Samba4 vs. W2k8 r2 FND SP1

 ( PtY | 2015. február 12., csütörtök - 20:13 )

Van egy W2k8 Foundation, amin AD van és Exchange. Mivel kevés a 15 user, és nem akarjuk eldobni az AD-t, migrálni kéne Samba4-re.
A Samba4 AD-be helyezése DC-nek simán megy, szépen meg is jelenik, replikál.
Ám innentől kezdve a W2k8 hülye lesz, nem hajlandó autholni, gépeket nem lehet AD-be tenni - egészen addig, amíg a Samba4 DC-t ki nem irtom a rendszerből - nem, nem elég leállítani, kompletten el kell távolítani a rendszerből.
Fordítva sajnos nem volt időm kipróbálni (azaz a Samba4 AD-t megtenni masternek, és a w2k8-at kigyomlálni, mert production szerver, nem volt snapshotom, és a levelezés se lett leállítva - a köv. az lesz, ha nincs ötlet).
Nyugodjak bele, hogy a Foundation egy ilyen féreg, és használhatatlan az az AD, amit migrálok belőle, és eleve álljak neki új AD-t építeni 0-ról, és a migrálás csak a levelezésre korlátozódjon? Ez is járható út, mert notebookok vannak csak embereknél, és nincsenek domainben.
Vagy van valami értelmes módja a migrálásnak úgy is, hogy a samba4 AD és a Foundation AD replikálhat normális munka mellett?

Köszi előre is a help :)

--
PtY

http://www.westeros.hu
http://www.onlinedemo.hu

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Én Zentyal és Server 2012 R2-vel jártam így, a tartomány működött, de a Windows Server RPC hibára hivatkozva képtelen volt DC-vé promotálni magát.
Igaz, túl sok időt nem töltöttem a dologgal.

Kevés felhasználótok van, ha tartalék DC-t szeretnél, esetleg az Azure AD is képbe jöhet.
Exchange eléggé aktívan használja az AD-t, Samba-val karöltve nem találtam túl sok tapasztalatot.

Thx az infót. Ez Exhange is ki lesz váltva, így nem szempont, de pont az a lényeg, hogy OSS-re kell átállni, így az Azure is kiesik. Majd futok egy kört - ha lesz időm a hétvégén - snapshottal, és meglátjuk.
--
PtY - www.onlinedemo.hu, www.westeros.hu

Akkor fussunk neki. Mi lenne a vegcel? Mert ahogy írtad, és ami nekem lejott, ki akarod váltani a Microsoft-os környezetet. Miert volt használva az AD? Az Exchange miatt nem? Ha igen, és az Exchange is megy a kukába, akkor még minek AD? Főleg 15 fohoz, úgy hogy a gépek nincsenek is domainba leptetve. Szoval, szerintem: gondold át mi a cél, csinálj egy PoC-t, és utanna dontsetek.

És hogy egy lehetséges választ is adják a kerdesedre: en nem használnak ugyanabban az AD-ben Samba4-et és MS AD DC-t egyszerre. Amire tudok gondolni az esetedben, hogy a domain level nem egyezik meg, ezért hulyul meg az MS DC.

Ok, szerintem nem ment át.
Userek gépei nincsenek domainben, de vannak gépek a domainben - eddig OK?
Userek szintén vannak domainben.
Egy csomó rendszerük épül az AD authra.

Ha dobom az AD-t, az összes user megy a lecsóba, lehet csinálni újat. Az összes gép megy a lecsóba, lehet újra beléptetni őket, fájljogokat/tulajdonosokat aktualizálni. A levelezés ugyanúgy outlook alól kell, hogy menjen, naptárral, címjegyzékkel, és AD userrel - ez sem gond, ám, ha dobom az AD-t akkor nagyobb vele a szívás.

No, emiatt akarok inkább migrálni, és nem újat csinálni.

A domain level-t hol nézem meg a Samba-n és/vagy a Winen?
Úgy tudom, hogy a Samba 4 AD-je W2k8 ready, elvileg nem lehet ilyen baja, és a beléptetéskor a Samba saját toolja generálja le az smb.conf-ot, így nekem az tűnne logikusnak, hogy jól - ettől még lehet, hogy nem jó. Mit nézzek meg?

--
PtY - www.onlinedemo.hu, www.westeros.hu