HUP idő?

Fórumok

Én látom csak úgy, hogy 1 órát siet?

Hozzászólások

A profilodban állítsd be a megfelelő időzónát.

--
trey @ gépház

- Van egy világraszóló találmányom! – mondja ujjongva Grün.
- És mi az? – kérdezi Kohn.
- Egy borotváló automata. Az ember bedobja a pénzt, bedugja a fejét egy nyílásba, aztán két éles kés megborotválja.
- Nagy szamár vagy te, Grün! Hiszen az emberek feje nem egyforma!
- Hát előtte még nem!

Le lehetne oraatvaltas elotti nap cache-elni hogy kiknek volt elotte is 7200-on es solved, csak le kell futtatni masnap azokon a query-t akik NOT IN (tegnap lementett userid-k). Mindez egy 10 soros cron job lenne es soha nem lenne a jovoben semmilyen kenyelmetlenseg az oraatallitasbol.

És ha én év közben költözök arrébb pár időzónával? Ez az adatbázis kókányolás véleményem szerint nem vezet sehova, nem az a baj hogy plusz effort, hanem hogy sokkal több felhasználóval tolsz ki, mintha megcsinálnád korrekt módon.

A korrekt megoldás az lenne, ha az oldal generálásakor a böngésző által küldött információból lehetne tudni, melyik időzónában van a felhasználó, és az alapján dinamikusan átváltani az adatbázisból jövő feltehetőleg UTC időket. A Date fieldben UTC-ben utazik az idő, és amúgy sem megy el a requestben általában, szóval ez kiesett. Marad a geoip, vagy hogy pl. javascript beállítja egy sütiben és az elmegy a szervernek. Előbbivel az a baj, hogy geoip alapján nem mindig sikerül eltalálni hol van a felhasználó (lásd pl. Azure brazil ip-k), utóbbi meg csak eleve a második oldalletöltéstől működik és csak akkor ha a felhasználó engedélyezi a javascriptet és a sütiket.

Egy kevésbé korrekt, de még mindig nagyságrendekkel kényelmesebb megoldás: a user ne az időzónáját adhassa meg hanem a tartózkodási helyét (ország szinten), így az adott országban érvényes aktuális időzóna alapján lehetne állítani a megjelenített időket, illetve lehetne kezelni a nyári időzónákat. Ez csak némi privacy aggályt vet fel, nyilván nem mindenki akarja kiadni, melyik országban van, nekik maradhatna a hagyományos időzóna megadási lehetőség, persze ekkor nyári időzónára való automatikus átállás nélkül.

allitom :-) Ennel (http://hup.hu/node/138126#comment-1828335) az idozona modositas utan 01:xx volt, majd miutan visszairtam az eredeti ertekre, meggyogyult az ido. De mindegy, engem az 'uj hupon' sem izgat annyira a dolog, meg gondolom, ez drupal feature, oszt jonapot...

--
"Pont attól akartam megkímélni magam, hogy gondolkodni kelljen ;)" (lajos22)

engem is zavar, de en lesz*rom, hogy mennyi az idom a hupon.

t