[Frissitve] DIGI-nél dolgozó HUP-os kerestetik

 ( john_silver | 2015. június 16., kedd - 13:58 )

Sziasztok!

Egy közel száz lakásos társasházban lakom. A körülöttünk lévő többi társasházban, panelban elérhető a DIGI szolgáltatása, korábban már rákérdeztem a DIGI-nél, hogy hozzánk miért nem kötöttek be, az volt a válasz, hogy műszaki okai vannak.
Az lenne a kérdésem a kedves DIGI-nél dolgozó HUP-oshoz, hogy mi lehet ez a komoly műszaki ok.
Privátban küldök pontos címet.

Előre is köszönöm.

Októberben lejár a Telekomos hűségem, jelenleg 6 000 Ft a TV+NET+Telefon (telefont nem használjuk, TV-t nem nézünk, de a net magában többe kerülne mint a három szolgáltatás együtt), nekem viszont elég lenne a DIGINet100, 2 700 Ft-ért.

FRISSÍTÉS
A társasházunk közös képviseletét ellátó cégtől sikerült megszereznem a kompetens Digi üzletkötő elérhetőségét.
Kiderült, miért nincs a mi társasházunkba behúzva a Digi kábele.
Amikor épült a társasház a Digi jelentkezett az építő cégnél, hogy szeretnék a kábelüket behúzni az épületbe ami akkor nagyon egyszerű lett volna tekintettel arra, hogy még folyt az építkezés. Az építő cég meg simán elküldte őket valószínűleg a Telekommal történt megegyezésük miatt, még azt sem engedte meg, hogy legalább egy felállást bevigyenek.
A válság kezdetén az építő cég ennek a társasháznak az építésébe tönkrement.
A társasház közös képviseletét akkor vette át a jelenlegi társaság.
Mivel a lakók részéről már ekkor is felmerült a több szolgáltató elérésére való igény, felvették a kapcsolatot többek között a Digivel is.
A Digi üzletkötője végigjárta a lakókat aminek az lett az eredmény, hogy a pesti vezetés felé jelezték, hogy itt lenne egy bekötésre váró társasház.
Jelenleg itt tart a dolog, a Digi vezetékét kb. 10 méterről kellene áthozni a mi társasházunk lépcsőházába, ahonnan már szabadon lehetne a kábeleket vezetni.
Sajnos ez a tíz méter közterületen megy valószínűleg keresztezve jó pár közművet.
A helyi Digisek addig nem tehetnek többet amíg a központ nem engedélyezi a bővítést.
Így nincs más választásom tovább kell várnom.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nekem is lenne egy kérdésem. Nálunk a szomszédban(kb. 2 méterre) van fasza gyors digi, hozzánk nem kötik be csak a lassú szart, mert a miénk már társas ház, a mellettünk lévő meg családi ház. ígérték, hogy 1-2 hónap és itt is lesz gyors net, de sztem simán hazudtak :)
--------------------
http://grant-it.com/

Költözz át oda!

Nagyon beszólós ma a kedvem. Olyan, mintha pistikék költöztek volna át a hup-ra a prog.hu-ról, ahol szidják a sávszélességet, de egyik sem venne mobilnetet

Jó, ha hazaértem el is kezdem a pakolást.
Csak panaszkodni akartam kicsit, mert frankón értetlenül állok az eset előtt. Gondoltam majd valami DIGI-s megjelenik és jól kioktat, hogy hülye vagyok rosszul gondolom, erre csak te kötözködsz meg egy másik gibic.
Ez mostanában egyébként is divat itt a huppon, hogy nincs közöm hozzá, értelmes se jut az eszembe, de bele vauvau mert nem telik a munkaidő...
--------------------
http://grant-it.com/

Remelem azert meg nem torolted a prog.hu-s accodat, ha mar ennyire szakertesz!
De konyorgom ne hasonlitgassunk mar egy fizikai kozegen at terjedo netet egy mobilnetes csodahoz ami nem mellesleg, az esetek tobbsegeben adatmennyiseg korlatos, ha pedig nem az, akkor legalabb lassu (upc), vagy csak siman rohadt draga.

Ja es csak mert nagyon beszolos ma a kedvem...

Most hogy így ezt ideírtad, megnőtt a valószínűsége hogy bárki segítsen vagy neked vagy a kérdezőnek..

kerdezni tudni kell :-)

--
"what is mostly works", "mods that I describe is choosed" (hrgy84 "nem vagyok anyanyelvi angolos")

Szóval a 6e Ft/hó-t akarod szád íze szerint lefaragni 2-3e Ft-ra, ezért akarsz egy 5-20m Ft-os beruházást eszközöltetni?

Felteszem nem csak az o 3000 forintjaibol jonne azert ossze az 5 - 20 millio, meg felteszem, ha jo a szolgaltatas akkor nem is 1 honapig hasznalna.

Valamint, a Digi eleg sok helyen nyomja a nagysebessegu netet, nyilvan ott is ugyanolyan embereknek akik a parezer forintert valtanak szolgaltatot es valasztjak oket.

Neked miert faj, hogy o jobbat szeretne maganak?

/sza2

Én nem akarok semmilyen beruházást eszközölni, csupán csak az ok érdekel, hátha nem elháríthatatlan az akadály.

Nem hiszem, hogy valami bődületes nagy oka lenne, tekintve azt, hogy ez egy belső udvaros társasház aminek az egyik sarki része sokkal régebbi mint a többi rész és abban a részben jelen van a DIGI.

..az lenne még a poén hogy mire bekötik addig elköltözöl.
--
God bless you, Captain Hindsight..

Hallottam olyan 87 lakásos, azaz 10 emeletes társasházról, ahol már két szolgáltató bent volt és amikor a harmadik is ki akarta építeni a saját hálózatát, akkor a közgyűlés leszavazta, hogy elég az a kettő ne fúrjanak faragjanak többet a házban mert itt folyton zajong valaki!
Nos egy ilyen kiépítés 2-3 napnál több időt nem vesz igénybe.
Csak azért említem, mert ez is lehet egy "műszaki ok". :-(
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Ismeretségi körömben az volt az ok, hogy a közös képviselő megegyezett a már „bent levő” szolgáltatóval, hogy mást nem enged bekötni, műszaki okra hivatkozva.

-----
(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

Nekem az volt az ultracool, mikor előző lakásban T optikát köttettem volna. Meglett szerződés, időpont, minden. Jön ki a szerelő, látom az ablakból, hogy lent áll az udvaron, és telefonál vagy fél órán keresztül. Majd feljön és közli, hogy itt nem lesz optika. Mert a házba a kiállást megcsinálták, de a házat már nem kábelezték be, mert a "lakóközösség nem engedte". Felhívtam a közös képviselőt, hogy WTF?!?!?. Válasz ugyanaz, A lakók nem engedik.
Ezek után voltam olyan geci, hogy végigkérdeztem a másik 8 lakót, hogy ugyan már miért nem engedik? Mindegyik csak nézett rám hülyén, hogy mi a f@szról beszélek... Nem is tudnak ilyenről, hogy a házba egy meg nem nevezett hárombetűs szolgáltatón kívül más be akarna jönni, azt se tudták, hogy a T optikai doboza mellett a lépcsőházban naponta min. kétszer elmennek... És a közös képviselő weboldalán melyik telkó cég reklámja virított főoldalon, banner-ben. Na? Kitalálja valaki? Úgyvan! az, amelyik a házban van.

ejj de finítosz :D a gvh szerintem örülne neki, hirtelen felindulásból talán megnézném, "hátha" sért valamit a dolog

http://www.gvh.hu/fogyasztoknak/hogyan_fordulhat_a_gvh_hoz/panasz_es_bejelentes

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nálunk nem kellene fúrni faragni, kábelt vezetni. Szintenként van szekrény amiből minden lakásba megy az utp, koax kábel. A szekrény és a kábelezés is a társasház tulajdona eredetileg így lett építve.

A mostani szolgáltató is a ház rendszerére kötött csak rá.

A következő okok lehetségesek:
- a közös képviselőt keni valamelyik konkurens cég, és ezért másik szolgáltatót, hogy, hogy nem, nem enged be a "lakóközösség". (erről persze a lakóközösség tagjai nem mindig tudnak, hogy ők nem engedik be az adott szolgáltatót a házba, de ez már csak apró finomság)
- a műszaki ok, hogy hiányzik a hálózat, ki kéne építeni az épületig, amihez egy optikával mondjuk egy úttesten kell "átkelni". Na itt beindul a bürökrácia, és vagy egyszerűen betart az önkormányzat/hatóság és halálba szopatja az adott céget, vagy szimplán közli, hogy "NEM".
- Lehet, hogy tényleg valami olyan műszaki oka van, ami miatt nem tudják megcsinálni (házban nincs hely a berendezéseknek, nincs áram, nem tudnak kiállni megfelelően, stb.) De ez elég ritka.

De személyes tapasztalat, hogy az első két verzió az esetek kb. 90%-át lefedi...

Ha kenik a közös képviselőt és kiderül, nem lehet kivágni a szolgáltatójával együtt?

És hogy derül ki úgy, hogy bizonyítani is tudod? Sehogy... :(

Magad írtad:
"nem enged be a "lakóközösség". (erről persze a lakóközösség tagjai nem mindig tudnak"
Egy körkérdéssel hamar kiderül, hogy tudtak-e az egészről. Ha nem, elég evidens, hogy gépzsíros a közös képviselő.

Hát, egy válás után megtanultam, hogy valamit egy jogi procedúra kapcsán TUDNI, és TUDNI BIZONYÍTANI két teljesen külön dolog. ;) És utóbbi közel sem egyszerű. Ha ott laktam volna sokáig, lehet, hogy beleálltam volna a meccsbe. De bérelt lakás volt, a tulaj leszarta, a többi lakó meg élt boldog tudatlanságban a hárombetűs szolgáltatóval. Nem lett volna annyi időt és energiát értelme beletolni, mint amennyit a bizonyíthatóság igényelt volna.

itt nem kell semmit bizonyítani. közös képviselőt a lakóközösség akkor rúg ki, amikor akar. Aztán lehet szólni a szolgáltatónak, hogy elhárult a technikai probléma.

(mondjuk ebben a konkrét esetben, ha nincs közgyűlési határozat, hogy a lakóközösség nem akarja, az jó bizonyítéknak..)

"- a műszaki ok, hogy hiányzik a hálózat, ki kéne építeni az épületig, amihez egy optikával mondjuk egy úttesten kell "átkelni"."

Most, hogy ezt olvastam beugrott, mintha annak idején amikor kérdeztem ez lett volna megnevezve, hogy a négysávos út alatt kell a kábelt áthúzni. Viszont akkor, ahogy fentebb is írtam, hogy lehet, hogy a régebbi részben viszont van DIGI.

Hamarosan lesz lakógyűlés, majd rákérdezek.

Sok sikert. Én laktam 5x100 lakásos lakóparkban ahol az első ~10 évben kizárólag a társasház kezelője, terület tulajdonos cégéhez tartozó "telekom vállalkozás" biztosított tv-t, internetet, telefont. (ez elég kemény versenyjogi kérdéseket felvet). Most már más szolgáltatók is végzik a műszaki munkálatokat, de én már elköltöztem (nem emiatt :)

--
arch,debian,openelec,android

Az internet terjed vezetékek nélkül is.
Nincs "hatókörön" belül egy ismerős, ahova behúznák a digit, te meg wifi repeater-el otthon használnád...? :)

-------------
No commit - no comment.
DevMeme, fejlesztői pillanatok...

1000/200 Gbit/s nem fog menni! :D
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

A DIGINet100 100/50 Mbps-vel megelégednék :)

Az már vagy 1 hónapja 100/100. :D
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Az a DIGINet 100 Pro. A sima DIGINet 100 az bizony 100/50. (nekem is ilyen van)

De a 100/50-et korábban ugyanannyiért adták mint most a 100 Prot. És úgy csökkentették az árát, hogy a 100/50 olcsóbb lett a régiek meg ugyanazért az árért 100 Prot kapnak.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

60/60-ra minden esélye meglenne.

-------------
No commit - no comment.
DevMeme, fejlesztői pillanatok...

Az nem, de pl telenor 4G-vel a pusztában, a bivalyok faszán is jött a 60/35Mbit.

Pesttől 10 kilométerre pedig nem, szóval nem eszik azt sem olyan forrón. :D

Egyik Bp melletti telepulesen meg telenor internet kb. nincs is. Ilyen 10 perc alatt jon be egy weboldal, ha egyaltalan sikerul.

Vodafone teljesen jo ott.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Az nem, de pl telenor 4G-vel a pusztában, a bivalyok faszán is jött a 60/35Mbit.

Gondolom, az télen volt a hóban, mert a faszán bizony nagyon ráz a porban.

:)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Kb. 2 hete 4 napig olyan helyen voltam (Mo.-on), ahol a Telenornak még a 2G-s hálózata sem volt elérhető. A telefonomat teljesen elhagyta a térerő.

-----
(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

én naponta tapasztalom

--
>'The time has come,' the Walrus said<

En budapesten lakom ahol ket keruletet ugy hatarol egy utca, hogy az utca paratlan oldala upc, paros oldala digi.
A legkozelebbi optikas digis lepcsohaz az en alltalam lakott upc-s lepcsohaztol 56m-re van. A kornyeken csak tarsashazak vannak. (Az utca egy vekony, egysavos, egyiranyu, kb setalo utca.)
Irtam a diginek es megkerdeztem nem akarnak-e hozzank is kotni.
A valasz egyszeruen az volt, hogy nem terveznek abba a keruletbe boviteni.
Aki ismeri pestet az tudja , hogy kb a szolgaltatok felosztottak a kerulketeket es nem nagyon huznak egymasra.
Szamomra ez rohadt idegesito es nem erzem , hogy tudnek elni a szolgaltatoi verseny adta lehetosegekkel.
Kb nem hivatalos megegyezes van kozottuk ami nekem mint ugyfelnek nem tetszik, de szerintem meg csak nem is szabalyos.

"Aki ismeri pestet az tudja , hogy kb a szolgaltatok felosztottak a kerulketeket es nem nagyon huznak egymasra."

És aki ezt tudja, az miért nem ír egy hivatalos bejelentést a GVH-nak?

--

Siman azt mondja a szolgaltato, hogy azert nem terjeszkedik arra mert nem terulne meg.

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Az utca túloldalára vonatkozóan ez szerintem hülyeség. IANAL...

--

> A valasz egyszeruen az volt, hogy nem terveznek abba a keruletbe boviteni.

Igen, az utcára valóban hülyeség hivatkozni, de ha az egy másik kerület, simán elfogadható.

Ahhoz vagy a villanykarokon vagy az ut alatt at kene vinni a kabelt, ami egy halom engedely, es macera.

A burokracia is nagy ur :/

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

+1, akár többen is, hogy nagyobb nyomatéka legyen a mondandónak.

Szerintem meg azt szoptad be, hogy társasházban laksz. Pl. a 16.kerben inkább családi házas övezetben, ahol eddig Matáv egyeduralom volt, versenyt rántja a kábelt a UPC és DIGI. A 17.ker szélén szintén full családi házas övezetben is keményen másszák a románok az oszlopokat. Valószínű van egy statisztikájuk, hogy merre érdemesebb terjeszkedni és ebben a társasházi havi 2000 Ft-os előfizetők nem a legjobb ügyfelek. Plusz lehet bármilyen viccesen hangzik is, olcsóbb ezeken a helyeken kiépíteni

Igen, a társasház mindig csak macera mindenkinek. Fent a KK-k szolgálatókhoz húzásáról már írtak, de ha nem húz, akkor is tök mindegy hogy a szolgáltató, vagy a lakók felől indul(na) az igény a bekötésre, ha a lakóközösség fele csak érdektelen (azaz csak néhány ember akarná egyértelműen, a többieknek jó, ami van) már bukott a mutatvány.

-------------------------------^v-----------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"