-t?

Vissza.

Probléma megoldva! Feltettem a routerre a DD WRT-t és már nem szakadnak meg a letöltéseim, ha filejoker.net, fboom.me, keep2share.cc meg hasonló oldalakról töltök. Érdekes, hogy a gyári firmware volt a ludas a dologban.

Nem a gyári firmware, hanem valami beállítás, amit eltekertél, csak nem tudod, hogy mi volt az. :-P

Sajnos csak most olvasom.
Senki sem szólt rád, hogy DD-WRT-t inkább ne, mert eléggé ritkán frissítenek benne akármit is, a bőséges buglistája pedig egyre szélesebb körben ismert, ettől persze a gyárinál lehet jobb.

Inkább openwrt-t javasoltam volna, abba elég rendszeresen tolják befele a frissebb holmikat
(2015.szeptemberi kiadás a legutóbbi, ugyan találsz újabbakat, de azokban matatni kell még a webmanagementhez is),
más összeállításban gargoyle néven találod, ez kissé lemarad az alapkiadáshoz, de teljesebb.
Van népes, helyi közönsége típuson belül, néhány tag saját összeállításban is közzé teszi.

Ha véletlenül dd-ről áttérnél, előtte vágott(bootloader nélküli) gyárival frissítsd a dd-t, csak arra töltsd a factory openwrt-t